Gradient urat
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.05.06

Salut!

Am un cinema display de 23’ si am observat ca scartzaie rau la gradient. Se vede spart in trepte si daca am transparentza se vede clar zona de delimitare intre zona cu informatie si cea fara. La fel in cazul brush-urilor (photoshop) cu feather: marginile pensulei sunt ca si mancate de ratze. Am probat fishierul cu gradient pe un crt si se vede smooth. La fel si pe powerbook, unde se poate observa o ushoara fragmentare dar foarte fina.

Exista o solutie sau asta-i marfa?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu am un Cinema Display de 20”. Uneori - dar rar - mi se mai intampla si mie sa vad un gradient spart in trepte, dar numai atunci cand e labartzat pe tot ecranul, si chiar atunci, numai in anumite cazuri. Daca la tine apare des, atunci cred ca e o problema cu monitorul. Daca poti, pune o poza sa vedem si noi cum arata.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Asta e gradientul cu transparenta. postez imediat si poza cu brush-ul.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

sus e gradientul si jos e cum se vede marginea la un brush simplu de 500 cu feather.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pe cite culori e setat displayul? Displayul asta!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Pai vezi poate ai setat scatter la brush.. sau o textura de iti face asa.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Diplay 1920/1200 culori millions
Bruh, nu e scatter, e chiar una normala cu feather. m cecuit bine de tot. Poate o fi o seatre din photoshop dar ma indoiesc.
Treba cu gradientul cu alfa se vede la fel de prost si in flash.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Gradientul ăla din poza ta este imaginea aşa cum se vede ea pe ecran? Nu mi se pare nimic în neregulă. Se vede puţin banding, dar eu zic că este absolut OK. Pe mine chiar mă ajută acest banding de pe ecran, pentru că simulează perfect banding-ul gradienţilor care apare deseori la print, şi îmi aduce aminte să iau măsurile de rigoare atunci când lucrez cu gradienţi mari.

Poza a doua cu brush-ul mi se pare ciudată, nu am reuşit s-o reproduc. Pare a fi ceva de prin Photoshop, poate ai setat brush-ul în modul Dissolve?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

in preferinte, seteaza pe normal nu pe full size, si se va vedea bine

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Yes! Una din doua s-a rezolvat. Brush-ul se vede ok acum, sau in fine “normal” smile - mersi!

Cu gradientul e un disconfort. Eu fac TV si print, si ma irita ca vad cu banding, mai ales ca la tv o sa fie ok. Nu o sa mor din asta. Vroiam doar sa stiu daca exista un remediu sau daca asha se vede din cauza ca e LCD.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cred ca e problema de setare
incearca sa dai un reset tool, sa vezi daca mai face

oricum, trebuie sa fii foarte atent = lucrezi cu spatii de culoare diferite pt tv si print (rgb / cmyk) - ca sa nu mai zic de setarea de temperatura a monitorului…
cam naspa sa le faci pe amindoua pe aceeasi masina - e greu de pastrat controlul a ceea ce vezi pe monitor

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Mda. Am dat dar e the same. Gradientul e naspa. Pertotal il vad ok. Singura problema este la alb. orice culoare aleg + alb - cu sau fara transparentza, se vede clar diferenta intre alb si prima treapta de gri. Altfel trecerile sunt destul de smooth.

Stiu ca prin si tv e diferit. Daca inccepem cu setarile insa ar trebui mashina si programul cu profile custom in functie de televiziunea sau tipografia cu care se lucreaza. Eu stau deocamdata in ceva similar cu pal/secam si working for tv and PC si sunt multumit. Printurile ies ok si pe tv la fel, nu e mare diferentza. Asta asha la prima mana. Altfel o iau razna smile

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ce profil de culoare folosesti in RGB?
daca e sRGB mai bine uita de el
iti recomand Adobe 1998 care are spatiul de culoare cel mai mare, asta in caza ca nu ai monitorul calibrat
altfel foloseste profilul rezultat in urma calibrarii
trecerea brusca de la alb la o nuanta de gri poate fi cauzata tocmai de un spatiu de culoare mai mic, asa cum este sRGB