Doresc sa achizitionez un iMac, problema mea este ca nu stiu de unde ar fi mai ok (dpdv al pretului) sa il achiztionez. Am un prieten in SUA care mi-ar putea trimite acest produs, dar am inteles ca sunt ceva minusuri legate de garantie !? Am mai citit, ca ar fi ok sa il cumperi din Germania, sau Anglia , dar care ar fi diferenta.
Care aveti informatii, va rog sa comentati cat mai complex, in ideea in care sa poti lua o decizie buna si sa cunosti toate detaliile de la cei cu experienta.
Nu e adevarat ,produsele sunt de aceeasi calitate.referitor garantie peste TOT e 1 an international
Multumesc pentru raspuns.
Totusi, va rog sa spuneti cei care si-au cumparat din afara, ce magazine au ales, cum au procedat, cat timp a durat comandat, etc.
eu am luat un mac mini de pe amazon.de şi o telecomandă aluminiu şi am ieşit cu vreo 3mil mai ieftin decât dacă îl luam din românia, asta cu tot cu transport care a fost 9 sau 12 euro, nu mai ţin minte. Cu garanţia am întrebat la noumax, şi e valabilă şi la noi în ţară. Dacă îţi iei imac ai grijă cu tastatura să nu aibe layout nemţesc.
eu am luat un mac mini de pe amazon.de şi o telecomandă aluminiu şi am ieşit cu vreo 3mil mai ieftin decât dacă îl luam din românia, asta cu tot cu transport care a fost 9 sau 12 euro, nu mai ţin minte. Cu garanţia am întrebat la noumax, şi e valabilă şi la noi în ţară. Dacă îţi iei imac ai grijă cu tastatura să nu aibe layout nemţesc.
asta nu ştiu, sorry. Găseşti detalii pe site, asta dacă ştii germană. Mai încearcă şi pe cyberport.de, văzusem o discuţie legată de situl asta aici pe forum ştiu că s-a pus şi problema tva. Da un search .
De pe cyberport.de poti sa iei pe firma fara TVA. Iti trebuie firma care sa platesca TVA lunar. S-ar putea sa trebuiasca sa fie si inregistrata la Ministerul Finantelor pentru import, eu am o firma care face3 import si in vara s-au schimbat niste chestii, a trebuit sa depun o cerere si cazier la Ministerul Finantelor pentru a putea achizitiona in continuare fara TVA. NU stiu prea multe detalii, s-a ocupat contabilul. Oricum, daca iti faci cont pe firma pe cyberport.de iti apar direct preturile fara TVA.
Eu mi-am cumparat MacBook Pro-ul acum un an din Germania de la T-Online Shop si am iesit cu 300 Euro (da, Euro, nu Lei) mai ieftin in comparatie cu pretul ce m-ar fi costat aici in Romania.
Cupoane de discount (Gutschein) ce poti folosi la magazinele online din Germania poti gasi aici: http://www.macbuch.de/index.html
In Germania conform legii ai garantie 2 ani pe orice produs electronic, dar Apple iti ofera doar 1 an garantie; prin urmare daca dupa primul an ti s-a defectat echipamentul nu mai poti merge la Apple ca sa ti-l repare, ci trebuie sa il trimiti la magazinul online de unde l-ai cumparat si ei il vor repara/schimba, prin urmare dureaza cam 2-3 saptamani si nu 2-3 zile ca la Apple direct.
eu nu prea am comandat din germania ,cel mai mult cumpar din uk ,diverse ,si sunt de incredere englezii..dar cam scumpi…dee am gasit mac mini cu 600 lire cu 4 mil mai ieftin ca in tara http://www.cancomuk.com/Mac-Store/iMac/Customise?Display Size=21.5&resetCFG;