inseamna ca trebuie sa mai umblu la setari pt ca la mine nu se vede deloc clar, zincata inseamna ca marginile nu sunt rotunde cum ar trebui, ci arata parca ar fi taiate cu un cutit
mihuta
in sistem preferences / display = verifica numarul de culori, sa fie la millions - si pune rata maxima de refresh care ti-o permite rezolutia aleasa
eventual, incearca sa schimbi cablul de la monitor cu un altul, pentru a depista problema
asta daca zici ca setarile de la indesign sunt ok…
culorile sunt puse pe milion, rezolutia e maxima :1920/1200 dar nu ma lasa sa mofific rata de refresh. acolo im apare ceva de genu n/a dar nu pot schima sa pun altceva
si apropo mi-am calibrat monitoru( un HD de 23 ) si parca se vede ceva mai bine , asa ca mai caut , desi deja e o saptamana de cand tot imi bat capu cu problema asta si orice opinie imi e binevenita
Mihuta, nu e o chestie ce tine de InDesign. Postscript poti salva din orice program. Unii prefera sa fac export direct in pdf, unii lucreaza cu postscript.
Dar InDesign, ca si Illustrator, de la CS2 incoace vede toate joburile din Distiller. De asta intrebarea mea a fost gresita. Era suficient sa intreb doar de jobul cu care se face pdf-ul.
Eu cred ca e totusi eroare legata de Color Management, eventual de conversie intre profile, RGB in CMYK, cum a zis Dacu, sau ceva de genul asta. Am tot schimbat niste pdf-uri si mie imi apare totul in regula, e la fel in Illustrator, Acrobat si InDesign.
pama la urma am descoperit un lucru interesant : cand import tiful in indesign, daca ii dau show import options si setez culorile documentului importat cu cele de la indesign nu mai am probleme cu calitatea vizuala a imaginilor, deci am rezolvat problema, mc tuturor pt sfaturi