eu am rezolvat problema. am schimbat provider-ul )
sigur este de la RDS ceva - am pus AEX nou never updated cu 7.3.2 (sau 7.3.1) si SnowLeo nou cu AU 5.4.2 si problema era aceeasi. deci firmware never updated, AU nou cel vechi, problema aceeasi. m-am plictisit sa stau de vorba cu cei de la callcenter si sa le ascult aceeasi placa, asa ca am schimbat provider-ul. stiu ca nu raspunde la intrebare si nici nu rezolva problmema PPPoE dar mi-a rezolvat mie problema (si m-am linistit cu nervii
Se pare ca solutia schimbarii provider-ului este cea mai rapida si-ti ofera cea mai putina bataie de cap. Si eu m-am saturat sa tot vorbesc cu tot felul de “baieti si fete” de la call center-ul RDS care ma intreaba mecanic ce eroare apare in Windows si care ofteaza dezamagiti cand le spun ca am Mac. Pentru Mac nu au invatat raspunsul pe de rost si, ca atare, trec repede la partea cu conexiunea pe direct. Ceea ce va pot spune cu siguranta este ca mie-mi merge conexiunea atat pe direct cat si cu alt tip de router (in cazul meu dlink), problema aparand doar in cazul TC. Pe de alta parte, nu as vrea sa punem “batista pe tambal” in relatia cu RDS-ul. Mie-mi este cat se poate de clar ca problema vine de la ei si, in ciuda faptului ca sunt convins ca-i doare fix “in mijlocul sufletului” de comunitatea Macuserilor din Romania, cred c-ar merita putina publicitate negativa pe aceasta tema, mai ales ca pana si domnul BOC si-a luat iPad “ca tot romanul”.
Inflacarat fiind de aceasta ultima constatare si gandindu-ma la drepturile mele de consumator intr-un moment de maxima paranoie gasesc raspunsul: “RDS are blat cu producatorii de routere prezenti pe piata din Romania, altii decat Apple, si limiteaza concurenta pe acest segment, pentru a acredita ideea ca produsele Apple nu sunt asa de performante cum se spune.” Intr-o situatie de o asemenea gravitate, cred ca institutii cum ar fi Protectia consumatorului si mai ales Consiliul Concurentei ar trebui sa se sesizeze si sa investigheze problema. Poate pana la solutionarea investigatiilor, echipamentele noastre o sa functioneze ca prin minune cu un update de firmware de la RDS ).
Desi paragraful de mai sus se poate incadra cu succes la categoria: “un nebun arunca o piatra si o suta de destepti se chinuie sa o scoata”, un fin cunoscator al stiintelor juridice dornic de afirmare, avand in spate o comunitate mica dar hotarata de Macuseri ar putea face ceva treaba pe aceasta tema.)).Deh, asa se intampla cand in loc sa faci linistit “surfing pe net” utilizandu-ti TC sau APEX-ul din dotare, stai cu cablul bagat in Mac si incepi sa reflectezi, din ce in ce mai mult, la solutii salvatoare pentru problema ce pare fara rezolvare: ” Connecting to PPOE server…..”.
Am stat si am asteptat sa vad ce rezultate mai au unii pana sa fac updatul la airport, am vazut ca cineva a gasit o solutie cu cateva pagini inainte si am facut si eu update-ul pana la urma. La mine a mers din prima fara sa ii fac nimic, si merge in continuare fara probleme. Si eu am avut probleme cu airport-ul pana l-am “convins” sa mearga pe rds dar asta a fost la inceput cand mi-am pus internet prin rds. Asa ca nu stiu daca problema este de la rds, ma gandesc ca daca era de la ei toti care au airport si rds “ar fi fost calare” pe aceste thread.
Acum 2 zile am primit Airport-ul de la garantie, l-am instalat si merge perfect. Cred ca problema nu a fost de la RDS sau poate ca a fost si intre timp si-au rezolvat problemele.
In ultima perioada am intrat rar pe net de acasa si din comoditate am ramas cu cablul infipt in laptop, dar diseara ma apuc din nou de probe ca m-ati facut curios.
@fanmac : ai bagat ceva la campurile DNS sau le-ai lasat goale ?
In ultima perioada am intrat rar pe net de acasa si din comoditate am ramas cu cablul infipt in laptop, dar diseara ma apuc din nou de probe ca m-ati facut curios.
@fanmac : ai bagat ceva la campurile DNS sau le-ai lasat goale ?
Nu i-am bagat absolut nimic, doar setarile necesare pentru conectare la rds, username si parola.
Exact aceeasi problema o am si eu de cateva zile. Absolut aceleasi simptome, aceleasi erori , fara rezolvare, am incercat tot ce s-a scris pe aici. nici in ruptul capului nu mai vrea sa se conecteze prin router. Si sunt aproape sigur ca problema e de la rds si nu de la router sau firmware update. Am rascolit netul dupa problema asta si nu suntem singurii, deci probleme exista si la rds. Vreau sa vad ce oferta primesc daca le cer ip static si conexiune garantata la viteza , fara user si parola, sunt tare curios ce scoruri o sa-mi dea. La serviciul clienti nu au vrut sa-mi dea niciun detaliu despre aceste pachete, “mergeti la sediu si vorbiti cu baietii de la IT” de parca eu am timp sa stau la cozi interminabile cum se fac acolo, dar ma rog…
Eu in continuare nu pot folosi AEBS-ul. Am facut tot ce era posibil si ce ma duce capul insa degeaba.
In schimb am facut un test cu cei de la call center la RCS RDS : Daca ma deconectez cu laptopul, se deconecteaza si le ei in server, daca urmez aceeasi procedura cu firul de net bagat in AEBS ramane agatat… tare ciudat.
Cert este ca m-am saturat pana peste cap si nu stiu ce sa fac : vanzare AEBS si alt router cu posibilitate conectare HDD extern, sau schimbare provider net ?
Cei carora va merge, va felicit sunteti norocosi si sper sa va tina norocul .
Nu ne mai ajuta nimeni cu vreo solutie? Al meu router sta inchis de zile bune si ma chinui cu cablu pe birou :( chiar nu stiu ce sa mai incerc…
Ma aflu fix in aceeasi situatie… dar de pe la inceputul lui decembrie.
Ma gandeam, dintre cei carora va merge n-are nimeni bunavointa sa incerce si AEBS-ul meu pe reteaua lor, il donez pt acest experiment :D
Eu pe cuvant nu reusesc sa inteleg de ce cablul in laptop merge, in router ba ? si cu asta RCS RDS imi inchide gura si logica :(.