arhimede - 19 Decembrie 2010 06:46 PM
are varmiu un macbook pro de 13 2010 si vrea sa isi bage crysis ,dar nu stie ce sistem de operare sa bage prin bootcamp windows 7 sau xp??ma intreb daca xp vede toti 4 ramii?ce recomandati mai ales ca el vrea sa se joace prin bootcamp ,bine in limita posibilitatilor..(si da stiu i-am zis sa isi ia o consola…)
Pentru a vedea cei 4Gb de RAM ai nevoie de un sistem de operare pe 64 de biti (exista si la xp, dar e mai greu de gasit). Cele pe 32 de biti vad cam 3,2Gb, nu e chiar o catastrofa.
Avantaje Windows XP:
- utilizeaza mai putine resurse (in special RAM)
- in unele jocuri e o idee mai rapid
- ocupa mult mai putin spatiu pe disc, la instalare si in timp
Avantaje Windows 7:
- securitate imbunatatita
- suporta DirectX 10 si DirectX 11 (Windows XP nu are suport oficial pentru cele doua)
- o serie de noi functionalitati care nu sunt chiar utile daca il folosesti doar la jocuri
- se intelege mai bine cu hardware-ul mac, mai exact cu emularea Bios
Driverele de la Apple pentru Windows sunt vechi si pline de bug-uri.
- Cel video ingheata afisajul destul de des obligand sa dai restart. Solutii: blochezi cu un program placa in mod 2D sau instalezi, direct de la nVidia, un driver mai nou. Instalarea unui driver recent este oricum recomandata, in general performanta in jocuri este imbunatatita.
- Cel audio sufera de grave probleme de latency. Solutia: opresti anumite drivere Apple care genereaza conflicte, nu rezolva mare lucru dar macar imbunatateste situatia
- cand buteaza un sistem de operare, altul decat MacOs, controlerul SATA este blocat in mod IDE in loc de AHCI, asta dezactiveaza o serie de functii din HD-urile moderne si limiteaza serios performantele unor SSD-uri.
Cele spuse despre drivere sunt valabile pentru variantele din 2009, la cele din 2010 poate au mai imbunatatit ceva desi nu cred.