1 din 3
1
Despre playere video pe Mac
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Aş dori să văd ziua în care cineva ia taurul de coarne şi crează un video player pentru Mac OS X, care să şi funcţioneze. Ceva făcut special pentru Mac, nu portat de pe Linux sau Windows, care să ştie cât mai multe formate video şi să facă play fără sughiţuri, fără mesaje de eroare ciudate, fără desincronizări. Şi să n-am probleme cu subtitrările. VLC şi MPlayer sunt relativ OK, dar nici nu vreau să încep să înşir problemele şi inconvenientele de care mă lovesc atunci când vreau să văd un film. Nu ţin minte ce player foloseam în Windows, dar fir-ar al naibii, n-aveam bătăi de cap! Aş fi dispus să plătesc pentru un player bun. M-am lămurit până peste cap cu softurile Open Source portate pe Mac: ori merg ca dracu’, ori arată ca naiba, ori amândouă. Se vede treaba că există mult prea puţini programatori Mac care vor sau pot să-şi dedice timpul pentru muncă gratuită.

angry

E vreun programator Mac pe aici?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca nu ar fi atitea standarde si atitea codari audio… ar fi ceva simplu wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

tudor, sincer acum, de cand am pus mana pe mplayer 1.1 nu am avut probleme absolut deloc cu subtitrari sau filme sa nu le pot vedea, toate au mers fara probleme, spre deosebire de variantele actuale de mplayer care nu le pot folosi…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Este MPlayer 1.1? Eu am MPlayerOSX 1.0pre8, e altul mai nou?

Dacă tot m-ai stârnit, iată ce probleme am eu cu MPlayer:
- Alegerea unui font pentru subtitrări. La versiunile mai vechi se făcea o şmecherie, trebuia să bag un font TrueType în bundle, şi mergea. La 1.0 pre8 nu mai există folderul cu fonturi în bundle. Singurele fonturi pe care te lasă să le alegi sunt nişte ciudăţenii în toate scripturile, numai alfabetul latin nu. Mi-a luat ceva timp şi nervi să-mi dau seama că de fapt 1.0 pre8 îşi ia fonturile din /Library/Fonts/, şi nu vrea decât fonturi TrueType pentru Windows! Aşa că a trebuit să pun un Vera Sans TTF acolo, dar m-am trezit că nu are diacritice pentru limba română. M-am lăsat păgubaş şi n-am mai căutat un alt TTF care să aibă diacritice.
- Ieri am încercat să văd un episod din Prison Break, nu ştiu ce naiba avea că sunetul se desincroniza în MPlayer. Nu e prima oară.
- Stream-urile WMV se văd o dată nu, o dată da. Nu ştiu de ce.
- Mai sunt inconveniente diverse rezultate din proiectarea aiurea a interfeţei, a meniurilor, etc. Pur şi simplu mi-e greu să mă descurc cu el uneori, n-are nimic din ceea ce ar trebui să aibă o aplicaţie Mac.

Iar cu VLC:
- În ultima versiune nu merge post-procesarea (nici măcar developerii nu ştiu de ce, am citit pe forumul Videolan), aşa că DivX-urile se văd ca dracu, în special în pasajele în care acţiunea filmului se petrece pe întuneric sau în semi-întuneric. Pătrate, pătrate şi iar pătrate.
- Setările din Preferences sunt oribil aranjate şi greu de înţeles şi de folosit.
- Chiar dacă am subtitrarea în acelaşi director cu filmul, ca să o afişeze trebuie să mai umblu în meniu şi să selectez “Track 1”.
- Este singurul soft pentru Mac care ştie să facă play la stream-urile audio AACplus (de ex., Europa FM, Radio 21), dar de multe ori dă erori. Winamp pe Windows merge perfect.
- Deşi este un soft gratuit, şi în general în aceste cazuri se face mare tam-tam pe suportul pe care ţi-l oferă comunitatea, în cazul VLC nimeni nu-şi bate capul să-ţi răsundă pe forumul Videolan, nici pe secţiunea de OS X, nici pe cea de Linux.
- Şi la fel ca şi la MPlayer, este departe de a avea acel “Mac look and feel”.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

din ce vad sunt 2 pagini diferite, .hu si asta http://mplayerosx.sourceforge.net/  care au mplayer

asta 1.1 este mai vechi, il am de 8-10 luni si nu mi-a facut probleme, nu am pus fontui pe nicaieri pt el si totusi se vede foarte bine, nu am probleme

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cu riscul de a fi off topic, sa va spun cum ma uit eu la filme: la televizor, pe un DVD player care stie divx si mpeg4. Imensa majoritate a filmelor sunt vazute fara probleme, iar pe cele cateva care nu vor le convertesc fara probleme (cu QuickTime Pro, sau D-Vision, sau chiar Toast, sau altele). Subtitrarile le pun frumos in Toast (cu smecheria adaugarii la sufix a “;1”). Se vad mai bine filmele pe TV decat pe monitor, am telecomanda si un loc confortabil.
Asa ca nu mi-am mai batut capul cu problemele playerelor. Care sunt intr-adevar multe.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ma bag si io - nu la filme am avut probleme, ci exact la problema care a generat discutia asta, CD-urile cu autorun facute pe pc
asta e enervant, cind ai un cd de prezentare si nu-l poti vedea pe mac, si sapi, si sapi, si ba vezi clipul, ba auzi sonorul…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu l-aş provoca pe David Watanabe, poate se apucă să facă un player video adevărat pentru Mac smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

video is hard. really hard.

video nativ pe mac inseamna quicktime. quicktime e o chestie inceputa acum 10 ani probabil a carei documentatie este foarte fragmentata (bucati in pascal (sic!), bucati de c++, bucati de carbon).
totul este bazat pe componente, care fiind o chestie inventata pentru abstractizare sunt, hmm, abstracte.

vrei sa canti un clip audio? trebuie sa folosesti o componenta….
cum se cheama? n-ai sa gasesti in documentatie (documentatia descrie cum se instantiaza, deschide, etc) si nu cum se cheama componenta - din simplul motiv ca (,) componentele sunt dinamice.

de asta merge porcaria de flip4mac - quicktime intreaba “carele stii sa canti wmv?” si flip4mac zice “eu”. frumos conceptul, groaznic de folosit.

si ca sa puna capac la toate, acum totul este pe doua arhitecturi si dubleaza bataile de cap (rutinele de conversie rgb - yuv de exemplu trebuie scrise in assembler si mai nou cu MMX).

ca sa inchei, video is hard grin

EDIT: am uitat sa zic ca afara de H264 care e mai decent cam tot ce inseamna codec video (h263, h263 plus, mpeg4, etc) sunt acoperite de patente - o varianta de video player shareware cam iese din discutie. asa ca raman cei care sunt dispusi sa faca o chestie pe gratis (as in free beer).

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu folosesc vlc si subtitrarile au mers la inceput la instalare apoi…..
am preferat sa ma c_c in ele de subtitrari si ma uit fara chiar daca nu inteleg foarte mult din ce vorbesc aia.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am fabricat eu fonta de Mplayer si VLC. E o helvetica bold, un .dfont (sau un open Type). Am deschis-o in FontLab si am salvat-o TTF (de PC) Apoi, am mers in MPlayer, am desfacut packul si m-am dus in resurse. Acolo e un folder fonts. Am copiat-o acolo.
Apoi, inchizi pakul si deschizi programul. La fonturi setezi Helvetica, iar codarea CP 1250.
Cit despre VLC, la Video, subtitrari, alegi Helvetica.dfont. Codarea, aceeasi,  CP 1250. Gata. Ce atîta chin?
Vrea cineva fonta pt MPlayer (cel mai bun)?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 05 Octombrie 2006 12:59 AM

Am fabricat eu fonta de Mplayer si VLC. E o helvetica bold, un .dfont (sau un open Type). Am deschis-o in FontLab si am salvat-o TTF (de PC) Apoi, am mers in MPlayer, am desfacut packul si m-am dus in resurse. Acolo e un folder fonts. Am copiat-o acolo.
Apoi, inchizi pakul si deschizi programul. La fonturi setezi Helvetica, iar codarea CP 1250.

Nu mai ţine faza. MPlayer-ul ultima versiune (1.0 pre8) nu mai are nici un font în bundle, ci le ia din /Library/Fonts/.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Foloseste mplayer mai vechi (1.0pre8) eu aia folosesc. Iar ca font am pus Arial din Windows si encoder ISO-8859-2. Nu am probleme cu subtitrarile. Singura problema cu adevarat enervanta la aceasta versiune de mplayer este ca nu are multe variante la “aspect ratio”. Sunt unele filme atat de panoramate pe care nu le pot vedea decat cu vlc.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

Acelasi Arial il folosesc si eu fara probleme.

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Tudor - 05 Octombrie 2006 01:40 AM
iaru - 05 Octombrie 2006 12:59 AM

Nu mai ţine faza. MPlayer-ul ultima versiune (1.0 pre8) nu mai are nici un font în bundle, ci le ia din /Library/Fonts/.

Si? Nu poti sa le iei de unde vrei?
Am downloadat si versiunea asta si am pus TTF-ul in Library/Fonts. Gata. A vazut-o!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Păi da, aşa am făcut şi eu.

Semnătură 

⌘-N

1 din 3
1