Mi-am luat powermac-ul g4 din semnatura. Dupa cum vedeti hdd-ul e mic (20gb). Am un hdd extern de 750gb, cu alimentare externa, pe care vreau sa-l conectez la powermac la portul firewire (400 cred). Ar fi ok daca l-as lasa sa faca upload la torente de pe acel hdd extern din cand in cand?
M-am mai gandit sa-i pun un hdd intern (am unu de 500gb dar e pe sata II) dar pot pune doar pe IDE. Il pot pune hdd-ul sata cu ceva adaptor IDE-SATA? Am gasit ceva adaptoare, dar nu stiu care ar fi mai bun: asta sau asta sau asta sau asta
voi ce ziceti?
Eu zic așa:
- pune-i un disc intern mai mare, fără adaptor; nu are rost să dai bani pe adaptor, nici nu știu dacă merge, sincer să fiu; un disc de 250 GB te duce la 250 de lei
I-am pus hardul extern pe firewire. Acuma numa sa-l formatez si gata. Intrebare: cand inchid powermacu sa-i dau eject la hdd sau il las asa si numa ii dau shut down?
Am incercat sa ma conectez la el de pe un MB cu teamviewer si nu merge. Am inteleg ca sunt diferente de arhitectura intre cele doua si de aia nu se conecteaza. Ce alt program, de preferinta free, as putea folosi in locul lui teamviewer?
I-am pus hardul extern pe firewire. Acuma numa sa-l formatez si gata. Intrebare: cand inchid powermacu sa-i dau eject la hdd sau il las asa si numa ii dau shut down?
Am incercat sa ma conectez la el de pe un MB cu teamviewer si nu merge. Am inteleg ca sunt diferente de arhitectura intre cele doua si de aia nu se conecteaza. Ce alt program, de preferinta free, as putea folosi in locul lui teamviewer?
Multumesc
Păi dacă închizi macul, de ce să mai dai Eject?
„Am incercat sa ma conectez la el de pe un MB cu teamviewer si nu merge” Nu înțeleg această a doua întrebare, adică să te conectezi în rețea de pe alt mac la alt mac sau de pe un PC la un mac? TeamViewer e, parcă, o aplicație pt transferat fișiere prin net (nu o folosesc).
Teamviewer trebuie sa functioneze fara probleme. Daca functioneaza intre Mac si Win/iOS si invers (in cazul meu), intre Mac si Mac cu atat mai mult ar trebui sa mearga.
Alternativ, ai putea sa instalezi un VNC pe fiecare din ele si sa incerci conexiunea prin VNC.
Teamviewer trebuie sa fie aceeasi versiune pe ambele sisteme. Daca pe macbook ai 4.x si pe powermac ai 3.x nu merge. Pune 3.x pe amandoua.
Valabil indiferent de OS.
Am aceasi versiune de teamviewer pe ambele.
Mac-urile sunt cele doua din semnatura. Nu da nici o eroare doar ca nu se conecteaza. Zice ca se conecteaza, se autentifica si cand ar trebui sa apara fereastra cu desktopului celuilalt mac nu face nimic si scrie ca e ready for a connection.
Incearca totusi cu o versiune anterioara pe ambele… Eu am ramas la 4.x tocmai pt. ca mi se pare mai stabila; nu stiu daca asta o ai si tu.
In alta ordine de idei, macurile impart aceeasi conexiune la net? Poate de aici e buba… Daca da, nu mai bine le conectezi in retea?
Am rezolvat. O reinstalare de OS a rezolvat. OS-ul anterior era mostenire de la cel care m-i l-a vandut si probabil avea ceva setari facute. Acum m-i se conecteaza MB-ul la Powermac, invers inca nu am incercat.
Intrebare: utorrent nu merge pe powermac? trebuie transmissions?
Transmission (6-7MB/s) are viteză muuult mai mică decât uTorrent (11,4MB/s maxim),plus că se mai și blochează interfața la viteze mari de transfer,hardul de pe macbook este de 500Gb la 7200rpm. uTorrent nu mi-a făcut deloc probleme. Asta dacă te interesează viteza,dacă umbli pe extern mai mult atunci Transmission își va face bine treaba.
Am rezolvat. O reinstalare de OS a rezolvat. OS-ul anterior era mostenire de la cel care m-i l-a vandut si probabil avea ceva setari facute. Acum m-i se conecteaza MB-ul la Powermac, invers inca nu am incercat.
Intrebare: utorrent nu merge pe powermac? trebuie transmissions?
Multumesc.
Instaleaza MacTracker si vezi ca modelul tau de PowerMac nu suporta harduri interne mai mari de 128 de mega.
Si eu am avut pe vremuri un asa model si il foloseam intens pentru download si sincronizare cu AppleTV