Sunt detinator de Time Capsule si Airport Express.
Ambele, dupa update-ul la 7.5.2 (respectiv 5.5.2.) nu mai functioneaza pe PPPOE pe RDS CABLELINK.
Cum se manifesta defectul: in primul rand dupa setare, Airportul nu mai vede ip-ul de la RDS fiind 0.0.0.1 in loc de ip-ul alocat de RDS.
Totodata incearca sa se conecteze la RDS si in maxim o secunda se deconcteaza iar mesajul care apare este ca nu gaseste serverul PPPOE.
Imediat dupa accea IP-ul se blocheaza in centrala la RDS printr-un termen tehnic numit de departamentul tehnic “agatat !!!!” iar deblocarea nu se poate face decat dupa ce se suna in centrala la serviciul tehnic.
Mai mult am incercat sa fac downgrade la versiunea 7.5.1 (respectiv 5.5.0) dar atat airportul cat si time capsule nu mai functioneaza.
Setarile mentionate de colegul nostru mai sus nu au functionat cu DNS de la google pentru ca in primul rand nu mai poate sa-si caute singur ip in PPPOE.
Solutia ar fi doar folosirea cablului in conexiune directa CU CALCULATORUL SAU LAPTOPUL in acceptiunea RDS.
Eu am gasit o solutie prin inlocuirea Time Capsule si Airport cu un alt router (si la care se poate conecta ori Airportul sau Time capsule).
In acest caz functioneaza perfect ceea ce rezulta foarte clar ca nu RDS este de vina ci acel update de joi sau vineri de la APPLE care blocheaza PPPOE desi prin descriere nu ar trebui sa il afecteze.
Poate nu este cea mai buna solutie dar aceasta este solutia de compromis ce se poate face pana la urmatorul update.
M-am gandit sa va precizez toate aceste lucruri ca sa nu va chinuiti sau sa credeti ca routerele apple sunt defecte