3 din 3
3
export din pages in 2 culori cymk cum se face???
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

mi’e destul de neclar de ce vreti sa invatati omu’ sa lucreze dupa niste reguli de dtp/prepress din mileniul trecut!?!
vrea sa’i iasa albastru “pantone reflex blue”? pai pune acolo culoarea asta, face pdf si’l trimite. iar daca aia din birou’ de prepress au nelamuriri suna si intreaba.
intr’adevar, citandu’l pe stef:

STef… - 10 Octombrie 2006 04:43 PM

filmele oricum ies ambele negre, asa ca nu conteaza
la tipar poti folosi orice cod pantone, orice culoare

poti sa te duci pana la tipogarf si sa’i zici sa’ti bage in loc de cyan rosu-verzui (sau un albastru-galbui), dar e mai rapid (si mai ieftin) sa’i dai direct informatia asta in fisier.
ce’i trebuie unui user de rand informatia ca filmele oricum ies negre? ca sa nu mai spun ca incepe sa se impuna (cam tarziu, ce’i drept) si pe piata romaneasca de profil sistemul CTP. acolo nu mai ai parte de film, iar placile sunt albastre.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
mindsoul - 10 Octombrie 2006 06:45 AM

deci ajung sa folosesc 3 culori pana la urma,
am incercat numai cu 2 cyan si negru si jese un albastru spre verde, nu am cum sa reproduc albastru ala folosind numai 2 culori.
aa care faza cu culorile pan

cyan cu negru nu are cun sa’ti bata in verde. daca asa vezi pe monitor atunci e decalibrat.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

cine poate sa-mi spuna daca fisierul asta e in 2 culori ciam si negru sau mai multe?

Fișiere atașate
listino_prezzi_2007_italiano_2colori.pdf  (Dimensiune Fişier 223 - Downloads: 20)
 Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRank
Member

pana aici am inteles il fac in cyan si negru si-ii zic la ala la tipografie sa-l tipareasca cu culoare pantone in loc de cyan, care este mai apropiata de albastru-l meu.
faza e ca am facut exact cuma ati zis voi, deci tot textul negrul este negru 100% iar unde va fi albastru este cian100% (restul culorilor sunt la 0%), am exportat, dar cand ma uit in.pdf in advanced/separation preview/ vad unde pun cross-ul 4 culori in procente nu 2.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
@lcor - 11 Octombrie 2006 03:35 AM

mi’e destul de neclar de ce vreti sa invatati omu’ sa lucreze dupa niste reguli de dtp/prepress din mileniul trecut!?! vrea sa’i iasa albastru “pantone reflex blue”? pai pune acolo culoarea asta, face pdf si’l trimite. iar daca aia din birou’ de prepress au nelamuriri suna si intreaba.

În Pages, “by default” NU poţi folosi altceva decât RGB şi CMYK. Evident că dacă s-ar fi putut folosi culori Pantone, i-am fi recomandat asta. Aşa cum am scris în mesajele anterioare, culorile Pantone nu pot ajunge în Pages decât folosind un plugin pentru Color Picker-ul din OS X (plugin care costă) sau dacă cumva vreun alt program a instalat culorile Pantone în sistemul de operare.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poţi verifica PDF-ul dacă ai Adobe Acrobat 7: meniul Advanced -> Output Preview, selectezi “Simulation profile: Generic CMYK” şi debifezi/bifezi căsuţele din dreptul culorilor ca să vezi dacă ai ceva pe plăcile respective.
Documentul tău este în două culori, cu două excepţii:
- în partea de sus, cuvântul “Web:” este în policromie;
- în partea de jos, unde scrie: “...al 28.10.2007: 2 adulti + 1 bambino…”, semnul de plus este în policromie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRank
Member

poate cineva sa-mi zica si asta daca e policromie?
va multumesc pentru toata lectia la toti.
par chestii simple dar sunt destul de complicate.

Fișiere atașate
listino_prezzi_2007_tedesco_2colori.pdf  (Dimensiune Fişier 216 - Downloads: 23)
 Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Acum mie îmi arată cuvintele “Email:” şi “Web:” ca fiind în policromie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member

la care file?

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asta în germană.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRank
Member

inseamna
ca e
asa il mai controlez odata

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

offtopic
@lcor
mie mi-e destul de neclar daca cele doua posturi ale tale raspund cumva problemei lui mindsoul.
si daca ma uit in urma tudor, dacu, iaru, stef si cu mine am incercat - e adevarat cu metode invechite - sa-i explicam lui mindsoul asa incit omul sa-si rezolve problema repede.
banuiesc ca lista aia o trebui tiparita (primul post al lui mindsoul era pe 7 oct si sintem in 11) iar faptul ca tu mentionezi de ctp nu face decit sa incetoseze si mai tare userul normal…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member

cu ultimul suport al lui tudor am rezolvat.
va multumesc la toti inca o data, mi-ati dat o mica lectie de dtp.
sincer sa spun raman uimit inca o data ce poate face o comunitate asa de mica, am primit 3 pagini de thread.
am pus aceiasi intrebare pentru urgentare pe un forum italian de mac users(30.000 users) si nu am primit nici macar un raspuns in 3 zile, probabil ca topicul va merge tot mai jos si o sa raman doar cu intrebarea acolo.
Asa ca pot sa va zic complimente pentru comunitatea pe care ati creat-o aici, mica dar stransa si utila la nevoie.
Numai bine.
p.s. azi dimineata am trimis fisierele la tipografie, nu s-au mai plans ca sunt in policromie, deci inseamna ca e ok.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member

azi au venit materialele tiparite de la tipografie si totul a iesit OK.
VA MULTUMESC PENTRU SUPORT LA TOTI.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

3 din 3
3