2 din 2
2
AIRPORT EXPRESS - repeater ??
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Deci:
- ai un router AirPort Extreme și un Express.
- Extreme-ul este conectat la cablul de la ISP.
- Express-ul NU ESTE conectat prin fir la Extreme?
- Express-ul ESTE conectat prin fir la calculatorul unde trebuie să ajungă net-ul?
- Wireless Security este “None” sau “WEP” - în capturile din arhivă este în ambele…?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Afumati / Ilfov
Macuser din: 30.11.07
nvmarian - 07 August 2011 07:47 AM

Deci:
- ai un router AirPort Extreme și un Express.

Corect.

- Extreme-ul este conectat la cablul de la ISP.

Corect

- Express-ul NU ESTE conectat prin fir la Extreme?

Corect

- Express-ul ESTE conectat prin fir la calculatorul unde trebuie să ajungă net-ul?

Nu, nu va fi ; ma intereseaza sa am semnal wireless la parter(unde este/va fi amplasat Express-ul pt laptop/smartphone/tableta)

- Wireless Security este “None” sau “WEP” - în capturile din arhivă este în ambele…?

Extrem este WPA2 iar Express este WEP(nu ca ma tem de hackeri dar nu vreau sa imi ia vecinii din banda daca il las pe none.

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 05.05.07

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=52002

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Afumati / Ilfov
Macuser din: 30.11.07
ctzbz - 07 August 2011 09:11 AM

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=52002

Multumesc,
am citit documentatia, dar, fiind implicat de cateva zile in aceasta problema, nu mai pot observa unde gresesc. Acesta este motivul pt care am cerut ajutor, cineva din exterior obseva mult mai repede “de la distanta: o greseala decat cel care o priveste de foarte aproape(ca la orice proiect). Pasii descrisi de nvmarian sunt o chintesenta dar, incazul meu Express-ul nu mai este vibil decat dupa reset; ideea este ca nu imi dau seama ce anume genereaza asta. Nu imi dau seama nici cum sa aloc o anumita clasa de IP-uri din famialia 192.168.2.x in modul DHCP, cand setez acest mod ia alta clasa asa cum am scris. Nu am gresit undeva dar nu vad greseala pt ca privesc de foarte aproape ... am avut un linksys WRV200 care si-a dat duhul altfel ma uitam in setarile lui, poate observam ceva diferit…
Multumesc oricum pt link.

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Pentru ce vrei să faci tu trebuie să:
- configurezi corect Extreme-ul și să permiți ca rețeaua creată să poată fi extinsă (trebuie pusă o bifă când îl configurezi)
- configurezi corect Express-ul să se conecteze la rețeaua creată pe Extreme (NU trebuie să pui bifa pe “Allow Ethernet Clients” pentru că nu te conectezi la el prin cablu)
Dacă sunt configurate corect o să ai o singură rețea cu un singur mod de securizare.
Nu pot pune acum poze cu setările pentru Extreme și Express dar dacă este nevoie…

Semnătură 

2 din 2
2