2 din 2
2
Semnatura electronica pe leo
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
Daniel - 17 Decembrie 2010 05:11 PM

Exista alte tari europene ca Danemarca care au reusit implementarea unui sistem de certificate digital care functioneaza pe sistemele de operare majore, Windows, Linux, OSX. Daca ei au putut la noi de ce nu se poate?
Acolo aceste certificate sunt distribuite gratuit de stat. Sa zicem ca noi suntem saraci si trebuie sa-l ajutam pe stat prin a plati aceste certificate. Dar macar daca le platesc sa fie la stat nu la o firma privata care sa faca profit din asta.

Problema mea este sistemul ales de certificat si anume cel care necesita un dipozitiv hardware compatibil doar cu un sistem de operare.

In mod normal statul trebuie sa investeasca in platforme online web si nu in [cenzurat] de aplicatii desktop cum sunt majoritatea aplicatiilor de raportare fiscala in momentul de fata. Sunt si banii mei acolo si vreau macar sa stiu ca m-am luptat ca ei sa-i foloseasca corect. Cat despre sansele de succes stiu si eu ca sunt minime. Dar poate daca babuinii care decid aceste lucruri mai afla ca exista o lumea in afara platformei Windows lucrurile se vor face diferit.

Chiar asa, ce-ar zice bau-bau UE ca, dupa procesul cu Microsoft si Explorer, Romanica, prin institutiile sale de stat, impune (nu direct, dar implicit) ca la proiecte finantate cu bani de la UE, noi sa luam Windows si Explorer, ca sa putem utiliza semnatura digitala? Mai ales ca in ghidul solicitantului se specifica clar ca e interzisa discriminarea unei anume tehnologii, software etc.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 14.01.08

Ce nu e clar in toata ecuatia asta ? Care da banul mai mult ala are castig de cauza . Aici are si MS-ul coada intro-bagata fara doar si poate . Sa fim seriosi. Nu este si nu va fi interes ptr sistemele de operare concurente ale MS. Nu , cata vreme aia pompeaza bani la greu in alte zone. Daca banca e made in Romanica apoi sa fii sigur ca nu ai sa gasesti alte alternative . Aia din strainezia au o mentalitate un pic mai open .  Mai mult ca sigur ca exemplele cu certificate ptr mai multe sisteme de operare este utilizata de banci straine .

Apropos de NAF , aveam un coleg programator care de cum apareaau programele de declaratii de decompila daca era cazul si le refacea el mai apoi trimitand programul inapoi “creatorilor ” sai cu bug-fix-urile de rigoare.

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Ok am sunat la cele 3 firma autorizate si nici una din ele nu are in momentul de fata suport pentru osx sau alta platforma decat cea Microsoft.  Am sunat la ANAF departamentul informatic unde am vorbit cu doamna care a scris acest proiect Phare si care mi-a spus ca cerintele minime au fost pentru platforma windows si ca asta este sa imi cumpar o licenta windows. Era foarte nelamurita cand i-am spus ca exista contribuabili care nu utilizeaza sistemul de operare de la Microsoft. Ce este mai distractiv incepand cu data de 1 iulie 2011 depunerea digitala a declaratiilor ramane singura modalitate acceptata de ANAF.

Incer acum sa aflu cum pot sa sesize Consiliul concurentei de aceasta problema si sa vad daca pot afla mai multe informatii de la departamentul juridic al comunitatii europene. Din cate stiu pe fonduri Phare nu pot sa favorizez o anumite companie, in acest caz Microsoft.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poate si reprezentanta Comisiei Europene in Romania, de ce nu,

http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 29.06.11

Driverul pt Etoken OSX il gasiti aici: http://www.isecurity.info/downloads.aspx

Dupa instalare, incercati un reboot complet (driverul cere numai logout).

Mie imi merge,
Have fun!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Thanks. voi incerca cand luam semnatura. Daca a mai incercat cineva, poate ne impartaseste experienta.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 11.10.05

Merge pe snow leopard ? Eu nu reușesc, deși am o varianta mai nouă de soft.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 11.10.05

La încheierea contractului cu firma Certsign am solicitat și suport pentru osx. Pot să vă spun că funcționează pe Lion !!!! Ei oferă suport limitat pentru osx, dar tot este ceva! Sunt singurii cu care am avut dialog pe această temă. Acum încerc să lucrez și pe portalul ONRC fără să deschid Windows-ul !

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
Rank
Newbie
Din: Craiova
Macuser din: 20.01.14

Ce noutati mai sunt in aceasta privinta, a verificarii semnaturii digitale? Exista o aplicatie de genul shellSAFE for Mac OS X? Ar fi facat sa trebuiasca sa folosesti windows doar pt asta…

2 din 2
2