Salutare,
Am un proiect de făcut în IND CS3, pe MAC.
Se dau următoarele:
1. Clientul nu vrea cartea în format book - desi are 18 capitole si ceva elemente grafice specifice fiecarui capitol. În format book m-ar fi ajutat foarte mult.
2. Pentru fiecare capitol, clientul vrea ca pe marginea paginilor să apară numărul capitolului (vezi imaginea). Astfel, paginile specifice capitolului 1 vor avea acel element grafic ce marchează numărul capitolului, capitolul doi același element, mutat mai jos și conținând numărul capitolului (vezi exemplul). Mai departe vă imaginați și voi.
Opțiunile mele ar fi - după nivelul cunoștințelor mele - următoarele:
A. Un Master cu o structură de layere conform cu cea văzută în exemplele date. Neajunsuri: Deși, capitolul 2 l-am pus să înceapă pe secțiune nouă și în Master am selectat layerul corespunzător capitolului 2, s-a schimbat opțiunea și în secțiunea capitolului 1, așa încât avea marcat ca și capitol 2, paginile din capitolul 1. Pe undeva logic ce face programul.
B. Am creat în Illustrator o imagine care conține 18 layere (câte capitole are cartea) și am inserat-o în Master. Neajunsuri: La capitolul 2 și mai departe pînă la final, trebuie să selectez manual imaginea de pe fiecare pagină și să îi selectez layerul corespunzător capitolului. Este pierdere de timp, mai bine în loc să o inserez în Master o aduc de fiecare dată cu comanda PLACE și schimb layerul cu cel de care am nevoie.
C. Să creez 18 Master pages, cîte unul pentru fiecare capitol. Nu e o soluție rea, deși o să mă înnebunească să tot navighez printre Mastere.
Mai aveți și altă idee?
Sebastian