Some customers may experience an issue where a Fifth Generation iPod will reset when attempting to play certain MP3 files or podcasts encoded as MP3. This symptom may occur with any MP3 file encoded at 32Khz or higher with a mono channel.
Products affected
* Fifth Generation iPod
* iPod Software 1.2
* Certain MP3 songs and podcasts with a mono audio channel
Solution
Customers who experience this symptom can in most cases avoid the it by turning off the equalizer on the iPod by navigating from the Main menu to Settings > EQ > Off.
Să înţeleg că la tine s-au întrunit toate condiţiile următoare?
- ai iPod gen. 5;
- ascultai un fişier MP3 codat la un sample rate de 32 kHz (faţă de 44 kHz cât au 99,99% din MP3-urile pe care le-am întâlnit eu);
- fişierul MP3 era MONO!
S-or fi aliniat, dar am mai patit-o si cu alte mp3-uri - mono si EQ on e combinatia nefasta, nu stiu cu ce or fi fost comprimate mp3-urile, ar fi fost interesant de aflat.
Din cat am incercat acum, EQ pe off rezolva.
Audiograbber parca avea cel mai slab encoder din punctul de vedere al calitatii, Lame cel mai bun.
Audacity+Lame pe orice OS e cea mai buna si cea mai ieftina solutie.
Ubuntu are si un script pur si simplu g e n i a l : audio-convert http://freshmeat.net/projects/audio-convert/
conversie din/spre wav, aac, ogg, ape
iTunes are un profil de conversie foarte bun pentru carti audio
Moamaa, ce misto e sa ai Parallels pe Mac!
Iuuuhuuu!
Audiograbber este capabil sa foloseasca absolut orice codec. Se ia Lame, se instaleaza, se foloseste cu Audiograbber.
Audiograbber e si el free. Oricum, n-am spus Audiograbber neaparat, a fost doar o indrumare. Ce vroiam sa spun e ca mp3-urile problematice merita incercat sa fie refacute.
ok.. am o problema cu ipodu.. nustu daca e thread u potrivit.. but here it goes..
azi minunatul meu ipod 5th generation s-a blocat in timp ce asc muzica.. nu inteleg de ce .. presupun ca mp3-u era de vina..
oricum.. nu asta e marea problema… ci ca a ramas deschis de la ora 13,.. nu face nimic pe orice ai apasa si acum cand in sfarsit am reusit sa-l fac sa-l vada itunes, imi zice ca e corrupted si ca tre sa ii dau restore.. ati zice ca mi s-a rezolvat problema.. dar se pare ca nu.. ptr ca itunes nu poate descarca nustu ce soft ptr ipod ptr ca nu gaseste sursa.. so i’m stuck..
what to do ..?
ok.. am o problema cu ipodu.. nustu daca e thread u potrivit.. but here it goes..
azi minunatul meu ipod 5th generation s-a blocat in timp ce asc muzica.. nu inteleg de ce .. presupun ca mp3-u era de vina..
oricum.. nu asta e marea problema… ci ca a ramas deschis de la ora 13,.. nu face nimic pe orice ai apasa si acum cand in sfarsit am reusit sa-l fac sa-l vada itunes, imi zice ca e corrupted si ca tre sa ii dau restore.. ati zice ca mi s-a rezolvat problema.. dar se pare ca nu.. ptr ca itunes nu poate descarca nustu ce soft ptr ipod ptr ca nu gaseste sursa.. so i’m stuck..
what to do ..?
Symptom
Some customers may experience an issue where a Fifth Generation iPod will reset when attempting to play certain MP3 files or podcasts encoded as MP3. This symptom may occur with any MP3 file encoded at 32Khz or higher with a mono channel.
Products affected
Fifth Generation iPod
iPod Software 1.2
Certain MP3 songs and podcasts with a mono audio channel
Solution
Update to iPod Software 1.2.1 or later using the latest version of iTunes.