1 din 2
1
xp sau windows 7
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 15.12.10

are varmiu un macbook pro de 13 2010 si vrea sa isi bage crysis ,dar nu stie ce sistem de operare sa bage prin bootcamp windows 7 sau xp??ma intreb daca xp vede toti 4 ramii?ce recomandati mai ales ca el vrea sa se joace prin bootcamp ,bine in limita posibilitatilor..(si da stiu i-am zis sa isi ia o consola…)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

Șapte, fără discuție…

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

vreau si eu 2 3 argumente bune,nu o parere ca si asa da o gramada de bani pe licenta..

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
arhimede - 19 Decembrie 2010 06:54 PM

vreau si eu 2 3 argumente bune,nu o parere ca si asa da o gramada de bani pe licenta..

Pe arhitecturi recente, de 1-2 ani, 7 se comportă mult mai bine ca XP. E și logic, nu? Pe arhitecturi mai vechi, între 2-3 ani, Vista, mai vechi de 3 ani – XP. Ce alte argumente ai mai dori? ai site-uri care fac teste pe toate configurațiile și cu toate sistemele de operare.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, The Cranes
Macuser din: 20.03.08

XP 32 biți - nu vede toți ram-ii
XP 64 de biți - poate, nu mi-am bătut capul să instalez…
XP, în curând nu va mai fi suportat
De aici trecem la drivere: garantat Apple va face drivere noi pentru 7 - și le va menține actualizate, îmbunătățite, și va renunța la suportul pentru XP.
Pentru că XP “va da în nas”în mai puțin de o lună.
Pentru că 7 e mai stabil și mai frumos, și mai rapid.
...

Semnătură 

Bugs burner…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Windows XP a fost un sistem de operare foarte bun, la vremea lui… Dupa aceea a aparut Windows Vista care a fost un esec total pentru ca folosea o mare parte din resurse… Apoi a aparut Windows 7 pe care l-au facut in asa fel incat sa nu consume mult din resurse, totusi sa ofere un design grafic atragator…

Eu am folosit Windows XP timp de 5 ani, Windows Vista timp de 3 ani iar acum de cateva saptamani am trecut pe Windows 7. Si Windows XP si Windows 7 sunt sisteme de operare bune, dar eu as zice sa iei mai degraba Windows 7 pentru ca si MacBook Pro-ul despre care vorbesti este ultima varianta (din 2010). Astfel mai incolo ii mult mai sigur ca nu o sa ai probleme de incompatibilitate cu programele mai noi care nu ruleaza pe Windows XP, in plus parerea mea este ca Windows 7 ofera un management mai bun al resurselor.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08
Costi M. - 19 Decembrie 2010 07:07 PM

XP 32 biți - nu vede toți ram-ii
XP 64 de biți - poate, nu mi-am bătut capul să instalez…
XP, în curând nu va mai fi suportat
De aici trecem la drivere: garantat Apple va face drivere noi pentru 7 - și le va menține actualizate, îmbunătățite, și va renunța la suportul pentru XP.
Pentru că XP “va da în nas”în mai puțin de o lună.
Pentru că 7 e mai stabil și mai frumos, și mai rapid.
...

Mie nici Windows 7 pe 64 de biți nu-mi vede toți cei 4GB de RAM.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Am W7 la servici si se misca bine,nu prea am ce sa-i reprosez.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.05

Sunteti norocosi, eu am pus W7 pe macbook pro 13” mid-2009 si se misca cam nasol. O sa mai incerc o instalare de la zero poate am sarit eu ceva pasi si nu imi dau seama. Oricum nu imi vede dvd-ul de SL cu drivere pentru Windows.

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.11.09
arhimede - 19 Decembrie 2010 06:46 PM

are varmiu un macbook pro de 13 2010 si vrea sa isi bage crysis ,dar nu stie ce sistem de operare sa bage prin bootcamp windows 7 sau xp??ma intreb daca xp vede toti 4 ramii?ce recomandati mai ales ca el vrea sa se joace prin bootcamp ,bine in limita posibilitatilor..(si da stiu i-am zis sa isi ia o consola…)

Pentru a vedea cei 4Gb de RAM ai nevoie de un sistem de operare pe 64 de biti (exista si la xp, dar e mai greu de gasit). Cele pe 32 de biti vad cam 3,2Gb, nu e chiar o catastrofa.

Avantaje Windows XP:
- utilizeaza mai putine resurse (in special RAM)
- in unele jocuri e o idee mai rapid
- ocupa mult mai putin spatiu pe disc, la instalare si in timp

Avantaje Windows 7:
- securitate imbunatatita
- suporta DirectX 10 si DirectX 11 (Windows XP nu are suport oficial pentru cele doua)
- o serie de noi functionalitati care nu sunt chiar utile daca il folosesti doar la jocuri
- se intelege mai bine cu hardware-ul mac, mai exact cu emularea Bios

Driverele de la Apple pentru Windows sunt vechi si pline de bug-uri.
- Cel video ingheata afisajul destul de des obligand sa dai restart. Solutii:  blochezi cu un program placa in mod 2D sau instalezi, direct de la nVidia, un driver mai nou. Instalarea unui driver recent este oricum recomandata, in general performanta in jocuri este imbunatatita.
- Cel audio sufera de grave probleme de latency. Solutia: opresti anumite drivere Apple care genereaza conflicte, nu rezolva mare lucru dar macar imbunatateste situatia
- cand buteaza un sistem de operare, altul decat MacOs, controlerul SATA este blocat in mod IDE in loc de AHCI, asta dezactiveaza o serie de functii din HD-urile moderne si limiteaza serios performantele unor SSD-uri.

Cele spuse despre drivere sunt valabile pentru variantele din 2009, la cele din 2010 poate au mai imbunatatit ceva desi nu cred.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.11.09
Doc - 20 Decembrie 2010 06:39 PM

Sunteti norocosi, eu am pus W7 pe macbook pro 13” mid-2009 si se misca cam nasol. O sa mai incerc o instalare de la zero poate am sarit eu ceva pasi si nu imi dau seama. Oricum nu imi vede dvd-ul de SL cu drivere pentru Windows.

Fara drivere este normal sa se miste greu. Daca reteaua merge, poti sa downloadezi de la Apple Bootcamp si sa le instalezi de acolo.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 31.10.05

Hehe.. nu sunt chiar incepator in IT. Normal ca am instalat un apple bootcamp drivers si dupa am testat W7. Concluzia mea se misca rau sa nu asa cum ma asteptam eu.

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

atunci cel mai bine e sa descarci o versiune trial si vezi um merge…nu se merita sa dai 8 milioane pe licenta si sa ramai cu ea daca se misca prost.. nu??

[EDIT] si avertizare

[ Modificat: 20 Decembrie 2010 09:06 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 10.04.09

arhimede… vine laseruuuuuuu

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ce recomandati sa bag ultimate ??

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Intre Ultimate si Professional nu sunt diferente semnificative, eventual daca vrei sa schimbi limba interfetei atunci poate s-ar merita Ultimate.

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx

Am mai gasit ceva ce poate ca te-ar interesa: comparatie Windows XP vs. Windows 7 (link-ul de mai jos).

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/versions.aspx

1 din 2
1