Am achizitionat si eu anul trecut un imac din sectiunea open box.dupa 2 luni de utilizare l-al trimis in service pentru unitatea am semnalat o problema ce aparuse la ecran (ca niste pete de praf arcuite incepand de sus si mergand in jos).cei din service mi-au spus ca a fost afectat ecranul si ca fiind in garantie l-au schimbat.Acum, la nici un an de la schimbare iara-si mi-au aparut acele pete si chestia nasoala e ca imac-ul nu e in garantie.
aveti ceva sugestii in cauza.
pai raspunsul ti l-ai dat singur.Banuiesc ca stii ce inseamna sa-l schimbi contra cost?! mai mult decat ai dat tu pe imac.
Cumpara un monitor separat sau accepta ideea.
Poate poate ai mai avea o sansa: cauta pe net despre legea garantiilor. imi aduc perfect aminte de faptul ca exista un paragraf care face referire la “vicii ascunse” care nu puteau fi identificate, situatia in care repartia se executa gratuit chiar daca termenul de garantie a expirat.
Faptul ca la displayul nou a aparut dupa un timp ACEALSI DEFECT inseamna ca s-a remediat doar efectul prin inlocuirea displayului, nu si cauza care a dus la defectarea lui de doua ori, cu aceleasi simptome. Cine stie ce componenta sau parametru limita duce la o suprasolicitare a displayului. Va fi destul de greu de demonstrat, dar poate merita banii pe care i-ai da pentru o inlocuire.
Merci mult de info.De partea legala ma ocup ca e domeniul meu.Speram pana la urma sa nu fie un defect dar asta e.La preturile display-urilor m-am uitat si eu si nu renteaza.Asta e…
Ca sa nu mai deschid un topic nou, tot o problema cu imac-ul as avea.
Nu am intrebat la service, intreb aici:
Pe ecran au aparut in 3 locuri, ceva pete care se vad numai pe alb si iti dau senzatia ca cineva a venit cu mainile murdare si a pus mana pe display. Nu sunt vizibile bine decat pe culori deschise, pe alb cel mai bine evident.
Nu sunt stresante dar ma intreb de la ce sunt, daca ati mai auzit. Sunt vizibile, de asta intreb, tot stergeam monitorul ca am avut impresia ca e murdar dar nu e asa. Nu stiu daca au aparut brusc sau nu, au aparut de ceva vreme…
haha, primul meu powerbook a avut aceeasi problema.
a fost lovit / fortat / torsionat / scapat pe jos! nu stiu cum sa explic sa nu zic prostii, dar spatele panoului a atins sticla din fata si de asta. vestea buna e ca nu cresc, nu se agraveaza. vestea proasta e ca nu se repara decat cu inlocuire ecran
Da, imi amintesc pb tau, dar acolo era chiar rau daca pot zice asa :D aici e un pic mai fin insa tot se vede pe culori deschise. Sper sa nu mai fie nicio problema mai incolo… garantia de 1 an nu mai este…
eu sper ca am rezolvat problema.concluzia este ca garantia de 1 an este numai comerciala, adica daca ai cumparat scula pe firma.daca e cumparata pe persoana fizica garantia e de doi ani.eu sunt inca in garantie.am discutat cu cei de la noumax care asigura service-ul si le-am trimis imac-ul astazi prin curierat rapid.daca am noroc sambata i-l am inapoi.vreu sa subliniez ca cei de la noumax sunt foarte draguti si serviabili.le-am explicat ca este a doua oara si ca am impresia ca exista o cauza iar defectul display-ului e doar efectul.sper sa rezolve problema.nu cunosc detalii insa cat costa o astfel de piesa dar cred ca e destul de scumpa.
am mai discutat cu prieteni care se pricep cat de cat la electronica si spuneau ca astfel de pete apar datorita unei supratensiuni din sistem care apare accidental la montaj.in detaliu nu pricep ce e aia.
norocul meu e ca mai am un an garantie si daca se mai buleste o data ecranul o sa cer schimbarea calculatorului cu unul nou pentru ca nu poate fi folosit conform scopului pentru care l-am achizitionat.
a-si mai preciza ca imac-ul l-am cumparat anul trecut din sectiunea openbox.sa fi stiut vanzatorul ca are probleme si sa-l fi vandut totusi??????????????
posibil
Salutare!
Exact aceeasi problema o am si eu cu un imac de 21,5 si anume ca se vad niste pete pe partea din interior a sticlei care protejeaza ecranul ce se vad doar pe culori foarte deschise… Initial am crezut ca este vorba de urme de degete dar abia cand am vrut sa le sterg am constatat caa sunt pe interior… E cumparat in septembrie de la apcom… Cred ca-l voi duce cat mai repede la garantie.. Al meu e luat pe firma, cumva are garantie doar un an in cazul acesta?
Problema ecranelor iMac este clar recurentă. Și eu sunt pățit. Am avut probleme în august când au apărut pete mari și foarte vizibile în colțul din stânga sus. Mi-au schimbat ecranul în garanție cei de la iStyle (cu urme vizibile pe carcasă, au umblat ca niște tancuri prin el). Acuma iar am probleme. Pete vizibile în același colț, dar mai slabe (se văd numai pe alb) și mai rău o deteriorare a culorii în sensul că pe laterale (mai ales în dreapta) a căpătat o nuanță gălbejie. Nu știu…îmi vine să mă dau cu capul de pereți. ...mai ales când mă gândesc că are numai un an.
Probabil că soluția până la urmă este să scapi de el cumva și să-l înlocuiești cu un Mac Mini cu monitor de la altă marcă. Acum există pe piață monitoare cu rezoluție HD și retroluminate LED așa că...oricum, OS-ul este important până la urmă.