Detin un Macbook Pro la 2,8 Ghz cu doua placi grafice (una Nvidia GeForce 9400M cu 256 Ram si una Nvidia GeForce 9600M GT cu 512 Ram) si 4 Giga de ram.
Problema mea este ca orice joc bag pe Mac mi se misca ori sacadat ori ca sa fie OK trebuie sa ii dau grafica la minim de calitate (si nici macar atunci
nu merge ideal). Nu inteleg cum pe un calculator cu astfel de speficicatii pot avea probleme de genul asta?
Ma gandeam ca poate problema apare de la faptul ca el nu face switchul intre cele doua placi grafice cand vreau sa joc un joc (adica ramane la
cea default de notebook GeForce 9400M care e mai modesta). Se poate sa fie asta problema?
Am incercat sa joc diverse jocuri ca ultimul Prince of Persia sau Shaun White Snowboarding (ce-i drept luate de pe torenti, dar nu cred ca asta e problema)
si amandoua merg lamentabil. Am patit asta cam cu orice joc 3D normal.
Stiti cumva de unde poate fi problema? Oare daca imi instalez Windows pe el si rulez jocur in Windows o sa mearga normal (ca pentru un calculator cu speficicatiile astea)?
Tocmai m-a luminta un prieten. Am aflat ca switch-ul intre cele doua placi grafice se face de la Energy Saver din system prefs. intre better battery life si higher performance.
Tocmai m-a luminta un prieten. Am aflat ca switch-ul intre cele doua placi grafice se face de la Energy Saver din system prefs. intre better battery life si higher performance.
Am testat un joc acum si merge brici.
Daca o sa mai am probleme o sa revin aici.
Multumesc.
A avea 2 plăci grafice nu e neapărat o fericire.
Un mac nu e făcut, în primul rând, pt jocuri, deși unele merg mai bine decât pe un PC.
Dacă jocurile sunt țelul tău principal, vinde macul și ia-ți un PC, vei fi în câștig și tu, și potențialul cumpărător.
Ah…nu jocurile sunt principala mea activitate pe Mac insa fiind un game-nostalgic
imi place din cand in cand sa mai fac si asta.
Stiu ca se zice ca Mac-urile nu sunt pentru jocuri dar totusi cand citesc despre Macbook Pro-ul meu
cei de la Apple se tot lauda ca e si great gaming experience. Inseamna ca totusi au in vizor mai nou
si gamerii.
Oricum dupa ce am facut switch-ul asta intre placi imi zbarnaie jocurile si le joc la rezolutie maxima acum,
deci pot zice ca sunt fericit. Problema insa e ca nu se gasesc foarte multe jocuri pentru Mac (sau nu genul care imi
place mie si anume cele de Adventure) asa ca ma tot gandesc sa imi instalez si un Windows pe el cu ajutorul BootCamp.
Nu cred ca voi trece pe PC doar de dragul jocurilor pentru ca pentru activitatile mele de zi cu zi sunt potrivite
pentru Mac-ul asta.
Sunt destule jocuri portate pe Mac, originale, care merg excelent! Si apoi un Mac este pentru orice ruleaza bine pe el, ca doar nu e doar pentru crosetat si pc-ul e doar pentru stampilat…
Macurile sint facute pentru a face sarmale,carnati si varza murata iar cei care dezvolta jocuri pentru mac sint niste imbecili care traiesc degeaba pe pamantul asta.
Jocurile sint pentru prosti,iar prostii cumpara pc-uri.
Desteptii cumpara mac pentru ca nu se joaca,ei doar muncesc.Toata evolutia asta pe care o constientizezi tu se datoreaza celor care au mac si nu se joaca pe el.
nu crezi ca ai cam exagerat??
defapt te pot contrazice,macurile sunt cele mia jalnice servere,de cand sa renuntat la xserver,iar linux-ul bate macu la asta
iara joace sunt o multim pt mac,si oamenii care lucreaza au nevoie de pauze
iar inca ceva nu te unfla in pene ca evolutia umana nu sta si in contributia ta
Eu cred ca ati cam deviat de la subiectu’ topicului, dar cine sunt eu sa judec? Oricum, principalele motive pt. care am cumparat un iMac au fost : Garage Band, Final Cut Studio, OS-u’ si faptu’ ca ocupa foarte putin spatiu’. Deci, cu aceeasi bani , poate ca as fi dat chiar mai mult si mi-as fi facut un PC for gamming daca chiar vroiam sa joc jocuri. Pe el am cateva jocuri precum: AOE 3, CoD 4, Toy Story 3 si Sims 3 ( pt sora mea) si atata… Deci… oricum iMacu’ nu e pt. gamming, vrei gamming, iti iei un PC cu acelasi bani si ai grija de el, il upgradezi mai mereu si o sa ai o experienta foarte tare in jocuri… Dar fie, fiecare cu parerile lui
eu cred ca ultiul model de imac ,cel cu plata video 1 giga si 16 giga la ram nu ar avea vreo problema cu jocurile actuale sau peste 5 ani.Cu un procesor quad core de 2,8 i7 si placa video 1 giga plus ram 8 sa zicem e sufieicnt ,5 ani nu ai treaba sigur,,,nu vad ca peste 5 ani cel mai tare joc sa ceara 1 g minim la jocuri…e o strategie economica si asta cand a aparut crysis care manca cele mai multe resurse ,desi jocul e foarte tare ,nu s-a vandut cum se asteptau ca nu erau calculatoare pe care sa lucreze…e evident ca tendinta e de crestere a ramului,procesorului,si a palcii video,dar nu brusc,ci treptat,eu daca as avea acum 97 de milioane mi-as lua ultimul imac