ce imi trebuie pt o retea si conexiune internet intre un macbook si un desktop P4 cu windows prin RDS?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am si eu un macbook 13” 2ghz si un sistem P4 desktop pe care as vrea sa il inlocuiesc cu un Imac Intel.
Am internet prin RDS si vreau sa stiu ce imi trebuie ca sa fac o retea si conexiune internet pt cele 2 calc.
De asemenea pt macbook as dori sa fie wireless.
Ma gandeam la un AirPort Express Base Station with AirTunes ar fi ideal pt ce vreau eu??
Desktop-ul este in living si macbook-ul prin wireless as dori sa il folosesc in dormitor,este un perete,cel de la camera,ar putea fi probleme cu conexiunea?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

merge fara probleme printr-un perete, insa nu te astepta ca o retea wireless sa mearga la fel ca una wired. e buna pentru acces internet, pentru transferuri de date poti folosi firewire.
Airportul ala cu AirTunes e perfect, insa doar daca folosesti functia de Muzici wireless, daca nu ia modelul fara AirTunes. Daca pe noul iMacIntel folosesti tot wireless ai mai scapat de inca un fir prin casa (le legi pe ambele wireless la airport).

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Merge orice router wireless, nu neaparat Airport.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bobocbbb - 09 Octombrie 2006 08:00 AM

am si eu un macbook 13” 2ghz si un sistem P4 desktop pe care as vrea sa il inlocuiesc cu un Imac Intel.
Am internet prin RDS si vreau sa stiu ce imi trebuie ca sa fac o retea si conexiune internet pt cele 2 calc.
De asemenea pt macbook as dori sa fie wireless.
Ma gandeam la un AirPort Express Base Station with AirTunes ar fi ideal pt ce vreau eu??
Desktop-ul este in living si macbook-ul prin wireless as dori sa il folosesc in dormitor,este un perete,cel de la camera,ar putea fi probleme cu conexiunea?

- Airport Express este excelent, am și eu; se găsesc și alte variante mai ieftine, dar nu așa bune și se setează mai greu.
- viteza prin AP este mare, mare, nu cred că providerul tău oferă viteză mai mare decît poate airport express!
- AP are noimă dacă renunți complet la sîrme, altfel nu pricep de ce ai pune doar un calculator wl, iar celălalt prin sîrmă, ar fi o cheltuială inutilă.
- semnalul trece prin 3 pereți de beton de bloc; chiar dacă în extremitatea cealaltă semnalul va fi mai slab, nu cred că vei simți, au am tras cu peste 1 mb/sec (cînd și providerul oferă asemenea viteze, adică pe la 6-7 dimineața).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

ms mult pt rasp mi-am luat airport with airtunes,merge super bine sunt fff multumit.
mai am o intrebare,la retea nu imi cere nici o parola….daca vecinul de sub cauta o conexiune wireless si o gaseste se poate conecta?
cum seter o parola ceva?
de asemenea acept airport trebuie sa stea non stop in priza?
daca nu se foloseste nici un calc eu nu se mai incalzeste nu?
scuze pt atatea intrebari dar sunt incepator si la calc si mai ales la mac….dar pana acum sunt fff multumit de mac.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bobocbbb - 10 Octombrie 2006 01:16 PM

ms mult pt rasp mi-am luat airport with airtunes,merge super bine sunt fff multumit.
mai am o intrebare,la retea nu imi cere nici o parola….daca vecinul de sub cauta o conexiune wireless si o gaseste se poate conecta?
cum seter o parola ceva?
de asemenea acept airport trebuie sa stea non stop in priza?
daca nu se foloseste nici un calc eu nu se mai incalzeste nu?
scuze pt atatea intrebari dar sunt incepator si la calc si mai ales la mac….dar pana acum sunt fff multumit de mac.

- neapărat să pui parolă, altfel este o rețea deschisă, ca în restaurantele City Grill, de ex.; asta se face din Applications/Utilities/Airport Admin, e destul de clar ce trebuie făcut, dar vezi că win xp, dacă ai acolo, nu recunoaște anumite tipuri de securitate, ia-o lent și pe pași mărunți, dacă ai numai mac-uri, nu e nicio problemă, detectează imediat tipul de securitate și cere doar parola
- acel airport poate sta liniștit în priză, chiar vara pe caniculă, dar e bine să-l scoți dacă pleci de acasă zile și, mai ales, dacă sînt descărcări electrice și ai „rețea de cartier”, sensibilă la așa ceva
- se poate întîmpla ca uneori să nu se conecteze, mie mi se întîmplă, de regulă, dimineața, probabil peste noapte băieții mai lasă serverul să se curețe; în acest caz scoți ap din priză și îl pui iar, apoi îl lași cîteva secunde să-și intre „în pîine”.
- în mufa usb poți conecta imprimanta și vei avea și print server.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…