1 din 3
1
export din pages in 2 culori cymk cum se face???
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

deci am facut o lista de preturi scrisa mai intai in word win, mutata pe mac deschisa in pages(pentru ca erau niste fonturi de mac) si mai apoi am exportato in .pdf pentru a fi tiparita la tipografie.
deci pasajul a fost asta win word -> pages mac -> .pdf (documentul final).

.pdf-ul este in 2 culori blue(3 diferite) si negru, dar tipul de la tipografie ma avertizeaza ca documentul meu pdf este de fapt in 4 culori, negru + cyan.
Nefiind dtp-ist nu cunosc prea bine printing&stuff;.

As vrea sa am si eu o lamurire daca se poate de la cineva care face asta zi de zi smile
Va multumesc anticipat.

.pdf-ul il pun in atach file.

Fișiere atașate
listino_prezzi_2007_italiano.pdf  (Dimensiune Fişier 153 - Downloads: 30)
 Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

nu stiu cum lucreaza pages dar documentul este intr-adevar cmyk.
mai mult, textul negru e din policromie (vezi attachul, picker-ul e pus pe una din literele din text si nu e vizibil pe captura), iar sigla a fost RGB.

solutia ar fi sa treci pdf-ul prin illustrator (inainte de asta fa sigla grayscale si ii dai culoarea SPOT in illustrator) si eventual tot textul convertit la curbe.

O observatie.
Anumite culori precum acel albastru sint pacatoase in sensul in care daca alegi sa tiparesti cu Pantone 293 sa zicem si ai boxuri cu 70% si respectiv 40% rasterele vor avea o alta nuanta (poti avea surpriza sa bata in movuliu… asta e din pacate un “trick of the eye” si nu ai ce-i face)

Fișiere atașate
listino_prezzi_2007_italiano_report.txt  (Dimensiune Fişier 16 - Downloads: 22)
 Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sau incearca sa pui culorile pantone…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Dacule, cred că ai mai instalat tu ceva prin sistem, pentru că în mod normal Color Picker-ul din OS X nu are culori Pantone.

<strike>Din păcate, în urma diverselor teste pe care le-am făcut eu cu Pages, am ajuns la concluzia că NU ştie să lucreze în mod CMYK. Toate culorile le converteşte la RGB. Am încercat diverse metode, Export direct PDF, print prin Distiller, nimic. Nu am reuşit să obţin text pur K=100, ci numai în policromie. În consecinţă, Pages nu poate fi folosit decât pentru print composite, la imprimante de uz comun sau color laser. Dacă cineva a obţinut altfel de rezultate folosind culori CMYK în Pages, sa ne spună şi nouă.</strike>

Am greşit! DA, Pages ştie să lucreze cu CMYK! Tocmai l-am instalat ca să mai încerc una-alta, şi am descoperit că pe lângă alegerea culorilor CMYK din color picker, trebuie să fiu atent şi la profilul de culoare pe care-l pot alege ca în GIF-ul animat pe care l-am ataşat.

Fișiere atașate
test_export.pdf  (Dimensiune Fişier 43 - Downloads: 22)
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

chiar nu tin minte sa fi pus ceva la pages… am v1.0.2 si asa stie culorile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 09 Octombrie 2006 04:21 PM

chiar nu tin minte sa fi pus ceva la pages… am v1.0.2 si asa stie culorile

Color Picker-ul din Pages este cel al sistemului de operare. Îl găseşti şi în TextEdit, Mail.app şi în toate aplicaţiile care au fost codate de la început pentru OS X. Aşa că e suficient să fi instalat un soft oarecare sau un plugin prin sistem, nu neapărat legat de Pages, şi ţi-a băgat culorile Pantone în Picker.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai fa un click alaturi…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dar ia inceraca sa pui si culoare pantone si sa vezi surprize surprize…
(sau poate oi fi io mai nestiutor)...
btw, uite cum sint denumite culorile pantone la mine…  cheese

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

asta ca esti poliglot multicolor grin

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

M-am prins, voi doi probabil că aţi instalat ceva soft de calibrare a monitorului, de aia aveţi Pantoanele în Color Picker.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Iar pentru cei care vor culori Pantone în Color Picker, există SpotPicker:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/24736

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

mai degraba cred ca de la Art Directors Toolkit…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nope. Si eu il am, dar nu mi-a pus nici un swatch.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Îmi retrag toate cuvintele la adresa lui Pages smile Ştie să scoată cum trebuie în PDF şi culori Pantone, cu condiţia să ai instalate swatch-urile respective în Color Picker-ul din OS X. Am instalat SpotPicker şi mi-a detectat TOATE librăriile de swatch-uri care au fost instalate cu InDesign. După care am folosit o culoare Pantone în Pages, iar Pages a scos un PDF în care culoarea s-a păstrat 100%!

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ahaaaaaa
deci…
bine ca am aflat ca oricum n-o sa folosesc pages…. tongue wink
e ca si cu maicrosoftu…daca vrei diploma recunoscuta (ECDL-ul ala)  tre’ sa stii ecscel, uard si d-alea d-ale lu’ bill

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Băi, pentru un pachet de programe care costă vreo 70 EUR (cu tot cu Keynote), eu zic că se descurcă mai mult decât onorabil. Practic aduce DTP-ul la îndemâna oricui.

Semnătură 

⌘-N

1 din 3
1