Verificati ca versiunea de Airport Utility sa fie 5.4 si NU (5.5.2 care a aparut in software update) iar versiunea de firmware a AEBS, sa fie 7.5.2 (eventual faceti downgrade, valabil si ptr AEBS si ptr airport utility)
Eu am facut update la 5.5.2 si nu mi-a mai mers, am facut apoi downgrade la vechea versiune de airport utility si merge ok de atunci.
Tip: nu-l scoateti din priza, dupa ce se conecteaza lasati-l sa mearga non stop, evitati astfel conectari/reconectari dese care ar putea cauza imposibilitatea alocarii unui IP de catre rds, router-ului.
Mie varianta asta mi-a folosit si merge, incercati si voi.
Bafta!
1. Download ubuntu live cd
2. Rulat pe un PC cu 2 placi de retea
3. pus cele 2 placi de retea in bridge, transformand astfel PC-ul intr-un switch
4. conectat una dintre placi la cablu RDS si cealalta la router DLink
5. instalat wireshark pe PC si snifat
6. configurat router dlink sa se conecteze prin PPPoE. A mers. Traficul pppoe a fost captat “nice and clear”
7. deconectat dlink si conectat TC
8. incercare de conectare via PPPoE cu snifare. Traficul pppoe a fost captat.
9. TC pur si simplu face drop la conexiunea PPPoE la finalul handshake-ului. Retineti, TC face drop, nu RDS. De aici rezulta si situatia “user agatat” in baza de date RDS.
Daca intalniti situatia “user agatat” si nu vreti sa-i mai “deranjatzi” pe baietii de la RDS, luati mac-ul TC-ului si puneti-l pe un alt router care merge si suporta MAC re-write. Se dezagata singur. Dati disconnect din router-ul care merge si puneti MAC-ul original inapoi. Acum va puteti conecta cu router-ul care merge fara sa-i mai schimbati MAC-ul
In cazul meu, router-ul care merge este un DLink (cam obosit saracu’, dar isi face treaba superb)
Dupa ce am aflat care e problema, prima idee care mi-a venit a fost ca apple a facut un update care a dat peste cap TC. Avand in vedere ca am TC de aproape 2 ani, am scos backup-urile de la naftalina si am inspectat ls ~/Library/Application Support/Apple/AirPort/Firmware. Singurele versiuni de firmware ever rulate de TC-ul meu au fost 7.5, 7.5.1 si 7.5.2. Mai mult, 7.5.2 dateaza din 15 decembrie 2010 ora 11:13 PM. Este data ultimei modificari aduse fisierului. Ca sa fiu foarte sigur de aceasta data, am intrat in fisierul ~/Library/Application Support/Apple/AirPort/Firmware/versions.xml si am mai downloadat manual acel binary inca o data. A rezultat aceeasi data de modificare a fisierului: data la care apple a generat acel firmware.
Am incercat sa fac downgrade la 7.4.x dar din nefericire pentru mine 7.4.x nu se poate instala pe TC-ul meu pentru ca este de generatie noua si nu suporta downgrade decat pana la 7.5
Concluzii:
1. RDS cu siguranta a “facut” ceva din moment ce 7.5.2 a mers anul trecut iar anul asta nu mai merge sub nici o forma.
2. “schimbarile” aduse de RDS sunt regionale: aici la mine (in ghencea, cartierul latin) nu merge, in timp ce in alte parti din bucuresti merge
3. “schimbarile” cu pricina pot sa fie de fapt niste bug-uri in serverele PPPoE!? Un fel de bug legat de parsare date/time!? Zic si eu…
Un alt tip micut: daca vreti sa faceti download la orice versiune de firmware apple, indiferent daca aveti sau nu acel echipament, deschideti AirPort Utility si dat click in meniu pe “Airport utility -> check for updates” avand tasta option apasata
Sugestii? Ca eu am ramas fara idei… si ma duc frumusel la apple sa-mi dea banii inapoi pe TC sau o sa-mi iau altceva de banii aia….
Si eu am vandut AirPortul. Pacat de el 7 mil juma luat, vandut dupa 10 luni cu 5 juma. Acu mere un MSI de acu 5 ani fara probleme.
Ma rog, nu stiu ce a facut Apple, nu stiu ce a facut RDS in zonele in care a facut, insa clar eu nu am mai putut folosi aceasta combinatie.
Problema nu este doar la RCS RDS, tine si de Airport in sine. motivul ? habar n-am.
De ce spun asta :
1. firul bagat in leptop merge fara probleme
2. ca sa termin circul am luat un Linksys WRT160NL si ghiciti ce : functioneaza fara cusur
Concluziile le trage fiecare, eu unul n-am gasit una . Momentan AEBS-ul e pe post de bibelou pana la gasirea unui cumparator care nu va intampina ciudateniile mele . Daca e careva interesat…. facem schimburi )))))))).
Am si eu o problema cu conexiunea internet de la RDS pe routerul Time Capsule in PPPOE. Folosesc internet de la acelasi furnizor de trei ani fara probleme pe accelasi material fara vre-o schimbare de configuratie a acestuia, pana cand lunea trecuta (14 feb) internetul a refuzat sa mearga pe router sau pe Mac direct.
Am sunat la RDS si am reusit sa-l fac sa mearga pe Windows, dar nu si pe Mac (se conecta, dar imposilil a face un ping, sau a deschide vre-o pagina internet). Dupa lungi teste singuri (pt ca domnii de la RDS nu ofera mai nou asistenta pe Mac, desi nu e stipulat nicaieri in contract…) am activat WORKGROUP pe Mac (sectiunea WINS) si l-a facut sa mearga. Nu inteleg ca s-a intamplat pentru ca ni s-a spus ca nu au schimbat nimic in parametrii lor, WORKGROP nu era activat inainte si mergea, iar acum NetBios devine adresa IP pubilica… Poate ca nu are nici un raport, dar fara acest parametru nu mergea nici o pagina internet.
Pe TC problema persista, am revenit la o versiune inferioara, asa cum am vazut pe forum (7.4), aveam 7.5.2. si credeam ca asta ar fi problema, nu s-a rezolvat nimic. Cand pun in el cablul de internet spune “Negociere PPPOE in curs” si nu se poate conecta, in schimb pt cei de la RDS noi parem conectati, deci contul nostru ramane “agatat” ceea ce ma impiedica sa ma mai conectez de pe laptop. TC nu da o adresa IP Ethernet, campul IP e completat cu 0.0.0.1. L-am resetat, schimbat configuratie, nimic!
Ieri am reusit sa ma conectez fara workgroup pe Mac, desi in urma cu cteva zile nu mergea fara, routerul tot nu functioneaza…
E sigur ca din partea furnizorului nu pot primi nici o asistenta, iar mai grav decat atat este ca nu am terminat perioada contactuala, deci sunt obligata sa raman la ei, fara a putea folosi internetul ca pana acum. Locuiesc pe prelungirea ghencea, nu stiu daca mai are cineva problema asta, dar daca aveti vre-o idee cum as putea sa o rezolv mi-ar fi de foarte mare ajutor.
Sunt si eu “norocosul” posesor al unui TC care are exact aceleasi probleme cu RDS. Dupa nenumarate dialoguri cu baietii si fetele de la support RDS (cred ca ma recunosc instant dupa voce la cat de multe apeluri am efectuat!), tind sa cred ca RDS are un mort in dulap si nu vor in ruptul capului sa recunoasca.
Ca o scurta istorioara… Daca mai tineti minte, exista o retea numita CZone. baietzii de acolo erau total contra utilizarii routerelor de orice fel. Si ca sa se impuna, pur si simplu alterau absolut toate pachetele TCP si puneau TTL=1 pe ele. Practic, limitand numarul de hop-uri la 1. No more routers! In felul asta tineau sub control pe 99% din utiliztori. Daca iti instalai un linux pe un box cu 2 placi de retea, puteai sa-i combati cu aceeasi tactica: modificai si tu pachetele TCP si puneai TTL la loc
Suntem in secolul 21! Este inadmisibil ca RDS sa ne oblige sa avem fire prin casa cu politica lor jegoasa: “cablul in calculator va rog!” Pana la urma o sa schimb provider-ul.
La noi pe scara (prelungire ghencea) exista un switch veci, al celor de la CZone, l-au schimbat cei de la RDS, problema persista, este ca si cum ar fi interzis sa folosim un router, domeniul de cautare si serverul DNS s-au schimbat de cand am problema de conexiune (14 feb)... Cei de la RDS neaga orice modificare, dupa ce am petrecut ore cu acceasi baieti si fete la telefon… Nu pot schimba inca provider-ul, e clar ca e cea mai buna solutie… o sa incerc sa fac un test pe un alt router, daca nu o sa incerc sa formulez o sesizare pt a putea rupe contractul inainte de termen!
Am citit cu atentie toate mesajele de pe forum, iar ceea ce nu reusesc deloc sa inteleleg este de ce nu mergea internetul (dupa celebra deconectare) pe MacBook si doar pe Windows??? (si a trebuit sa activez WORKGROUP, asa cum am explicat in mesajul anterior)
Si inca ceva, legat de problemele PPPoE pe TC, nu am gasit pe nici un alt forum strain, poate ar trebui sa mai caut sau poate ca RDS este problema…
Schimbati de furnizor, cei care puteti, iar celorlalti… multa, multa rabdare!
Dupa lungi cautari de o alternativa de router, am vazut ca nu suntem doar noi utilizatorii AE cu probleme PPPoE - RDS. Se pare ca si alte routere, asa cum am vazut pe forum eMAG (ex. D-Link) au aceeasi problema. Ma puteti ajuta cu un model de router pe care l-ati testat si care ar putea rezolva problema? Mi se pare incredibil ca atunci cand ar trebui sa ne bucuram de tehnologia secolului XXI, RDS ne obliga sa ne conectam prin cablu… Nu mai inteleg NIMIC!!!!
Dupa lungi cautari de o alternativa de router, am vazut ca nu suntem doar noi utilizatorii AE cu probleme PPPoE - RDS. Se pare ca si alte routere, asa cum am vazut pe forum eMAG (ex. D-Link) au aceeasi problema. Ma puteti ajuta cu un model de router pe care l-ati testat si care ar putea rezolva problema? Mi se pare incredibil ca atunci cand ar trebui sa ne bucuram de tehnologia secolului XXI, RDS ne obliga sa ne conectam prin cablu… Nu mai inteleg NIMIC!!!!
Am si eu o problema cu conexiunea internet de la RDS pe routerul Time Capsule in PPPOE. Folosesc internet de la acelasi furnizor de trei ani fara probleme pe accelasi material fara vre-o schimbare de configuratie a acestuia, pana cand lunea trecuta (14 feb) internetul a refuzat sa mearga pe router sau pe Mac direct.
Am sunat la RDS si am reusit sa-l fac sa mearga pe Windows, dar nu si pe Mac (se conecta, dar imposilil a face un ping, sau a deschide vre-o pagina internet). Dupa lungi teste singuri (pt ca domnii de la RDS nu ofera mai nou asistenta pe Mac, desi nu e stipulat nicaieri in contract…) am activat WORKGROUP pe Mac (sectiunea WINS) si l-a facut sa mearga. Nu inteleg ca s-a intamplat pentru ca ni s-a spus ca nu au schimbat nimic in parametrii lor, WORKGROP nu era activat inainte si mergea, iar acum NetBios devine adresa IP pubilica… Poate ca nu are nici un raport, dar fara acest parametru nu mergea nici o pagina internet.
CUM??? FOARTE interesant! Am sa incerc sa fac acelasi lucru pe TC si revin cu detalii
cumva cei care aveti aceste probleme folositi serviciile unei retele achizitionate de rds? daca da, e posibil ca problema sa se manifeste din cauza ca in continuare folositi infrastructura vechiului provider
cumva cei care aveti aceste probleme folositi serviciile unei retele achizitionate de rds? daca da, e posibil ca problema sa se manifeste din cauza ca in continuare folositi infrastructura vechiului provider
Total exclus! Eu sunt mutat in bloc nou nout in Cartierul Latin (prel. ghencea). Era porumb aici pana sa vina RDS…. Trist este ca nu mai vine nimeni altineva (ex. UPS) ca altfel ii bagam in origine de mult. Isi bat joc de noi astia de la RDS.
Eu de aia folosesc ADSL de la Romtelecom. Nu e așa rapid dar merge, nu face dude, iar când ai o problemă (o dată pe an cel mult am avut eu) cei de la tehnic sunt profesioniști și te ajută și dacă ai mac, și dacă ai altceva.
@mediaconvertor: au schimbat vechiul echipament de la CZone, si eu am crezut ca buba vine de acolo… nici o schimbare insa.
@shiretu: exact acelasi lucru imi vine si mie sa fac…
La mine ajunge UPC, dar nu stiu cum sa fac sa reziliez contractul cu RDS, ca mai am un an… Nu credeam ca o sa am probleme de genul asta, am avut net de la ei timp de 2 ani jumate’ intr-o alta locatie…
Romtelecom nu cred ca merge aici…
Concluzie: o sa incerc cu un alt router cand intru in posesie, dupa ce am vazut pe forum s-ar putea sa functioneze. Va spun ce o sa iasa!