wi-fi, no internet
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.11.10

salut,
detin un ipod touch generatia a 3-a,8Gb si ma confrunt cu urmatoarea problema: desi se conecteaza la reteaua Wi-fi de acasa nu se conecteaza la internet. Dupa mai multe incercari,modificari de setari a routerului,resetari,s.a.m.d,tot aceeasi problema…nu se poate conecta la internet. Mentionez faptul ca mai am un laptop conectat tot prin aceeasi retea insa acesta merge fara nici o problema. Daca este cineva aici care a trecut prin aceeasi situatie sau care se pricepe la retelistica as aprecia un mic suport.
Daca are vreo importanta,routerul este huawei hg520s,iar providerul de net este UPC.
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10

E parolată rețeaua? Pe ce nivel? Scoate-i parola și vezi dacă așa merge. Dacă da, revino cu informații și spun partea a doua a poveștii. Dacă nu, ai activități extraterestre în zonă și nu mă bag.  question

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

am incercat si cu parola si fara…degeaba. Mai mult, am incercat acasa la un prieten si a mers din prima…..
multumesc de raspuns.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

În acest caz, trebuie să o iei sistematic, deoarece nu e deloc firesc ca, pe aceeași rețea, un mac / PC să meargă, iar altul nu; iar cel care nu merge să meargă fără probleme pe altă rețea.
În primul rând, aș alege manual un canal, nu aș lăsa routerul să aloce el aleator ce canal vrea. După restartare, ar trebui să meargă.
Dacă am dreptate, bagă-i (dacă ai scos-o) parola de rețea.

Dacă tot nu merge, nu cedezi nervos, ești calm și continui.
Resetezi (hard reset) routerul wl (scrie la documentație cum se face) și refaci setările de la zero. Alocă acum manual un canal, nu parola în faza asta rețeaua. Trebuie să meargă, nu se poate să nu o ia. După asta, pui și parolă de rețea. Un router wl are două parole: una de hard (pt setări), alta de rețea (aia, de fapt, se cheamă wireless security). Dacă ai aparate diverse, e bine să aibă 13 caractere, unele aparate nu recunosc altfel rețeaua, un mac însă ar trebui să o vadă oricum.
Nefiind un router Apple, ar putea fi un caz (foarte) rar de incompatibilitate de chip, lucru puțin probabil, dat fiind că un alt mac vede rețeaua.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc Jonathan,
Din pacate am incercat inclusiv varianta asta,si nu a mers.Banuiesc ca te referi la acel canal unde selctezi tara,nu?
Inca o chestie am avut o perioada cand a mers. Intre timp insa am schimbat providerul de net de la Romtelecom la Upc si atunci am resetat evident routerul. De atunci nu a mai mers.
In ceea ce priveste parolarea,ma gandesc ca o fi vreo diferenta de compatibilitate intre WPA,WEP etc…nu ma pricep.
Iti multumesc mult pentru raspunsul elaborat.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Nu mă refer la canalul e țară, ci la canalul de comunicare pe rețeaua wl. Dacă nu-l setezi manual, routerul îl alocă aleator, uneori asta face probleme. soluția este să-l alegi manual, de ex. canalul 7 sau 8 sau 11 etc. Nu știu cum setezi, probabil printr-un web browser (bagi la adresă speedtouch.net, nu? sau cam așa ceva), ai acolo undeva o setare a canalului; cum nu am așa ceva aici unde scriu, nu mai țin minte cum se afișează asta la un router d-ăsta, dar cam așa trebuie să fie.
Mulțumesc pt apreciere, nu știu cum ai putea seta șmecheria asta, cum nu-l am în față, nu-mi dau seama ce giumbușlucuri mai trebuie făcute. Fă aia cu canalul, trebuie să-i dai de cap, ai scule noi, deci nu văd de ce nu ar fi compatibile. Teoretic, orice router wl trebuie făcut să meargă cu orice client, nu cu ce vrea el, ci cu ce vrei tu.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 08.12.10
ninja boy - 27 Noiembrie 2010 04:35 PM

salut,
detin un ipod touch generatia a 3-a,8Gb si ma confrunt cu urmatoarea problema: desi se conecteaza la reteaua Wi-fi de acasa nu se conecteaza la internet. Dupa mai multe incercari,modificari de setari a routerului,resetari,s.a.m.d,tot aceeasi problema…nu se poate conecta la internet. Mentionez faptul ca mai am un laptop conectat tot prin aceeasi retea insa acesta merge fara nici o problema. Daca este cineva aici care a trecut prin aceeasi situatie sau care se pricepe la retelistica as aprecia un mic suport.
Daca are vreo importanta,routerul este huawei hg520s,iar providerul de net este UPC.
Multumesc.

ce firmware ai ?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

daca nu ai noroc cu setare manuala a canalului trebuie sa schimbi router-ul. Il verifici inainte sa sa il iei sa mearga cu iPhone-ul tau
  Acealeasi vechi probleme mai nou si pe iPad, sa ii vezi cum se invart ptin locuri cu WIFI public si nu se conecteaza neam daca nu au chef, e hazliu ..Pur si simplu refuza sau pierd conexiune in locuri unde orice alt device pe WIFI merge..

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

de pe iPod mergi la http://89.37.207.3

Dacă poți accesa site-ul, ai buba la setările de DNS. Trebuie să pui de mână niște DNS-uri care chiar merg.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP