Am un prieten care si-a luat un iPod Nano, 2 Gb, negru si vrea iTrip da’ nu stie de un’ sa-l comande. Ce-l sfatuiti? Zice ca la MacGallery nu-l au pe stoc si il aduc la 55 Euro. Alte optiuni?
nu sunt fan iTrip sau orice alt radio broadcaster (oare asa se cheama?). Eu am pe masina un hard wired alpine interface, dar necesita sa ai si casetofon alpine compatibil.
Alte opţiuni pentru a cumpăra un iTrip nu prea ai. Mai poţi comanda online direct de la Griffin Technology (http://www.griffintechnology.com/), am luat eu niscaiva chestii de acolo, dar transportul este cam scump. Dacă iei mai multe produse, s-ar putea totuşi să iasă mai ieftin decât toate adaosurile comerciale pe care şi le pun ăştia de la noi.
o alta varianta ar fi “Portable Audio to Mobile Cassette Player Adapter”
Pentru asta iti trebuie casetofon auto, ceea ce multe modele noi nu mai au.
iTrip nu e excelent, din pacate din cauza unor reglementari stupide nu poate avea putere de emisie mai mare, asa ca se cam interfereaza. Dar eu il folosesc cu succes in masina (cand apar interferente, bag un CD) si in casa.
Calitatea sunetului obţinut prin intermediul unui iTrip (în maşină) depinde în foarte mare măsură de:
- sensibilitatea şi selectivitatea tunerului din dotarea maşinii;
- poziţia antenei radio pe capotă, în raport cu locul unde este aşezat iTrip-ul în maşină;
- ecranarea cablului care face legătura dintre tuner şi antenă; o ecranare proastă captează mai bine semnalul de la iTrip (dar şi paraziţi);
- densitatea şi puterea posturilor FM existente în zonă, mai ales cele din jurul frecvenţei pe care emite iTrip; ca regulă, eu folosesc numai frecvenţele din capetele benzii FM (87,9 şi 107,9) pentru că acolo sunt mai puţine posturi de radio.
Am făcut vreo 3000 de km prin ţară cu un iTrip dintr-ăla vechi, şi un tuner marca Sony Skoda Fabia iTrip-ul a stat mai mereu pe scaunul din faţă. Pot să spun că rar am prins interferenţe. Nici măcar în Bucureşti unde e cea mai mare densitate de staţii FM. Per ansamblu eu sunt foarte mulţumit.
Subscriu la ce a spus Tudor (tot 3.000 km si eu).
Eu l-am folosit in mai multe masini, si la cele cu antena integrata (nu din aia externa) se aude cel mai prost.
Tin iTripul pe 88,3.
Am vazut pe net niste scheme de marire a puterii, dar presupune spargerea iTripului si scoaterea unor sarme din el: suks.
Cu toate incovenientele, si mie mi se pare, cel putin ca idee, extraordinar.
Daca masina in care asculti este proprietate personala, si daca asculti mai mult in masina muzica (poate ca in casa ai posibilitatea sa folosesti un jack stereo si intrarea auxiliara de la vre-un casetofon), poti ruga un electrician sa iti lipeasca un cablu stereo cu jack la casetofon, si astfel nu vei mai avea probleme cu interferenta.
Pe de alta parte, daca mergi cu diferite masini banuiesc ca nu vei avea cum sa le surubaiesti chiar pe toate .
Daca vrei ceva mai bun de atat, va trebui sa cheltuiesti cam 100 euro pentru o interfata hardware care sa iti si incarce ipodul.
Daca masina in care asculti este proprietate personala, si daca asculti mai mult in masina muzica (poate ca in casa ai posibilitatea sa folosesti un jack stereo si intrarea auxiliara de la vre-un casetofon), poti ruga un electrician sa iti lipeasca un cablu stereo cu jack la casetofon, si astfel nu vei mai avea probleme cu interferenta.
Pe de alta parte, daca mergi cu diferite masini banuiesc ca nu vei avea cum sa le surubaiesti chiar pe toate .
Daca vrei ceva mai bun de atat, va trebui sa cheltuiesti cam 100 euro pentru o interfata hardware care sa iti si incarce ipodul.
Frumos, dar nu.
Exemplul cu care m-am lovit eu dupa 3 ore in service: la 206 intrarea auxiliara se activeaza electronic doar la prezenta magaziei de CDuri “paired” cu casetofonul. So, ai ce sa lipesti dar nu ai unde. Adica ai unde, dar degeaba.