2 din 3
2
probleme export si place.
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05
Tudor - 05 Octombrie 2006 01:37 AM

Vezi poza ataşată: la exportul în PDF din InDesign, există nişte setări de Output care-ţi pot modifica culorile. Verifică ce ai pus acolo.

problema persista in continuare. am facut cu setarile sugerate de tine. dar o intrebare: tu lucrezi pe intel cu roseta sau pe ppc? caci pe ppc nu se vede cyan. revin. toate cele 3 mac-uri au aceeasi setari de profil.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ce mai, arunca-i preferintele si ia-o de la inceput!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
iaru - 05 Octombrie 2006 02:48 PM

mda. deci si tu ai intel? oricum ideea nu tine din moment ce mergem pe bijbiite. la o tipografie nu se poate asa. problema este ca culorile nu mai coincid. am dubii referioate la rosetta. la fel cum bootcamp are niste probleme mari. ma refer aici ca poate lucra doar cu 2 partitii. ceea ce pe moment mi se pare o greseala. summa summarum. nu sfatuiesc pe nimeni sa isi cumpere momentan sistem pe intel. toate programele care folosesc rosetta sunt incomparabil mai lente decat pe un ppc. pe windows, totul este frumos, dar eu vreau sa folosesc mac si nu win. deci mai asteptati.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Derek - 05 Octombrie 2006 12:01 PM

problema persista in continuare. am facut cu setarile sugerate de tine. dar o intrebare: tu lucrezi pe intel cu roseta sau pe ppc? caci pe ppc nu se vede cyan. revin. toate cele 3 mac-uri au aceeasi setari de profil.

Ce importanţă are pe ce lucrez eu? Important e să identifici dacă există vreo setare care diferă pe computerele alea de la voi. Dacă zici că totul e în regulă, atunci da, e posibil să fi descoperit un bug care afectează produsele Adobe care merg sub Rosetta. Nici nu m-ar mira dacă ar fi aşa, e suficientă o eroare de calcul matematic sau o rotunjire aiurea (apropo de problema zecimalelor) ca să dea peste cap totul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Derek - 05 Octombrie 2006 03:31 PM
iaru - 05 Octombrie 2006 02:48 PM

mda. deci si tu ai intel? oricum ideea nu tine din moment ce mergem pe bijbiite. la o tipografie nu se poate asa. problema este ca culorile nu mai coincid. am dubii referioate la rosetta. la fel cum bootcamp are niste probleme mari. ma refer aici ca poate lucra doar cu 2 partitii. ceea ce pe moment mi se pare o greseala. summa summarum. nu sfatuiesc pe nimeni sa isi cumpere momentan sistem pe intel. toate programele care folosesc rosetta sunt incomparabil mai lente decat pe un ppc. pe windows, totul este frumos, dar eu vreau sa folosesc mac si nu win. deci mai asteptati.

Nu, nu am intel. Dar am spus tuturor celor care lucraeza profesional ca mai intîi iei softul si apoi masina. Iar in loc de BootCamp faci un mic efort si iei Parallels. Cît despre setari, nu e imposibil sa fie una gresita, nu stiu care. Verifica prima deschidere a unui document. E CMYK? Eu stiu din proprie exterienta ca aici sint bubele. Dar ai dreptate: la o tipografie nu merge asa.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

nu am vrut sa supar pe nimeni. am dorit doar sa atrag atentia. boot camp este gratis pe cand paralles este pe bani. am auzit ca merge bine, dar subliniez am auzit doar. se va da iarasi bani pe un soft care aduce alte probleme dupa sine. poate cand thenologia va fi ajunsa din urma de partea soft, totul va fi ok. dar pana atunci ne chinuim.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: Bucharest
Macuser din: 11.10.06
AlexBuga - 04 Octombrie 2006 09:48 PM

eu am alta problema enervanta. Si nu e de la Rosetta, pentru ca o patesc si pe G4 si pe Intel. Cand fac place la AI-uri in Photoshop. de ex… cand vreau sa prezint unui client un set de stationary si import mai multe AI-uri diferite. Oare din ce cauza face asta ?

Cred ca problema ta este datorata fonturilor folosite in AI. Incearca sa convertesti toate fonturile din Ai-uri si apoi sa faci Place in Photoshop (oriscum cred ca AI-urile tale trebuiesc salvate ca EPS mai intai). Apoi nu ar ma trebui sa-ti faca Crash sistemul.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.04.07

eu am alta problema: daca plasez un psd sau un ai in indesign , arata foarte zdrenturoasa pe margine si nu stiu care ar fi problema, ma puteti ajuta?

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

view / display performance ->High Quality Display…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
Rank
Newbie
Din: 

am incercat si asa cu : display hight display, dar tot nimic.
ce ma enerveaza cel mai tare e ca si templaturile facute de adobe le vad tot zdrenturoase.
am facut o verificare si am incercat si pe calculatorul colegei, surpriza: la ea se vede perfect, curat…..................in schimb la mine….......e dezastru
cu cine am mai vb a zis ca ar putea fi o problema de soft, dar sincer habar nu am

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator

preferences - display performance

ia verifica setarile de acolo cu ce este la colega ta…

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
Rank
Newbie
Din: 

la rezolutia monitorului am maxim:1920/1200
ar putea fi o problema aceasta rezolutie pt indesign?

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator

te-ai uitat unde ti-am zis?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
Rank
Newbie
Din: 

da, m-am uitat, setarile sunt aceleasi…............deci?

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

In Indesign, click dreapta pe poza care se vede aiurea și din meniu alegi Display Performance -> High Quality Display

De băgat la cap: Indesign afiseaza by default toate pozele la rezoluție mică-mică pentru a optimiza performanța aplicației atunci când te deplasezi prin document, faci scroll, etc. Poți schimba acest comportament în Preferences.

[ Modificat: 13 Iunie 2007 05:50 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

2 din 3
2