Nu stiu daca are vreo relevanta…daca vrei ne auzim si mi-l trimiti sa incerc…desi nu cred ca va merge. Din cate am observat problema e la alocarea ip-urilor ptr routere la rds, al meu se conecteaza/reconecteaza de sute de ori…
Pai chiar nu are vreo relevanta sa-ti dau AEBS-ul meu sa-l probezi la tine, sau invers din moment ce te lovesti fix de aceleasi probleme
In continuare fac apelul catre cineva disponibil caruia ii functioneaza AEBS-ul pe RCS RDS ca macar sa elimin definitiv din discutie una din probabilitati.
Reinstalat versiunea de airport utility care a venit in pachet cu AEBS-ul, adica 5.4, reconfigurat conexiunea+un reset din buton si…deocamdata merge. Fac download cu 7 MB/sec…nu stiu ce sa mai cred. Inca nu ma bucur, pentru ca…s-ar putea sa pice maine iar.
Eu router-ul am de gand sa nu-l scot din priza niciodata, ce imi recomandati sau cum ar fi ok, inainte sa opresc macbook-ul, sa dau disconect de la reteaua wifi sau sa-l inchid normal, asa cum faceam si pana acum?
PS: am facut manual set-up, si de undeva am bifat si optiunea “5 Ghz”, observ pe langa reteaua wifi creata de mine, ca mai apare inca una cu acelasi nume, insa in paranteza (5 Ghz). Despre ce e vorba?
Am reusit sa fac rost de un router Linksys, care functioneaza, rezulta ca problema este cu AEBS-ul meu (deja schimbat o data).
O singura ciudatenie si cu Linksys-ul : daca deconectez laptop-ul si bag repede firul in router, imi da eroare, la fel si invers, daca ii dau disconnect din router si bag imediat firul in laptop imi da eroare. De aici rezulta o alta treaba ca server-ul celor de la RCS RDS e cam lenes si raman agatat la ei fie cu laptopul, fie cu router-ul. Am incercat sa-i pacalesc si stand cu cei de la RCS RDS in telefon sa ma “dezagate” am lasat cablul bagat in AEBS insa fara succes. Mie imi dadea eroare, la ei figura ca sa blocat :(
Imi raman urmatoarele variante :
1. mers din nou la garantie, sa vedem in ce masura vor fi din nou amabili cei de la Noumax, poate mai facem o incercare cu un al 3-lea AEBS si poate de data asta e cu noroc
2. schimbare AEBS cu un alt produs Apple, la fel asta daca vor fi de acord cei de la Noumax, nu ma intereseaza daca pierd ceva la el dar macar sa-mi iau un produs pe care sa-l pot folosi, asta implica achizitie alt router ulterior
3. vanzare AEBS si achizitie un alt router
Am o mare parere de rau ca am un AEBS in casa pe post de mobila pe care il sterg de praf, si la fel parere de rau ca totusi serviciul in sine al RCS RDS merge fara probleme insa nu e prea prietenos cu AEBS-ul meu :(.
@iaru : da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. eu am airport express si nu am avut probleme cu el, si tot RDS am, inainte am avut retea de cartier si mi-a mers fara probleme. Daca stau sa ma gandesc in afara faptului ca a trebuit sa mut canalul manual ca sunt prea multe wifi-uri in zona nu mi-a facut nici o problema si mai sunt o groaza care au si nu au probleme cu el . Nu pot lauda airport-ul din cauza pretului aberant de mare, dar in rest eu sunt foarte multumit de el.
In alta ordine de idei , am incercat airport-ul meu la cineva care are tot RDS si in afara faptului ca nu a vrut din prima sa ma lase sa ii schimb setarile (nu aparea deloc reteaua), dar a mers pana la urma, e totul ok merge bine.
Pentru cine mai e interesat de subiect : AEBS-ul merge, problema este de la RCS RDS insa doar local la mine in cartier.
Am fost la 2 prieteni in 2 cartiere diferite (Sebastian si P-ta Muncii) care au tot RCS RDS. M-am conectat fara probleme cu username-ul si parola mea. Le-am facut o sesizare scrisa celor de la RCS RDS care a doua zi m-au sunat. Am stat de vorba cu un tip de la tehnic timp de 20 de minute care s-a declarat si el invins de logica. Vom vedea finalul, a ramas sa merg din nou la unul din cei 2 prieteni, sa ma conectez de acolo si sa-i sun sa vb din nou.
In concluzie : AEBS-ul n-are nimic, problema tine de RCS RDS strict local. Rezolvarea ? inca nu o vad dar poate poate….
Sunt si eu “norocosul” posesor al unui TC care are exact aceleasi probleme cu RDS. Dupa nenumarate dialoguri cu baietii si fetele de la support RDS (cred ca ma recunosc instant dupa voce la cat de multe apeluri am efectuat!), tind sa cred ca RDS are un mort in dulap si nu vor in ruptul capului sa recunoasca.
Ajungand la capatul rabdarilor, am cumparat un DLink. Cablul era conectat intr-un desktop windows. L-am scos si l-am bagat in DLink. Ghici ghicitoare… Nu a vrut sa mearga: Authentication failed. Am sunat la RDS si mi-au spus ca aveam userul “agatzat”. Le-am spus sa-l dezagatze. Au zis ca o sa faca asta NUMAI daca bag cablul in win7 box. Au insistat sa inteleg faptul ca ei se prind foarte usor daca ii pacalesc sau nu cu privire la locatia cablului (win7 sau router Dlink). Prin urmare, am luat frumusel macul de pe win7 si l-am pus in router (DLink ofera aceasta posibilitate). Totul a mers perfect iar gigel de la RDS nu a mirosit nimic si nici nu a trebuit sa mai “dezagatze” ceva. Faceam aceasta operatie de clonare mac in timp ce vb cu el la telefon. Cand am vazut ca merge, pur si simplu i-am inchis desteptului telefonul in nas. Fauna asta de la RDS este compusa numai din creiere spalate/dresate. Cred ca beneficiaza de bonusuri acordate in sandwich-uri, jumatati de guma orbit si un minut juma’ in plus la pauza de tigara daca aduc corect mingea inapoi!
Orice ar zice ei (cei de la RDS call center), eu sunt convins ca au filtrare pe MAC-uri. Cineva sugera aici un blat contra produse apple. Incepe sa aiba sens acea sugestie…
Aceeasi problema cu conectarea o are si mama mea care are in macbook si un AE. Nu a facut upgrade la software de 10001 ani. Pana saptamana trecuta totul a mers brici. in prezent nu mai merge. Nimeni nu a facut nici un upgrade la firmware-ul de pe AE si nici o setare nu a fost modificata. Este CLAR ca lumina zilei ca RDS ne coace ceva.
Ca o scurta istorioara… Daca mai tineti minte, exista o retea numita CZone. baietzii de acolo erau total contra utilizarii routerelor de orice fel. Si ca sa se impuna, pur si simplu alterau absolut toate pachetele TCP si puneau TTL=1 pe ele. Practic, limitand numarul de hop-uri la 1. No more routers! In felul asta tineau sub control pe 99% din utiliztori. Daca iti instalai un linux pe un box cu 2 placi de retea, puteai sa-i combati cu aceeasi tactica: modificai si tu pachetele TCP si puneai TTL la loc
Suntem in secolul 21! Este inadmisibil ca RDS sa ne oblige sa avem fire prin casa cu politica lor jegoasa: “cablul in calculator va rog!” Pana la urma o sa schimb provider-ul.
Am schimbat Airport Extrem-ul cu unul nou nout cu 7.5.1. Nu functioneaza nici asta acum. Mi s-a raprotat de la service ca cineva a incercat cu vechiul meu router si in locata respectiva mergea pe RDS.
Concluzia:
- Airportul dupa update-ul la 7.5.2 nu mai merge in anumite locatii ale RDS.
- In anumite locatii ale RDS nu mai merge niciun Airport daca a existat inainte un alt Airport updatat la 7.5.2 in acel loc.
- Aceste anumite locatii ale RDS cu siguranta au ceva diferit/modificat fata de celelalte locatii, care functioneaza fara repros.
Din punct de vedere tehnic, ce s-ar fi putut schiba cu linia mea de a devenit incompatibila cu Airport-urile? Nu exista vreun telecom guru pe aici, sau vreun angajat RDS, care sa stie despre aceasta problema?
(ca la toti ceilalti Airportul a functionat fara probleme 11 luni, iar legata direct la Mac, conexiunea functioneaza fara probleme)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un firmware de airport extreme base station versiunea 7.4.2, am facut update la 7.5.2 si am ceva probleme de conectare la RDS
Sa-i ia dracu cu PPPoE-ul lor… nu puteau si ei frate sa puna DHCP? Sau Static IP ?
Am luat de asta iarna Airport Express-ul in speranta de a-l instala la curte in primavara acum… Guess what… si eu am FIX aceeasi problema.