Mac OS X 10.3.9 si modemul Option Icon 515m
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.12.10

Buna ziua si bine v-am gasit inainte de toate.
Detin un ibook g3 700 mhz / 640ram / 20gb. Sunt novice in ceea ce priveste Mac OS. Mi-am downgradat sistemul de operare din Mac OS X 10.4 in 10.3 pentru ca se misca destul de greu pe ibook-ul meu. Odata cu reinstalarea softului am dat de o problema. Nu imi mai recunoaste modemul Orange - Option Icon 515. Exista vreo solutie pentru problema asta? Vreun pachet de drivere? Nu mi-l recunoaste ca mass storage, am observat ca nici cardul modemului nu-l vede. USB-urile merg, stickul nu face probleme. Pe OS X 10.4 nu am avut probleme. Am facut si upgrade-ul catre 10.3.9 si tot nu s-a rezolvat. Astept un sfat. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Orange zice ca iti trebuie minim 10.4.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc frumos, din pacate m-am uitat pe toate siturile numai pe cel pe care trebuia nu. http://www1.orange.ch/business_services_internet-everywhere.html?lang=en aici vazusem de 10.3. Multumesc mult de info.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Chiar si aici tot 10.4 specifica. E clar, trebuie sa pun tigeru inapoi.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
moru - 30 Decembrie 2010 11:07 AM

Chiar si aici tot 10.4 specifica. E clar, trebuie sa pun tigeru inapoi.

E cam prea vechi acel mac cu ce ai tu nevoie, e o frumoasă sculă istorică.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Incearca sa-i mai pui RAM, o sa-i placă smile.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
altero - 30 Decembrie 2010 11:45 AM

Ar pune el, dar cred că a atins limita.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

I-as pune de toate daca s-ar merita. E prea varza cpu-ul sa merite orice investitie, iar preturile componentelor, raportat la performanta, sunt exagerat de mari. Deocamdata ma multumesc ca pot face surf pe net cu el si sa joc Heroes IV :D. Se misca decent, e primul mac pe care am pus mana.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Cred că zici bine. Nu știu exact de model ai, dar cred că ai atins maxim de RAM suportat de acel model. Mai departe, corect, nu are rost să mai investești în el, e generația de acum 8 ani, probabil, ce să mai aștepți de la el? Totuși, Tiger ar trebui să se miște decent, eu l-am rulat pe un iMac G3 cu procesor chiar mai puturos, din 1999, de 350 și aveam și mai puțină memorie decât ai tu. Țin minte că se mișca binișor, oricum nu mult mai prost decât Panther. Repune Tiger și dezactivează-i Dashboard, va rula cert mai repede (vezi că s-a mai scris aici cum se face, sincer să fiu am uitat, dar afli; cred că și utilitarele pt acea generație de Mac OS, gen Onyx, știu face asta).
Este o sculă încă bună, dacă o compari cu un PC din 2001-2002 vei observa imediat diferența de calitate și de viteză.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Jonathan Walsh - 30 Decembrie 2010 01:32 PM

Repune Tiger și dezactivează-i Dashboard, va rula cert mai repede (vezi că s-a mai scris aici cum se face, sincer să fiu am uitat, dar afli; cred că și utilitarele pt acea generație de Mac OS, gen Onyx, știu face asta).

Da, de ex. descarcă MainMenu 1.x.x, e gratis pt generația aia (v. 2.x pt Leo și Snow Leo e comercial), și vei putea dezactiva Dashboard comod.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Jonathan Walsh - 30 Decembrie 2010 11:51 AM
altero - 30 Decembrie 2010 11:45 AM

Ar pune el, dar cred că a atins limita.

Da, saracu’ nu poate mai mult; cf. MacTracker e ori iBook 14,1 LCD 16 VRAM, ori iBook (Opaque 16 VRAM). Ambele ar putea duce 10.4.11, dar parca 10.4.7 era mai milos cu bărâneii.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am atasat o poza cu unul exact ca al meu. Este un ibook de 12”, estetic nota 10,  d-asta si tin la el.
Tigerul ruleaza destul de bine, nu vreau sa exagerez dar pot spune ca OS-ul ruleaza perfect, atat ca playerele video vor cu greu sa faca treaba. Am observat ca panther se descurca mult mai bine. Am sa pun Tigerul si voi incerca sa-l optimizez. Multumesc tuturor pentru sfaturile de pana acum, mai rar o asa comunitate smile .

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Poza, inca nu am gasit butonul de edit pe forum. Scuze pentru posturile consecutive.