2 din 3
2
export din pages in 2 culori cymk cum se face???
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ei, asa, la nivel de gimnaziu wink

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

grin  grin
corect.. da uite d-aia imi vin poze cu sRGB embedded sau cine mai stie ce profil… pen ca adobe s-a gindit ca din scula profesionista sa ajunga si pe mina web designerilor sau a celor care au si ei un amarit de monitor de 15”... Si asta n-ar fi nimic , dar profilele default sint exact astea low!! iar omul saracu, ca n-are de unde sti salveaza si el cum stie…
Asa ca faptul ca pages poate face asta e laudabil dar nu de incurajat ptr simplul motiv ca exista acele softuri care fac asta si o fac mult mai bine.
Nu neg ca nu poti pagina o revista in word dar da tu asta la un centru de prepress sa vezi ce o sa-ti auza urechile… wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

da si totusi cum setez eu documentul meu in 2 culori cymk, ca m-a sunat nenea de la tipografie si a zis ca am 4 culori acolo, cum fac sa salvez documentul meu in 2 culori cymk, deci eu trebuie sa am negru, care e textul si albastru ala in mai multe nuante.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member

uite si documentul meu

Fișiere atașate
listino_prezzi_2007_italiano.zip  (Dimensiune Fişier 98 - Downloads: 21)
 Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mindsoul - 10 Octombrie 2006 01:27 AM

da si totusi cum setez eu documentul meu in 2 culori cymk, ca m-a sunat nenea de la tipografie si a zis ca am 4 culori acolo, cum fac sa salvez documentul meu in 2 culori cymk, deci eu trebuie sa am negru, care e textul si albastru ala in mai multe nuante.

În Color Picker, foloseşte NUMAI modul de culoare CMYK atunci când alegi culorile. Pui C=0, M=0, Y=0 şi K=100 pentru text, şi C=100, M=0, Y=0, K=0 pentru ceea ce trebuie tipărit cu albastru. Fii atent că acest “albastru” cu C=100 este de fapt cyan. Dacă doreşti alt albastru, trebuie să vorbeşti cu tipografia şi să le spui ce culoare să pună în locul Cyan-ului.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

hai ca cu textul negru am rezolvat-o dar cum reusec sa fac albastru ala e foarte greu

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Albastrul nu e C=100! E cyan!
Albastru intens e C=100/M=60-70/

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

deci ajung sa folosesc 3 culori pana la urma,
am incercat numai cu 2 cyan si negru si jese un albastru spre verde, nu am cum sa reproduc albastru ala folosind numai 2 culori.
aa care faza cu culorile pan

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

exact cum a zis si tudor, e o conventie.
Foloseste Cyan 100% pt ceea ce vei vrea “albastru bleumarin intens”, 70% Cyan pentru niste boxuri si 40-50% Cyan pentru boxurile cele mai deschise.
pe urma ii poti spune tipografului ca ce apare pe lplaca de cyan poate sa tiparesaca cu verde praz sau cu roz bombon…
glumesc…
ideea e ca daca iti apar DOAR aceste doua plane de culoare le poti tipari la ce culori vrei tu…
ca atare te poti duce la ipografie si daca au un pantonar (catalogasul acea cu swatchuri colorate Pantone) iti alegi o anumita nuanta de albastru.

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Adica: placa de Cyan poate fi folosita pt un albastru Pantone DS 196 1 C sau 199 1 C si asa mai departe

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

filmele oricum ies ambele negre, asa ca nu conteaza
la tipar poti folosi orice cod pantone, orice culoare

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si doo posturi mai sus io ce zisei???
sau iaru?
cheese

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Naaah! Io zisei primul!! wink

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

io am vrut sa fiu ultimul
ca sa putem inchide
raspberry

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

o alta mica nedumerire baieti, cum verific documentuld aca este in 2 culori si nu mai multe? dupa ce l-am exportat, pentru ca eu l-am exportat in pdf si l-am facut asa cum ziceti voi.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

2 din 3
2