Lineform, un posibil înlocuitor pentru Illustrator
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am găsit de mai multă vreme un soft interesant: Lineform, aplicaţie pentru ilustraţie şi grafică vectorială. Pare simplu la prima vedere, dar ca să vă daţi seama ce se poate face cu el, în DMG-ul care conţine programul sunt şi nişte exemple de ilustraţii frumoase făcute cu Lineform (inclusiv un iPod nano - folosiţi Ungroup ca să vedeţi cum a fost făcut). Cred că poate înlocui cu succes Illustrator-ul pentru proiectele făcute în RGB sau cele pentru print în care nu aveţi bătaie de cap cu culorile. Iar preţul este foarte bun: $80.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

incredibil cum un programel de numai 7-8 MB stie gradienti de la culoare la transparenta (in timp ce Illustrator inca nu) LOL
in mod sigur foloseste CoreImage din sistem
de asemenea si editarea lor in stil Freehand - super
ALLLOOOOOOOO Adooooobeeeeeeee vezi ca se poate, ce mai astepti. ca dracu - va dau lectii niste producatori de jocuri
pana in mai 2007 cand cica apare CS3 mai e ceva

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, Lineform foloseşte color picker-ul nativ din OS X, unde culoarea aleasă poate avea şi transparenţă. Uite aşa ne dăm seama cât de învechit e Illustrator…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Şi tot de Freehand îmi aduce aminte şi modul în care Lineform modifică rotunjimea colţurilor unui dreptunghi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

seamana si cu Fireworks :D

Oricum… nu stie sa exporte decat EPS… si ala… PRAF !

Asta cu gradientii transparenti ma seaca si pe mine in Illustrator. M-am saturat de masti de opacitate.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

exporta si pdf care… se importa destul de ok in illustrator