1 din 2
1
Achizitionare iMac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Baia Mare
Macuser din: 18.05.10

Salut,

Doresc sa achizitionez un iMac, problema mea este ca nu stiu de unde ar fi mai ok (dpdv al pretului) sa il achiztionez. Am un prieten in SUA care mi-ar putea trimite acest produs, dar am inteles ca sunt ceva minusuri legate de garantie !? Am mai citit, ca ar fi ok sa il cumperi din Germania, sau Anglia , dar care ar fi diferenta.

Care aveti informatii, va rog sa comentati cat mai complex, in ideea in care sa poti lua o decizie buna si sa cunosti toate detaliile de la cei cu experienta.

Va multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 29.09.10

Nu e adevarat ,produsele sunt de aceeasi calitate.referitor garantie peste TOT e 1 an international

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
ROSUVLAD - 03 Decembrie 2010 09:28 AM

Nu e adevarat ,produsele sunt de aceeasi calitate.referitor garantie peste TOT e 1 an international

Multumesc pentru raspuns.
Totusi, va rog sa spuneti cei care si-au cumparat din afara, ce magazine au ales, cum au procedat, cat timp a durat comandat, etc.

Ms

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, Militari
Macuser din: 12.05.10

eu am luat un mac mini de pe amazon.de şi o telecomandă aluminiu şi am ieşit cu vreo 3mil mai ieftin decât dacă îl luam din românia, asta cu tot cu transport care a fost 9 sau 12 euro, nu mai ţin minte. Cu garanţia am întrebat la noumax, şi e valabilă şi la noi în ţară. Dacă îţi iei imac ai grijă cu tastatura să nu aibe layout nemţesc.

Semnătură 

Mac Mini Late 2009, 2.26 Ghz, 8Gb RAM

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
gion - 03 Decembrie 2010 10:22 AM

eu am luat un mac mini de pe amazon.de şi o telecomandă aluminiu şi am ieşit cu vreo 3mil mai ieftin decât dacă îl luam din românia, asta cu tot cu transport care a fost 9 sau 12 euro, nu mai ţin minte. Cu garanţia am întrebat la noumax, şi e valabilă şi la noi în ţară. Dacă îţi iei imac ai grijă cu tastatura să nu aibe layout nemţesc.

In cat timp ti-a venit acasa ?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

ah, a durat cam 2-3 săptămâni, ştiu că era în perioada cu vulcanul care paralizase europa smile)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
gion - 03 Decembrie 2010 10:23 AM

ah, a durat cam 2-3 săptămâni, ştiu că era în perioada cu vulcanul care paralizase europa smile)

Daca iei pe firma scoate afara TVA ?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

asta nu ştiu, sorry. Găseşti detalii pe site, asta dacă ştii germană. Mai încearcă şi pe cyberport.de, văzusem o discuţie legată de situl asta aici pe forum ştiu că s-a pus şi problema tva. Da un search .

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.12.09

De pe cyberport.de poti sa iei pe firma fara TVA. Iti trebuie firma care sa platesca TVA lunar. S-ar putea sa trebuiasca sa fie si inregistrata la Ministerul Finantelor pentru import, eu am o firma care face3 import si in vara s-au schimbat niste chestii, a trebuit sa depun o cerere si cazier la Ministerul Finantelor pentru a putea achizitiona in continuare fara TVA. NU stiu prea multe detalii, s-a ocupat contabilul. Oricum, daca iti faci cont pe firma pe cyberport.de iti apar direct preturile fara TVA.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu mi-am cumparat MacBook Pro-ul acum un an din Germania de la T-Online Shop si am iesit cu 300 Euro (da, Euro, nu Lei) mai ieftin in comparatie cu pretul ce m-ar fi costat aici in Romania.

Informatii despre magazinele online din Germania care vand produse Apple poti gasi aici: http://www.macbuch.de/html/normaler_kaufer.html

Cupoane de discount (Gutschein) ce poti folosi la magazinele online din Germania poti gasi aici: http://www.macbuch.de/index.html

In Germania conform legii ai garantie 2 ani pe orice produs electronic, dar Apple iti ofera doar 1 an garantie; prin urmare daca dupa primul an ti s-a defectat echipamentul nu mai poti merge la Apple ca sa ti-l repare, ci trebuie sa il trimiti la magazinul online de unde l-ai cumparat si ei il vor repara/schimba, prin urmare dureaza cam 2-3 saptamani si nu 2-3 zile ca la Apple direct.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 29.09.10

eu nu prea am comandat din germania ,cel mai mult cumpar din uk ,diverse ,si sunt de incredere englezii..dar cam scumpi…dee am gasit mac mini cu 600 lire   cu 4 mil mai ieftin ca in tara http://www.cancomuk.com/Mac-Store/iMac/Customise?Display Size=21.5&resetCFG;

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie

Din cate am vazut pana acum, as alege aceasta varianta : http://www.cyberport.de/apple-und-zubehoer/apple-desktops/1009-12A/apple-imac-27-zoll-3-2-ghz-intel-core-i3-1-tb-ati-radeon-hd-5670.html

Apple Care este obligatoriu ?
Ms

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
sergi0ne - 06 Decembrie 2010 01:41 PM

Apple Care este obligatoriu ?

Nu.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank