Aceeasi problema cu un Airport Extreme Base Station II si in Suceava, tot cu RCS-RDS. Nu ma mai pot conecta folosind routerul.
Simptomele sunt identice cu cele descrise in acest topic: conexiunea la internet nu se poate realiza, led-ul clipeste portocaliu, la fiecare 8 secunde AEBS-ul incearca sa se reconecteze, apoi nu ma mai pot conecta nici pe direct si trebuie sa sun la RDS pentru a imi debloca conexiunea. Dupa care, pe direct, conexiunea functioneaza. Daca reiau procedura cu routerul, o iau de la capat cu cercul vicios.
Folosesc acest router din octombrie 2010 si nu am avut probleme cu el pana acum. Ele au aparut de vreo 3 saptamani dupa o pana “mai serioasa” de curent. Initial, am presupus ca de vina e routerul, gandindu-ma ca s-a defectat. E inca in garantie si il pot trimite inapoi, insa am avut curiozitatea sa-l testez si in alte locatii. Surpriza: functioneaza in retea UPC, functioneaza in retea RDS in alt cartier. Deci…
Singura explicatie in afara ipotezei conform careia routerul este defect ar fi in cutia de pe casa scarii unde sunt conectat. Poate nu mai functioneaza switch-ul la parametri normali. Si o sa insist la cei de la RDS pana il schimba, poate rezolva asta problema. In caz contrar, nu-mi ramane decat sa caut alt provider de internet, dupa cum spuneam, am testat routerul in reteaua UPC chiar ieri, si functioneaza normal.
......Folosesc acest router din octombrie 2010 si nu am avut probleme cu el pana acum. Ele au aparut de vreo 3 saptamani dupa o pana “mai serioasa” de curent. ....
Am observat si eu ca astfel de probleme apar dupa probleme la alimentarea cu energie. Eu am un Time Capsule si am avut aceleasi probleme cu aceleasi simptome de fiecare data cand in zona era caderi de tensiune.
Aceeasi problema cu un Airport Extreme Base Station II si in Suceava, tot cu RCS-RDS. Nu ma mai pot conecta folosind routerul.
Poate nu mai functioneaza switch-ul la parametri normali. Si o sa insist la cei de la RDS pana il schimba, poate rezolva asta problema. In caz contrar, nu-mi ramane decat sa caut alt provider de internet, dupa cum spuneam, am testat routerul in reteaua UPC chiar ieri, si functioneaza normal.
A fost primul lucru la care m-am gandit si eu, au schimbat swich-ul de pe scara blocului, nici un rezultat. Problema vine de undeva mai departe. In momentul in care ceri schimbarea router-ului trebuie sa spui ca nu functioneaza (de ex il scoti din priza ca sa nu raspunda la ei), nu pt ca nu te poti conecta la TC. Eventual vorbesti cu tehnicianul care o sa-l schimbe. La mine nu s-a rezolvat nimic, dar merita sa incerci, sa excluzi orice ipoteza.
Eu sunt sigura, problema vine de la parametrii lor, nu neaparat de la echipamente, dar nu o sa recunoasca.
Update-ul de sistem 10.6.7 este online. Printre noutatile pe care le aduce, se mentioneaa: “Address issues in the AirPort driver for certain devices.” L-am instalat, reincerc o reconectare a router-ului. Cine stie, poate rezolva 10.6.7 problema, desi ma cam indoiesc. Voi posta rezultatul. Fingers crossed.
Din pacate, nu… Se comporta la fel dupa update-ul la versiunea 10.6.7…
Maine merg cu calculatorul la un prieten unde am testat DOAR routerul, pe sistemul lui, tot in reteaua RDS (si, dupa cum spuneam, a functionat). De data asintenetta, testez direct pe sistemul meu de operare, pentru a fi sigur ca nu e o problema din calculatorul meu. Daca functioneaza… nu poate fi vorba decat de o problema generata de RDS… Caz in care fie se misca rapid pentru a rezolva problema, fie ma orientez dupa alti furnizori de internet.
Sunt 90% convins ca router-ul e ok, mai ales ca prea suntem din zone diferite cu probleme dintr-o data la Airporturi si Time Capsule…
Luat calculatorul si mers in alt cartier, in locatia unde testasem router-ul si unde functiona. Testat problema cu router-ul conectat la calculatorul meu, pentru a exclude varianta vreunui conflict pe sistemul meu de operare. Rezultatul? Functioneaza ireprosabil, s-a conectat rapid, din prima, fara probleme… Testat pe 2 conturi de utilizatori: al persoanei respective, apoi pe al meu, pentru a fi sigur ca nu am vreo restrictie de utilizare… A mers pe amandoua impecabil, deci nici o problema de acolo. Moment in care mi-am zis ca SIGUR, 100% e ceva din cablurile/echipamentele RDS. Prin urmare:
Am sunat un prieten care avea un prieten care stia pe cineva la RDS aici, local. Au trimis pe cineva la mine in jumatate de ora. A testat, atat in casa, cat si pe casa scarii, echipamentele. S-a chinuit, a tot comunicat cu cei care vedeau ce se intampla pe server, n-au reusit sa faca router-ul sa mearga. Ce puteau ei vedea era ca: router-ul tot schimba adrese la fiecare 8 secunde, dar nu ramanea nici una fixata, nu stabilea IP-ul. Prin urmare, IP-ul ramanea mereu 0.0.0.1. Spunandu-i ca l-am testat in dimineata zilei respective in alta locatie si ca functiona ok, m-a intrebat unde, dupa care, gandindu-se putin, a zis ca singurul lucru diferit in locatiile astea e “containerul” (probabil un alt termen tehnic al celor de la RDS, din seria “agatat-dezagatat”). Cum ar veni, toate datele astea se strang in containerul asta care, se pare, e zonal. De unde si motivul pentru care AEBS-ul meu functioneaza intr-o locatie, dar nu si in cealalta, pentru ca apartin de “containere” diferite. Zice ca, intr-adevar, au fost niste probleme cu “containerele” cu cateva saptamani in urma, dar ca se remediase si ca situatia se credea a fi rezolvata…
Concluzia? Au trimis pe cineva sa verifice problema cu “containerul”, urmand sa primesc un telefon si sa ma anunte ce si cum. In orice caz, la nivel local au fost foarte dispusi sa rezolve situatia, erau si ei incurcati si nu pricepeau de unde apare problema. Sper sa se rezolve situatia, voi posta de indata ce am detalii. Fingers crossed.
Am problema asta de 6 luni, este un topic mai vechi pe aici pe undeva, inca nu s-a schimbat nimic. La fel, intr-o alta locatie a functionat doi ani de zile fara sa spuna nici hic, se oprea cind mai era cite o pana de curent. Pacat ca am si un TC si un AEBS, si le tin de bibelouri.
Stiu ca nu e raspunsul pe care as fi vrut sa-l ofer si e mai greu de inghitit, dar, dupa vreo luna si ceva de parlamentari si intrevederi cu cei de la RDS, am ajuns la concluzia ca, din pacate, problema e nerezolvabila: atat timp cat gradul de calificare al personalului RDS si disponibilitatea RDS de a rezolva astfel de probleme raman la nivelul actual, utilizatorii de Airport-uri si Time Capsule au, practic, doar doua optiuni: sa schimbe furnizorul de internet sau (cum am facut eu…) sa inghita pastila si sa cumpere un alt router care sa poata negocia cum trebuie conexiunea PPPoE (banuiesc ca si Apple au partea lor de vina la situatia data, din moment ce alte routere se pot, totusi, conecta la internet…).
Dupa cum spuneam, am ales sa achizitionez un alt router pe care il folosesc drept “gateway”, doar pentru a-mi servi un IP gata negociat catre AEBS. Am ales varianta asta ca urmare a unui simplu calcul matematic: un router bun, Linksys-Cisco (WRT54GH) costa in jur de 100-120 RON. O conexiune de net de la alt ISP (adica Romtelecom sau UPC) mi-ar fi umflat factura cu 30-40 RON pe luna (pentru niste performante inferioare). Rezulta ca in 3-4 luni as plati deja echivalentul routerului si as incepe sa platesc in fiecare luna in plus… Asa ca matematica a castigat si sunt fericitul posesor al unui router Linksys-Cisco la care mi-am conectat AEBS-ul care merge fara probleme si fara limitari de vreo 2 saptamani. Cu siguranta se pot gasi si routere mai ieftine, asta a fost alegerea mea. Varianta asta nu ofera o solutie la problema reala, insa asa imi pot folosi din nou AEBS-ul.
Sa nu uit: mare bila neagra RDS; daca ar fi fost pe piata vreun ISP cu servicii asemanatoare la preturi comparabile, nici nu ma uitam inapoi.
Am problema asta de 6 luni, este un topic mai vechi pe aici pe undeva, inca nu s-a schimbat nimic. La fel, intr-o alta locatie a functionat doi ani de zile fara sa spuna nici hic, se oprea cind mai era cite o pana de curent. Pacat ca am si un TC si un AEBS, si le tin de bibelouri.
Daca nu ti se pare absurd sa iti mai iei un al treilea router, ai putea lua in considerare varianta aleasa de mine. E pacat sa tii pe post de bibelou un Airport si un Time Capsule…
Din seria RDS + AEBS = love:
Acum vreo 3 saptamani a schimbat rds-ul ceva echipamente prin cartier. Pana atunci totul a mers excelent. Pica netul, am crezut ca e problema discutata aici asa ca am facut downgrade la firmware la 7.4.2. Nu se rezolva problema, telefon la suport etc bla bla bla Dupa 2 zile termina si mesterii de la rds lucrarile, AEBS-ul continua sa fie pe galben dar, surpriza, am net! Restartez routerul, la fel, blinkaie pe galben dar netul merge brici…Nu-mi explic de ce, o fi ceva din dosarele X.
Fiind plecat de acasă câteva zile, am hotarât (verde fiind) să opresc toți consumatorii, printre care s-a nimerit să fie și al meu Airport.
Revenind, îl conectez la rețeaua de alimentare cu 220V, mă pun la mac și dă-i navigare pe net. Pauză...
Airport-ul clipea intermitent galben.
Reintru în setări, mă uit dacă nu sa schimbat ceva, și observ ca jos IP-ul mi s-a modificat din cel alocat (care l-am definit cu ceva timp în urmă) în 10.0.0.1.
Îi dau diagnostic și mă anunță voios că un este bun IP-ul.
Încerc cum am mai încercat să configurez conexiunea pe Ethernet, unde să introduc IP-ul manual, și pe urmă revenind la conexiune PPPoE, în speranța ca își va păstra IP-ul.
Nici o șansă, el revenea invariabil la 10.0.0.1, și după vreo trei ceasuri iau Airpot-ul și mă duc la birou, sperând că pot să-l configurez cu ajutorul celuilalt mini.
Acolo mi-a acceptat configurarea, trecând IP-ul alocat de RDS la configurație Ethernet, pe urmă modificând conexiunea pe PPPoE, am mers mai departe.
Revin cu Airport-ul la acasă și fără nicio o problemă, totul funcționează perfect.
Să mă corectați, dacă greșesc cu concluziile:
1. Nu se poate configura Airport-ul prin Wi-Fi, ci doar prin Ethernet,în cazul în care avem conexiune PPPoE.
2. Mac-ul la care se leagă Airport-ul pentru configurare trebuie să aibă Wireless-ul oprit.
3. Nu trebuie apelat la serviciul clienți RDS numai în cazul în care ești SADO-MASOCHIST, mai bine du-te la un internet Cafe și caută pe forum cum poți rezolva problema aceasta.
Si eu am aceeasi problema cu PPPoE-ul. Dupa peste 1 an de functionare fara probleme, o pana de curent de vreo ora a pus cruce conexiunii la RDS. Ma bate gandul sa scot sigurantele de la taboul electric al scarii. In felul asta as reseta toate echipamentele din cutiile de distributie aflate pe scara blocului. In rest ma lovesc de acelasi fenomen, ei ma deblocheaza, eu ma pot conecta direct cu Mac-ul, nu ma pot conecta insa cu TC-ul care blocheaza iar conexiunea.
Trebuie sa fiu zen!!!!