1 din 2
1
Internet connecting…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.10

Salut! Am bagat cablu’ de la internet in iMac si imi apare incontinu’ “Connecting…” . Internetul merge deoarece am incercat si pe un laptop (de pe care scriu si merge). Deci… care poate fi problema?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Xanadu
Macuser din: 21.08.10

pfff… mai da si tu detalii moshule raspberry nici macar nu stim ce versiune de mac os x rulezi smile

vezi ca ai si un tool de networking prin utilities, cu care poti testa tot felul - ping, netstat etc.

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

smile 10.6.5 e versiunea.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Deci, am bagat din nou cablu, cum il bag si da connect imi apare connection failed . Am bagat din nou numele contului si parola, nimic, acelasi lucru, de data asta chiar mai rapid, imediat a aparut eroarea. :|

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

nush ce model de imac ai tu (intel, ppc?), dar eu am vazut ceva similar la macuri mai vechi legat de portul ethernet

fie gasesti alt cablu, fie mai sucesti mufa in port raspberry are cleme care tin mufa prinsa? poate iti trebuie un cablu mai de calitate (chiar daca merge pe alta scula)

Semnătură 

“Zaire’s one-party system is the most elaborate form of democracy.” (Mobutu Sese Seko)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Pai iMacu meu are:
Intel Core 2 Duo 2,66 GHz , 2 GB RAM, ATI RADEON HD PRO 2600 256 mb . Mufa are clame.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

ok… atunci mai da-ne detalii legate de net smile vine direct de la ISP? sau ai un router, si te conectezi prin el? il setezi prin DHCP? manual? etc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

ISP, automat totul. IPv4 using PPP si IPv6 e automat . La DNS servers sunt 2 la fel

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Ma intreb, cei de la RDS au suport pt. Mac?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

pai nu prea are treaba cu RDSul, astea sunt setari standard. e vorba de PPPoE, care e suportat de mac os x

incearca sa dezactivezi IPv6 si sa folosesti DNSurile publice de la google (8.8.8.8, 8.8.4.4 parca)

in rest, mai butoneaza pe acolo, poate ii dam de cap smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Sterg celelalte dns-uri sau le las si le bag si pe astea publice?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

baga-le doar pe astea

si uita-te si pe linkurile astea, daca ai facut totul ca la carte:

http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.6/en/8855.html

http://support.apple.com/kb/HT2399

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Deci, am incercat cu DNS-urile publice, IPv6 off, si ... nimic. M-am uitat pe link-urile pe care mi le-ai dat alea cu PPoE settings le stiam si eu, oricum, am mai creat o conectiune PPoE ca sa fiu sigur, si degeaba.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

ok, atunci uita-te in console sa vezi unde da rateuri smile tre sa ai niste mesaje prin loguri pe acolo

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Am o gramada de erori si toate se repeta
Message: grant perms error: Error Domain=NSURLErrorDomain Code=-1009 User Info=0x2664d0 “this computer internet connection appears to be offline.” Underlying Error=(Error Domain=kCFErrorDomainCFNetwork Code=-1009 UserInfo=0x2972a0 “This computer’s Internet connection appears to be offline.”) .. Si se tot schimba UserInfo-urile la toate mesaele…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

un reboot ai incercat? ai putea buta in single usermode, iar de acolo poti rula un applejack de ex., daca ai probleme cu permisii etc., cum PARE sa zica mesajul de eroare

pe net nu am gasit o solutie clara la erorile de genul ala

dont give up! raspberry

Semnătură 

1 din 2
1