Fratilor ajutati-ma va rog si pe mine sa ma decid daca vreau cu adevarat sa-mi iau un iPad, sau e doar un moft. Voi in ce scop il folosit? Care e uzul lui prioritar pentru voi? V-ati obisnuit cu keyboardul, sau e chiar atat de dificil de folosti? Am auzit ca multi posesori au renuntat la folosirea laptopurilor sau a altor tipuri de computere, in favoarea lui. As vrea sa fac si eu asta. Dar totusi el e dependent de un computer..Imi pare rau ca nu m-am trezit mai devreme sa fi venit la intalnirea de e 25 nov, ca tare mult mi-as fi dorit sa ma joc un pic cu el. Sunt stundent medicinist. Light user. Muzica, web browsing, filme (mai nou de cele mai multe ori online), apropo, merge vplay.ro pe el? Ma incanta ideea de a nu mai printa anumite carti electronice sau cursuri. Enviromentalist issues. Ma enerveaza limitarea de spatiu de stocare. Poate fi accesat un hard disk extern cu iPadul? Imi place in schimb ideea de a juca jocuri interactive pe un tablet cu cineva. Asa ca, sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac?
Mai întâi îți zic părțile rele:
- iPad-ul nu poate fi folosit când bate lumina soarelui pe ecran.
- Ecranul iPad-ului se umple repede de unsoarea de pe degetele tale și o să-l freci încontinuu.
- Safari pe iPad nu poate avea decât 9 tab-uri deschise maxim
- Trebuie să-i cumperi și o husă, altfel e incomod de ținut în mână
- Dacă nu ai deja un AP wireless în casă, trebuie să-ți cumperi unul
- bateria iPad-ului se încarcă încet de la un încărcător de iPhone și foarte încet de la un port USB. Doar cu încărcătorul lui de 2A merge treaba repede. Dar ăla e unul singur.
- până nu apare la vânzare și în România, nu ai garanție decât într-o tară une este deja la vânzare.
Și după aia te sfătuiesc să pui mâna pe unul și să-l butonezi. Unii nu îl suportă deloc. Alții uită că mai au calculator în casă (cum sunt eu - butonez pe mac doar când se joacă nevasta pe iPad).
Era bine dacă veneai la întâlnire - lyncks-ul a cumpărat tot AppStore-ul - puteai să testezi toate aplicațiile posibile
Si eu sunt student la medicina si am gasit o gramada de ebooks si pdf-uri pe care le-as pune pe un iPad, eu unul l-as gasi extrem de folositor. Ca o intrebare pentru Sergiu: trebuie neaparat un AirPort in casa pentru iPad sau pot lua orice router wireless? (nu prea imi permit si AirPort la 400 RON sa imi cumpar)
Cred ca functioneaza cu orice router wifi, pentru ca atunci cand esti in oras si vrei sa te conectezi la wifi, cei de acolo e cel mai mult probabil sa nu aibe un AirPort
@leopardu orice router.
@azariel in unele situatii/pozitii poate fi incomod si ai nevoie de o husa, de o solutie care sa te ajute sa-l tii astfel incat sa fie comod sa-l “butonezi”. din cercul meu de prieteni, cei mai incantati de el si care il folosesc pt diverse lucruri in jobul lor, este un avocat si un medic. nu inlocuieste un laptop dar il vei folosi mai putin. daca ai un smartphone e posibil sa-l vinzi si sa-ti iei un Nokia 1100 deoarece va deveni inutil Poate te ajuta si aceste impresii
Merge cu orice router wireless civilizat. S-ar putea să nu meargă cu *toate* dar eu încă nu am întâlnit vreun access point recunoscut de alte device-uri și nerecunoscut de iPad.
Dezavantajele menționate de Sergiu sunt adevărate și bine punctate.
Eu de când am iPad, citesc mai mult. PDF-uri, epub-uri, CBR-uri, etc. Cărți, articole, benzi desenate. În casă, încă nu am citit în aer liber să mă deranjeze soarele. Am o colecție de câteva sunte de articole în format PDF și de când am iPad-ul, tipăresc mai rar articole pe hârtie, plus că le am tot timpul la câteva clickuri distanță. Muzică nu prea ascult în general, dar pentru filme, e fain când pleci pe undeva și nu ai un ecran mai mare la îndemână. Nu se compară cu o plasma de 1.5 metri, dar nici cu un iPhone sau telefon.
De scris pe el, nu e plăcut, eu nu m-am obișnuit. Dar de citit, da. Nu am probleme cu LCD-ul, pot citi la fel demult timp ca de pe hârtie. Dacă ești student și manipulezi des articole științifice, recomand Papers pe Mac, cu librăria în Dropbox, sincronizat cu Papers pe iPad.
Sincronizarea cu Dropbox îl face ușor de folosit pentru stocare de carți și alte minuni. Sincronizarea prin iTunes e cam aiurea, dar te obișnuiești, după un timp nici nu mai doare.
Pentru navigare pe net, citit știri (RSS), documente, e ideal. Eventual și un joc mic, pentru omorârea timpului. Pentru compus texte, mai puțin.
Si eu sunt student la medicina si am gasit o gramada de ebooks si pdf-uri pe care le-as pune pe un iPad, eu unul l-as gasi extrem de folositor. Ca o intrebare pentru Sergiu: trebuie neaparat un AirPort in casa pentru iPad sau pot lua orice router wireless? (nu prea imi permit si AirPort la 400 RON sa imi cumpar)
merge cu orice router wireless,eu am acasa un amarat de linksys..si merge perfect.
merge cu orice router wireless,eu am acasa un amarat de linksys..si merge perfect.
Orice router wireless 802.11 a, b, g sau n 2.4 Ghz sau 5 Ghz cu una din encryptările următoare:
- No Encription
- WPA
- WPA2
- WPA Enterprise
- WPA2 Enterprise
- 802.11x (se alege WPA Enterprise și apoi se dă repede accept la certificatul primit la prima conectare)
- WEP56 cu cheie hexa
- WEP128 cu cheie hexa
Singurele probleme pot fi la routere mai vechi cu WEP la care cheia se poate seta doar ASCII - există câteva modele stupide de router care folosesc encoding-ul propietar de Windows și nu afișează echivalenul Hexa pe care să-l introduci de pe alte sisteme de operare. Nu se mai fabrică de astea de ani de zile dar am dat de așa ceva la un hotel din Franța.
nu luati dlink-ul ala de era cel mai ieftin peste tot, really! (di-524 parcA)
l-am luat la parinti si la un prieten (era cel mai ieftin) si inca nu am reusit sa il fac sa mearga bine cu iphone/ipad cu jdemii de firmwares luate din underground and stuff.
e bine daca luati ceva chiar ieftin sau second, sa il testati un pic rapid inainte.
meh, tot nu avem edit…
eu sunt sigur ca poti cu unul dintre noi intr-o seara sa iesim undeva asa ca pre - Sarbatori ca sa te joci cu el sau chiar cu toti :>