Din pacate am o problema cu lampa de mai sus, cu OS 10.4.11.
i-am schimbat in primavara discul cu un WD de 500. A mers bine si frumos, fara caraieli sau pierderi de date pana azi dimineata.
Temperatura era de max 43°. Aseara l-am lasat in sleep. Dimineata l-am trezit, am dat “get mail” si a ramas in “descarcare” - rotita mica.
Apoi nu mai lua nici o comanda, restart fortat si GATA;
Nu mai vede discul sistem.
Am incercat cu start de pe DVD, nu vede discul intern. Si daca il startez in firewire, sta destul de mult pana apare semnul de FW pe ecran, apoi nu il vede daca il cuplez la alt comp.
Cred ca e dus discul. Voi ce ziceti? Chiar asa proaste sa fie WD? Nu a depasit niciodata 43 grade.
Daca trebuie sa il schimb, ce disc de 500 pe IDE m-ati sfatui sa iau, ceva mai fiabil, Sau toate “asa face ele, de la mama lor”?
Thanks
P.S. daca nu gasesc de 500, care este marimea maxima de disc (capacitatea) pe care o suporta?
Cred ca e dus discul. Voi ce ziceti? Chiar asa proaste sa fie WD? Nu a depasit niciodata 43 grade.
Daca trebuie sa il schimb, ce disc de 500 pe IDE m-ati sfatui sa iau, ceva mai fiabil, Sau toate “asa face ele, de la mama lor”?
Thanks
P.S. daca nu gasesc de 500, care este marimea maxima de disc (capacitatea) pe care o suporta?
Nu cred ca ai vazut mai mult de 128 din cei 500 GB pe PPC-ul tau cu 10.4.11. Poti sa folosesti orice disc vrei tu mai mare de 128 GB cu conditia sa ai aplicatia asta.
Nu cred ca ai vazut mai mult de 128 din cei 500 GB pe PPC-ul tau cu 10.4.11. Poti sa folosesti orice disc vrei tu mai mare de 128 GB cu conditia sa ai aplicatia asta.
Dacă e o lampă din ultima generație, cred că a văzut, totuși. Limitarea asta a fost pe G3 și G4 din prima serie, G4 a doua serie și G5 nu are această limitare. Așa e teoria, cel puțin. Nu știu cum e cu practica.
Problema lui e, totuși, alta. În principiu, e discul dus, chiar dacă e „de firmă”. Dacă ai un disc extern pe firewire (obligatoriu fw, pe ppc nu se face boot din USB) și poți instala pe el sistemul, ar trebui să -ți dai seama relativ repede dacă e într-adevăr discul sau e și altceva.
Cum HDD-uri IDE au devenit foarte rare în magazine ai două posibilități:
- Caută pe la firme de S/H (pcmadd au magazia în Cluj)
- Pune un disk SATA + adaptor SATA-IDE - dacă ai loc de el. Poți să încerci cu un HDD sata de laptop pentru a încăpea adaptorul.
Concluzia: discul dus (nu se mai invarte de loc!).
Rezolvat: mers la firma (pot sa-i spun numele? chiar merita), schimbat discul pe loc, fara prea multa miorlaiala. Bravo lor!
Noroc ca mai aveau discuri pe IDE (WD blue de 500).
Acum fac restore!
Excelenta ideea lui Sergiu - ne vom gandi serios la o rezolvare in viitor - prea e frumoasa si practica lampa, ca sa o punem la naftalina.
inca o data, THANKS!
Pai daca te-a mancat sa pui Western Digital.. eu am arucnat la gunoi dupa un an 2 harduri de 500 externe.. ca sa nu mai zic de ce antecedente am avut cu firma asta in general.
I-ati Seagate!
Da, spune numele acelei firme care nu cârâie la garantii mai ales dacă piesa a fost intr-un mac și nu un peceu.
... tot cu intarziere, ca mac-ul cu adresa de mail sa ma anunte ca e un mesaj nou inca isi updateaza informatiile.
Firma e Intend (intend.ro).
Am luat WD pentru ca era tot ce am gasit atunci, si garantia e de 3 ani. Altii dadeau 1 an ... cam putin, desi perioada de sansa de defectare pana se “rodeaza” e cam atat.