Buun. Deci: fost la noumax, nu se face nimic (nu mai e in garantie). Am luat un alt airport de la un amic, airport caruia nu i s-a facut niciun update de pe la 7.3.2. Si? Ce crezi? Se comporta la feeel. Acum iar am ramas fara net, incerc sa sun la astia la rds sa ma dez-agate.
Tind sa cred ca e de la airport utility. Am incercat sa pun ce aveam pe discul cu care a venit, dar cica nu e compatibil cu os-ul meu ( de parca 10.4 and later nu inseamna si 10.6)
Cum reuaesc sa fac rost de net o sa caut un utility mai vechi sa vedem ce se intampla.
Buun. Deci: fost la noumax, nu se face nimic (nu mai e in garantie). Am luat un alt airport de la un amic, airport caruia nu i s-a facut niciun update de pe la 7.3.2. Si? Ce crezi? Se comporta la feeel. Acum iar am ramas fara net, incerc sa sun la astia la rds sa ma dez-agate.
Tind sa cred ca e de la airport utility. Am incercat sa pun ce aveam pe discul cu care a venit, dar cica nu e compatibil cu os-ul meu ( de parca 10.4 and later nu inseamna si 10.6)
Cum reuaesc sa fac rost de net o sa caut un utility mai vechi sa vedem ce se intampla.
scuze pt typos de mai sus, scriam de pe telefon si cam suparat pe treaba asta. asa, acum: luat airport utility 5.4.2, sters cel vechi cu appzapper (inclusiv preferintele) si nimic. aceeasi problema.
sa inteleg ca 1) reinstalez sistemul (nu-mi vine sa cred ca am ajuns iar la microsoftismele astea) 2)ma las pagubas si nu mai cumpar produse expensive si frumoase de la apple pt ca nu sunt fiabile - iau un router ieftin si imi fac treaba cu el. ar mai fi si 3) sa schimb providerul de net pe PPPoE dar nu am alta solutie de provider. si nu cred ca ar rezolva problema.
Nu are treabă cu sistemul.
Intră în AirPort Utility, clic pe Manual Setup, clic pe Advanced, la Syslog Level alege 7-Debug, clic pe Update
Așteapta să se reseteze.
Intră în AirPort Utility, clic pe Manual Setup, clic pe Advanced, la Syslog Level alege 7-Debug, clic pe Logs and Statistics, clic pe Export Logs…
Postează ultimele 20 rânduri.
Ca să revii la vechiul firmware: intră în AirPort Utility, clic pe Base Station, clic pe Upload Firmware… și alegi din listă versiunea dorită.
o sa pun randurile maine, pt ca daca bag acum cablul in airport iar raman fara net. maine pot suna la rds sa imi deconecteze sa pot trece iar pe direct la iMac.
momentan in log zice doar ca No Address for NTP server time.apple.com si alte balarii ca n-are cablul in el.
firmware downgrade stiu sa fac si am facut. Astazi am luat alt airport express care nu a fost updatat. am scos airport utility 5.5.2 la care se facuse update si am pus 5.4.2 de pe site de la apple. tot nimic.
incercat - fara succes. problema e ca la RDS in servere apare cum ca userul este conectat (in log-uri le apare cum ca incearca sa se conecteze si apoi se deconecteaza din 2 in 2 secunde), cum ca i se aloca IP (iarasi din 2 in 2 secunde - chiar am fost sfatuit sa nu mai las cablul in router), dar la mine nu ajunge. din cauza ca la ei apare conectat, routerul imi returneaza PPPoE server sau PPPoE password (asta cu FW 7.4.2 - cu 7.5.2 imi zicea doar internet connection la status). devine frustrant. plus ca pana ieri dimineata (duminica dimineata) cand s-a facut update-ul, totul a mers foarte bine. problema e ca am imprumutat routerul ce nu a fost updatat si tot asa face. grrr…
Ca sa inchei chestia cu “am scos cablul din router si l-am pus in laptop/pc/mac si nu mergea…dar dupa un timp a mers”.
Cei de la RDS nu au blocat pe MAC-ul placii de retea contul tau de PPoE ci au un script care odata la un anumit timp ei dau refresh si vad vendor-ul placii de retea.
De exemplu:
Am un router Linksys Cisco in casa, este contul de PPoE bagat pe el. Routerul, este de 54Mbps, so iau cu viiteze de 2Mbps pe wireless..si nu-mi convine cateodata cand vreau sa iau ceva rapid dupa torrent…asa ca imi rupe in doua wireless-ul.
So, ce fac, nu bag alt cablu in router si-l pun in macbook, ca as fi tot limitat undeva la 5 MB/sec si eu avand 100 sunt greedy si bag cablul de net direct in laptop sa iau cu toata banda, nu ?
Dar aici intervin cei de la RDS, daca scot cablul din router si-l bag in laptop imediat, timp de vreo 5-10 minute imi zice ca este gresit userul si parola de la RDS.
La inceput am crezut ca mi-a furat careva din prieteni contul ca sa faca misto de mine, insa…dupa vreo 5 minute mi-a mers brici..si de atunci sunt obisnuit si gandindu-ma logic inseamna ca daca pe MAC nu este blocat contul este sigur dupa vendor or somethin’ like that.
De ce zic ca nu e pe MAC-ul placii ? Pentru ca fiecare din routerele dupa piata au optiunea “Clone my mac ..bla bla” si nu mai e nevoie..insa tot aceeasi faza face.
Gandindu-ma la aceasta problema, imi amintesc ca mai sus ai zis ca cei de la RDS ti-au comunicat ca routerul tau se connecteaza/deconnecteaza de foarte multe ori pe secunda… ceea ce este ciudat, sa fie legate aceste doua probleme ?
Nu stiu..dar am un feeling’ , stiu ca nu te ajuta cu prea multe acest reply insa..nu am putut sa ma abtin sa nu iti spun intamplarea mea.
Poate sau nu..sa te ajute insa..daca tot asa iti face, du-l in garantie, schimba-l si done…mi se pare pierdere de timp din partea ta.
Singurul sfat: incearca pe alta retea, ceva fara PPoE si vezi daca merge.. Daca da inseamna ca face figuri doar pe PPoE si ceva de aici nu e bine.
La RDS nu este nimic blocat pe niciun MAC. Problema este ca, daca la ei apari cum ca esti conectat, nu te mai poti conecta cu alt device. De pe calculator am optiunea de DISCONNECT inainte sa scot firul (ceea ce este si recomandat a se face), dar de pe router nu. si serverele lor vad cum ca esti conectat si cu IP alocat.
Routerul nu are nicio problema, tocmai am mentionat ca am incercat cu alt AEx si problema este aceeasi.
Eu am 4 x AirPort Extreme: 1 x Fast Ethernet, 2 x Gigabit Ethermet și 1 x Simultaneous Dual-Band.
După ce am făcut update la 7.5.2 doar cel “Simultaneous Dual-Band” a luat-o razna.
Am revenit la 7.4.2 și acum e ok.
Jun 26 14:21:23 Severity:5 Connecting via ethernet (user “BB78282996” service “”).
Jun 26 14:21:23 Severity:5 Deauthenticating with station ff:ff:ff:ff:ff:ff (reserved 3).
Jun 26 14:21:27 Severity:5 (WAN) link state is Up.
Jun 26 14:21:29 Severity:5 Associated with station 00:1e:52:c7:d2:69
Jun 26 14:21:32 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49161.
Jun 26 14:21:34 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49162.
Jun 26 14:21:34 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49163.
Jun 26 14:22:44 Severity:3 No Address for NTP server time.apple.com.
Jun 26 14:24:19 Severity:3 No Address for NTP server time.apple.com.
Jun 26 14:25:48 Severity:3 No Address for NTP server time.apple.com.
Jun 26 14:26:30 Severity:6 Parameter updated - drTY.
Jun 26 14:26:30 Severity:5 unloading current configuration.
Jun 26 14:26:39 Severity:5 Connecting via ethernet (user “BB78282996” service “”).
Jun 26 14:26:39 Severity:5 Deauthenticating with station ff:ff:ff:ff:ff:ff (reserved 3).
Jun 26 14:26:45 Severity:5 Associated with station 00:1e:52:c7:d2:69
Jun 26 14:26:56 Severity:5 (WAN) link state is Up.
Jun 26 14:27:09 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49170.
Jun 26 14:27:26 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49171.
Jun 26 14:27:26 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49172.
Jun 26 14:27:34 Severity:5 Connection accepted from fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0/49173.
Jun 26 14:27:49 Severity:3 No Address for NTP server time.apple.com.
Jun 26 14:29:24 Severity:3 No Address for NTP server time.apple.com.
Jun 26 14:30:09 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49175.
Jun 26 14:30:09 Severity:6 Parameter updated - acRB.
Jun 26 14:30:11 Severity:5 (WAN) link state is Down.
Jun 26 14:30:12 Severity:5 unloading current configuration.
Jun 26 14:30:21 Severity:5 Connecting via ethernet (user “BB78282996” service “”).
Jun 26 14:30:21 Severity:5 Deauthenticating with station ff:ff:ff:ff:ff:ff (reserved 3).
Jun 26 14:30:30 Severity:5 Associated with station 00:1e:52:c7:d2:69
Jun 26 14:31:41 Severity:3 No Address for NTP server time.apple.com.
Jun 26 14:31:49 Severity:5 Disassociated with station 00:1e:52:c7:d2:69
Jun 26 14:32:36 Severity:5 Associated with station 00:1e:52:c7:d2:69
Jun 26 14:32:41 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49181.
Jun 26 14:32:42 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49183.
Jun 26 14:32:42 Severity:5 Connection accepted from [fe80::21e:52ff:fec7:d269%bridge0]:49184.
Am ajuns si eu ieri la Noumax cu AE-ul. Am facut proba prin ethernet la ei si functioneaza fara probleme. N-am avut posibilitatea de o proba PPOE insa au fost foarte amabili si dispusi sa facem urmatoarea incercare : sa-mi dea un alt airport extreme la schimb sa incerc cu o unitate noua si daca si aceea va avea probleme inseamna ca “incurcate-s caile Domnului” caci logica va fi depasita in cazul asta.
In concluzie voi face proba cu un nou AE cand vor primi. Au facut comanda de unul pt ca nu aveau pe stoc.
Vin cu stiri noi cat de repede posibil in functie de cei de la Noumax.
O sugestie “crazy”: sa va intalniti Bozzo si cu Arturescu, si sa faceti urmatorul test:
In locatia lui Arturescu, conectat AE lui Bozzo. Setat AE lui Bozzo cu datele lui Arturescu. Variante:
merge: e de vina ceva la conexiunea RDS la Bozzo
nu merge: e de vina AE Bozzo
In locatia lui Bozzo, conectat AE Arturescu. Verificat intai ca (merge sau nu)
Daca merge: schimbat setari de la AE Arturescu ca la Bozzo. Daca tot merge, de vina clar AE Bozzo.
Daca nu mai merge in urma setarilor AE ca la Bozzo, de vina locatia lui Bozzo (RDS Bozzo).
N-o luati ca o gluma, dar ar fi singura posibiliate, si trebuie eliminate unul cate unul elementele.
La RDS nu este nimic blocat pe niciun MAC. Problema este ca, daca la ei apari cum ca esti conectat, nu te mai poti conecta cu alt device. De pe calculator am optiunea de DISCONNECT inainte sa scot firul (ceea ce este si recomandat a se face), dar de pe router nu. si serverele lor vad cum ca esti conectat si cu IP alocat.
Routerul nu are nicio problema, tocmai am mentionat ca am incercat cu alt AEx si problema este aceeasi.
Ai posibilitatea si de pe router sa dai disconnect.
@sorin: eu nu am cum sa dau disconnect pt ca nu mi se conecteaza. imi apare connecting (si negotiating pppoe) - iar la RDS in servere apare cum ca ar fi conectat.
@macold & @arturescu: am precizat mai sus ca am incercat si cu un alt AE ce nu a fost updatat si nici nu a vazut RDS-ul meu pana acum. deci problema nu e de la fw update (zic eu). zilele astea o sa (:sigh:) reinstalez OS sa vedem ce palaria mea mai are de spus atunci (conexiunea, zic). si o sa schimb si cablul de ethernet de la priza la router (desi merge pe iMac ok, vreau sa inlatur toate suspiciunile). daca nici asa nu isi revine, eu ma las pagubas.