Salut, am o problema. Am un Imac7,1 core 2 duo 2,4 ghz si de ceva timp mi se cam bloca cateodata, am crezut ca e de la memorie ram pt ca am ramas doar cu o placuta de 1 giga . Dupa ce mi s-a blocat ultima data, i am dat restart, dar dupa sunetul sonor, nu mai aparea logo ul apple, aparea o casuta cu ? in interior si statea asa, fara nicio avertizare sonora. Am incercat la bootare sa apas alt si nu mai aparea sa aleg hdd ul. Am incercat mai multe combinatii vreo jumate de ora, ce am gasit eu pe net ( reset nvram etc bla bla , cmd + t , iar cu alt) nimic , la fel aparea casuta cu ? in interior. Acum i am dat drumul dupa vreo 5 ore si vad ca merge iar, dar nu vreau sa ma trezesc iar cu problema.
1. Credeti ca e la sistemul de operare? cred ca e instalat de 3 ani…. ? problema e ca nici nu mai gasesc cd urile originale de la apple.
2. Am un preiten care are imac ul nou, cu snow leopard, daca iau dvd ul lui cu snow leopard pot sa fac o instalare peste tiger? credeti ca merge?
3. Sau am problema cu hdd ul si trebuie sa l inlocuiesc?
1. Nu cred ca-i OSX de vina. Poti totusi incerca sa repari permisiunile din Disk Utility sau sa rulezi Applejack pt. o curatenie generala.
2. DVD de la iMac nou nu se potriveste la al tau. Iti trebuie fie discurile cu care a venit iMac-ul tau, fie un DVD retail cu OSX. Apropo, al tau sigur a venit cu Tiger sau cu Leopard?
3. Cum a zis si @macold, back-up rapid si schimba hardul.
Ca sa ai o oarecare confirmare ca el e de vina, verifica-l cu Disk Utility (Verify Disk) sau cu SMART Utility: http://www.macupdate.com/app/mac/24875/smart-utility
Tare mi-e teama ca ai sa tot vezi rosu pe display…
Va multumesc pt raspunsuri. Imi puteti recomanda un site/magzin de unde pot cumpara un hdd pentru imac ul meu ? sincer nici nu stiu ce hdd trebuie sa mi cumpar :D
Mergi la iStyle și-ți iei un DVD de 10.6 Snow Leopard (nu e nevoie să iei și 10.5 Leopard) și la orice magazin de calculatoare de unde iei un HDD SATA mai mic de 2Tb - să nu fie de ăsta nou cu sectoare de 4k. S-ar putea să meargă OK și cu 4k dar fără merge sigur 100%.
m am uitat pe youtube cum se schimba hdd ul si pare destul de riscant daca nu te pricepi, cred ca sa il iau hdd + schimb tot de la istyle. dvd cu 10.6 snow leopard cred ca e cam scump . oricum problema e ca si rezolvata, multumesc inca o data pt raspunsuri.
Pentru cei care mai au probleme ca mine si nu se pricep:
Am fost la istyle -> 250 ron hdd de 320 giga cu instalare gratuita. Hdd ul o sa ajunga in 2 zile.
O memorie de 2 giga ram ddr 2 667 mhz aproximativ 200 ron…
Momentan inca stau pe hdd ul vechi, acum nu mai vrea sa se blocheze, si i am facut up date la snow leopard, l am instalat direct peste tiger, nu ma asteptam sa reusesc
Mai am cateva nelamuriri: dupa ce imi inlocuieste hdd ul, cand o sa instalez snow leopard:
- cu diskutily formatez hdd ul si selectez Mac OS Extended (Journaled) dupa care se instaleaza pur si simplu snow leopard?