am un caz concret de bug grosolan la indesign. sistemul este un imac 20” core duo cu 512 ram. sistem de operare 10.4.7. colegul are acelasi sistem ca si eu cu diferenta ca el are 1 G ram, el exporta un documemnt in pdf la rezolutie de tipar. folosim amandoi CS 2, deci probleme de incompatibilate excluse. la acel doc ii fac place in indd. problema este urmatoarea. in ducumentul original, in grafica nu este cyan, dar in momentul in care eu ii fac place in indd apare un cyan de 9%. am incercat si pe un G4 PPC, unde este instalat la fel CS 2, si acolo minune nu este cyan. hai cu problema de zecimale am trecut cumva, dar asta este de nepermis. cum mai poti avea incredere in aceste programe? era sa uit, toti avem ultimele update-uri la CS 2.
eu am observat niste umbre aiurea in AI sub rosetta si asta ma determinat impreuna cu faptul ca merg foarte prost pe intel, sa nu iau intel..
eu personal cred ca rosetta face treaba asta…
eu am alta problema enervanta. Si nu e de la Rosetta, pentru ca o patesc si pe G4 si pe Intel. Cand fac place la AI-uri in Photoshop. de ex… cand vreau sa prezint unui client un set de stationary si import mai multe AI-uri diferite. Oare din ce cauza face asta ?
poate fi de la alocarea de memorie in photoshop
poate fi de la setarea partitiei de scratch
poate fi de la imaginile pe care le contine illustratorul - ia incearca cu copy / paste din illustrator in documentul de photoshop
e pur vectorial fisierul. si nici nu am multe layere/path uri in el sa zici ca e stufos. partitia de scratch si alocarea memoriei sunt default. nu am cum sa pun pe alt hard disk scratch ul pentru ca nu am cum sa il pun intern, iar pe firewire am inteles ca nu e bine.
este. daca fol aceeasi profil si in fisierul pdf generat deja este un plate de cyan de 1%. am omis sa spun da acel pdf a fost importat in indd (programul din care s-a fucut pdf-ul in cauza) si pe acel mac unde a fost generat. si acolo a aparut cyanul. deci nu este vb de profil.
fac asta zilnic - și nu am diferențe de culoare între pdf, ai, indd și photoshop
adevărul e că am și sistemul calibrat, dar chiar și așa ‘nativ’, nu are voie să facă asta
probează așa: fă un mic dreptunghi de culoare în illustrator (dă valori fără zecimale la culori), apoi copy paste în photoshop și în inDesign - trebuie să ai același procentaj de culoare
Dupa mine, documentul IN CARE SE IMPORTA e RGB! Ia uita-te la Document Color Mode.
Asta e pentru ca: nu ti-ai setrat illustratorul sa aiba ca default CMYK. Ai deschis RGB si, desi iti arata culorile in qvadricromie, rezultatul e tot o conversie!