Exista alte tari europene ca Danemarca care au reusit implementarea unui sistem de certificate digital care functioneaza pe sistemele de operare majore, Windows, Linux, OSX. Daca ei au putut la noi de ce nu se poate?
Acolo aceste certificate sunt distribuite gratuit de stat. Sa zicem ca noi suntem saraci si trebuie sa-l ajutam pe stat prin a plati aceste certificate. Dar macar daca le platesc sa fie la stat nu la o firma privata care sa faca profit din asta.Problema mea este sistemul ales de certificat si anume cel care necesita un dipozitiv hardware compatibil doar cu un sistem de operare.
In mod normal statul trebuie sa investeasca in platforme online web si nu in [cenzurat] de aplicatii desktop cum sunt majoritatea aplicatiilor de raportare fiscala in momentul de fata. Sunt si banii mei acolo si vreau macar sa stiu ca m-am luptat ca ei sa-i foloseasca corect. Cat despre sansele de succes stiu si eu ca sunt minime. Dar poate daca babuinii care decid aceste lucruri mai afla ca exista o lumea in afara platformei Windows lucrurile se vor face diferit.
Chiar asa, ce-ar zice bau-bau UE ca, dupa procesul cu Microsoft si Explorer, Romanica, prin institutiile sale de stat, impune (nu direct, dar implicit) ca la proiecte finantate cu bani de la UE, noi sa luam Windows si Explorer, ca sa putem utiliza semnatura digitala? Mai ales ca in ghidul solicitantului se specifica clar ca e interzisa discriminarea unei anume tehnologii, software etc.