3 din 11
3
[probleme] airport 7.5.2 - pppoe rds
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 03.08.06

si eu am acceasi problema. dupa ce am facut update la time capsule la versiunea 7.5.2 imi apare mesajul “LOOKING NEGOTIATING PPOE” si nu mai pot face nimic nici hard reset nici instalare la o versiune mai veche 7.5.1 etc

Semnătură 

“In space no one can hear you scream”

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.05.09

Vad ca ne strangem cam multi :(...

Azi am primit noul AEBS (nu vechiul ci unul nou nout)... aceeasi problema. Are firmware 7.5.1, a fost testat si pe noul MacBook Pro mid 2010, deci nu are legatura ca e Mac OS sau Windows x y z…
Cei de la RCS RDS sustin ca nu au modificat / schimbat nimic pe la ei prin sistem si ca totul se trage de la noi. Pe cablu no problem.
Le-am mai propus celor de la RCS RDS daca exista posibilitatea de a fi conectat la ei in server dupa MAC Address-ul AEBS insa mi s-a spus ca nu. S-o putea nu s-o putea…. mi-e cam greu sa cred ca e chiar asa dificil insa mi s-a parut singura varianta viabila in momentul asta pana dezleg misterul. Momentan stam pe cablu….
Eu ma declar sah mat astfel ca apelez la cei care sunt clienti RCS RDS, folosesc un router Apple si sustin ca nu au nici o problema in urma update-urilor de AU 5.5.2 si firmware 7.5.2 sa ma contacteze pe PM, poate este vorba de vreo setare care imi scapa si vina imi apartine.

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 18.12.06

Eu in mom asta am pus la formatat / instalat OS. O sa ii fac updte la 10.6.5 fara AU, iar airportul este cel ne updatat. Am scimbat si cablul cu un patch cord gigabit. Daca nici acum nu merge e clar de la RDS si ma voi gandi serios sa caut alt provider. Va tin la curent.

Semnătură 

Nu trage Dom’ Semaca…. Sunt eu… Bozolica...

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

Instalat snow leo fresh. Airport utility 5.4.2. Airport express 7.4.2. Nicio schimbare.
Parerea mea e ca 99,99% au facut la RDS ceva.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Luni ajung in Bucuresti si am sa fac screen la toate setarile; din ce-mi aduc aminte : ipv6 pe link local only, canalele pentru cele 2 benzi wi-fi sunt pe auto, si cred ca am bagat in el dns- urile google.

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.12.09

Salutare,

Aceeasi problema am intimpinat-o - de cand am facut update de AU la v 5.5.2, nu mai puteam sa ma conectez la RDS prin desktop, astfel am dezinstalat/ resetat router si am instalat de pe cd din cutie AU v5.5.0 si am downgrade firmware la TC de la 7.5.2 la 7.5.1 si acum vad ca merge- fara sa pun alte setari decat cele de conexiune PPoE si acum functioneaza - desi suspectez pe cei de la RDS ca au modificat ceva in retea - din cate am citit si pe support apple 7.5.2 nu afecteaza decat wireless nu si PPoE-ul.

Sper sa fie de ajutor!
Sarbatorii fericite!

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRank
Jr. Member

Eu m-am plictisit sa ma cert cu call center-ul de la rds si am rezolvat problema - de sapt viitoare o sa am alt provider de net. Dupa parerea mea e ceva de la ei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.07.09

Salut,

De cateva zile am intampinat si eu aceasi problema cu router-ul meu AirPort Express. Serviciile de internet sunt tot de la RDS si am aceleasi sute de deconectari de la retea. Daca ma conectez direct la calculator, netul merge perfect. Luni eram pregatit sa iau router-ul sa-l duc la garantie dar acum citind ce este scris aici nu mai sunt asa sigur ca este din vina router-ului si cred ca problema este de la RDS. Intre timp a gasit cineva o rezolvare a acestei probleme ?
Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
fanmac - 25 Decembrie 2010 10:50 PM

Salut,

De cateva zile am intampinat si eu aceasi problema cu router-ul meu AirPort Express. Serviciile de internet sunt tot de la RDS si am aceleasi sute de deconectari de la retea. Daca ma conectez direct la calculator, netul merge perfect. Luni eram pregatit sa iau router-ul sa-l duc la garantie dar acum citind ce este scris aici nu mai sunt asa sigur ca este din vina router-ului si cred ca problema este de la RDS. Intre timp a gasit cineva o rezolvare a acestei probleme ?
Multumesc.

Chiar dacă simptomele sunt similare, nu înseamnă că și cauza este aceeași.
Nu pot reproduce / confirma, nu am avut și nu am nicio problemă cu routerele, Apple sau non-Apple, pe RDS sau pe Romtelecom.

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member

O sa incerc o reinstalare a AU.

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member

Degeaba, nici o schimbare.

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 17.05.09

Clar nu este o problema hardware (poate in cel mai rau caz firmware dar nici de asta nu sunt asa sigur), sau doar hardware.
Pentru mine este o enigma cum totul a coincis cu update-ul de AU (stiu pare o prostie n-are logica dar asa stau lucrurile) si nu stiu in ce masura vina poate fi si a celor de la RCS RDS, la urma urmei ei dau net pe cablu, si cum pe cablu merge totul devine fara sens. Ca sa-i eliminam pe cei de la RCS RDS definitiv din schema propun cine are posibilitatea (daca puteam o rezolvam eu insa n-am de la cine sa iau) sa imprumute de la altcineva un router wireless non-apple, alt brand. Daca si ala face figuri atunci putem suspecta si RCS RDS-ul, daca nu ii excludem din discutie si mai eliminam din ipoteze.
Nu stiu in ce masura si cum un simplu update software de AU sau / si de firmware ar putea sa comande la RCS RDS in server logare / delogare la 2 sec. Undeva comanda asta de logare / delogare (si nu stiu cine o da soft-ul sau hardware-ul) generata de softul AU sau de router / hardware cred ca genereaza toata problema. Poate cei mai avansati intr-ale setarilor ne pot ajuta, eu m-am declarat deja depasit.

In momentul de fata eu am AU 5.5.1 (care culmea inainte mergea) si firmware 7.5.1 (acelasi ca cel initial) si persista problema. Exact aceste setari au mers perfect pana sambata trecuta cand am facut doar update de AU la 5.5.2. Intre timp a fost schimbat si AEBS-ul cu totul pe garantie si degeaba. Eu chiar nu mai stiu ce sa mai cred.

Din nou rog pe cei cu provider RCS RDS si care nu intampina probleme in masura in care este posibil sa-mi transmita un nr de tel de contact pe PM pentru a compara setarile.

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Aici am postat cateva din setarile mele http://picasaweb.google.com/arturescu/AirportExtreme .

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRank
Jr. Member
arturescu - 26 Decembrie 2010 08:18 PM

Aici am postat cateva din setarile mele http://picasaweb.google.com/arturescu/AirportExtreme .

Multumesc mult dar din pacate nici nu mai pot sa ma conectez la airport, l-am resetat, l-am deconectat, l-am reconectat, am restartat mac-ul si nimic, nu-l mai vede. Astazi de dimineata la fel am patit, nu reuseam sa ma conectez, cand am plecat de acasa l-am scos din priza si dupa amiaza cand m-am intors l-am conectat, mac-ul la gasit si am reusit sa ma conectez la internet dar minunea nu a durat mai mult de 5 minute. Au reinceput deconectarile si conectarile pana “a obosit” si nu s-a mai conectat deloc.
Daca reusesc sa-l pacalesc voi incerca setarile tale si sper sa reusesc.

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRank
Jr. Member

Astazi l-am dus la garantie, in cateva zile o sa mi-l schimbe si sper ca cel nou sa functioneze. Revin dupa ce-l instalez pe cel nou.

3 din 11
3