Salut! Sunt nou pe acest forum, iar eu ma gandeam sa imi iau un iMac 21.5 inch, 3.06GHz cu Intel Core i3. Am o intrebare legata de programele de editat video/foto ( Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Final Cut - ma refer la ultimele versiuni de la aceste programe ) . Aceste programe merg in timp real? Adica, nu o sa am probleme cu viteza la editare? Nu as vrea sa dau play la video sa vad ce a iesit ( inainte sa il salvez in calculator, sa ii dau play in program ) si sa se miste incet. Scuzati-mi prostia imensa, dar nu am mai avut un iMac al meu.
Va multumesc!
[ Modificat: 05 Decembrie 2010 04:01 PM de Administrator ]
Dacă ai măcar 2Gb de ram și nu ai zeci de efecte aplicate în timp real (nerender-uite) deodată în paralel pe o bucată de film 1080p, va merge în timp real.
Eu am inceput sa lucrez in FCP cu filme 1920*1080 17MB/s pe un MacBook Pro 2.53GHz cu 4GB RAM si nu am avut nici o problema. Asta pentru ca FCP transforma AVCHD de exemplu in formate cu care se poate lucra foarte usor. Daca lucrezi nativ cu AVCHD in Adobe Premiere atunci o sa iti consume mult din procesoare, cam 70-90%. Inca odata, cu FCP nu ai nici o problema. Merge perfect.
Cel mai bun este cel pe care-l stăpânești cel mai bine. Diferite persoane se pricep la diferite soft-uri de editare așa că întrebarea ta va atrage doar discuții în contradictoriu
Eu, care nu am lucrat niciodată cu Adobe Premiere pot să-ți spun că FC e cel mai bun.
Eu n-am lucrat niciodata cu FC, doar cu Sony Vegas si Adobe Premiere…. Am auzit de la unii care au folosit si FC si AP ca FC e mai bun… Oricum, cred ca cel mai probabil, voi folosi FC, mersi