Nu prea ai nevoie de AV, dar daca tii mortis incearca Sophos. E free pt. Mac. La mine merge perfect si nici nu-l simte Mac-ul. Eu l-am instalat mai mult din consideratie pt. prietenii cu Windows carora le mai trimit fisiere.
Intai citeste in link-uri.
ClamXav e suficient in OSX daca tii neaparat (sa scanezi documente care pleaca pe un sistem Windows).
Daca vrei sa instalezi Windows in paralel pe Mac, recomand Avira, free, relativ discret si bun.
Mi-am facut o idee,multumesc mult!Va doresc Sarbatori fericite!
Nu instala, dom’le, nici un antivirus, nu ai nevoie, decât dacă vehiculezi frecvent fișiere cu windows și ți-e teamă să nu colportezi viruși de Windows prin macul tău. Dacă nu e cazul, nu instala nimic, eventual cu ClamXav vă o verificare a discului o dată pe lună, așa, să fii liniștit, să nu ai atașamente venite din mediu Windows cu viruși, e cazul cel mai frecvent.
e putin off topic dar daca imi permite admin-ul vreau sa va intreb :am pus windws 7 pe mac si ce sa fac sa pun si un antivirus?se poate ‘imbolnavi’ partitia cu windows 7??
Necesitatea antivirusului nu de hardware depinde (adica Apple / Non-Apple) ci de sistemul de operare (Mac OS / Windows). Daca instalezi Windows 7 pe un calculator Apple, acesta se viruseaza la fel de usor ca orice alt calculator. Doar Mac OS este imun la virusi.
uite chiar acum o ora am terminat de instalat windows 7 62 bit pe mac prin bootcamp si starcraft 2 si merge perfect am in jur de 48 -50 frames..nu cred ca si in mac ai perfromanta aceasta,si am bagat si free avira:))) sa fiu sigur