Photoshop - channel solidity
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

Salutare si La multi ani!

Vreau si eu o explicatie clara a acestei setari; din ce stiu eu, atunci cand creezi un spot channel, “solidity” nu conteaza, nu afecteaza tiparul tau. Din ce am citit si pe site-ul adobe odata demult - “They have no effect on printed separations”.
Dar totusi as vrea sa stiu exact ce face, ce inseamna, si De ce e acolo?. Ce inseamna daca fac un spot channel cu 50% solidity? Am facut doua patratele de spot ambele cu 50% solidity, suprapuse. E ca si cum au “multiply” aplicat. De ce? Cu ce ma ajuta pe mine asta? ambele patratele sunt 100% negru. Adica, nu trebuie sa iasa culoarea plina? De ce imi arata suprapus? Pentru?

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Nimeni?

Daca as fi intrebat cum se decupeaza o poza, mi-ati fi raspuns? smile smile smile smile

Glumesc, sunt doar un pic amuzat la ora asta, probabil de la foame.

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Din cîte știu, asta se referă la Overprint sau la Knokout. Dar s-ar putea să greșesc…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pentru că nu înțeleg prea bine din întrebarea ta la ce vrei să folosești spot channel îți sugerez să cauți răspunsul aici
;0

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Cunosc articolul asta, problema nu este la folosirea canalelor de speciale, le stapanesc bine, zic eu smile Intrebarea era: Ce este cu aceasta setare? De ce e acolo? Cu ce ma ajuta?

“Solidity refers to how the spot channel will be viewed on screen – it has no effect on printing at all” - pai si atunci, DE CE? DE CE? Adriaaaaaan! Adriaaaaan!

“The Solidity field is previewed live in the image (if you’re creating the spot channel from a selection), so you can experiment with various settings before closing the dialog box. You can also re-open the spot color options to change the setting by double-clicking the spot channel in the Channels palette.”

De ce sa experimentez cu setarile de “solidity” cum spune articolul? Imi foloseste cum? Nu va suparati, dar pur si simplu nu inteleg.
Ce inseamna un Pantone 485, 100%, cu solidity 50%? Ce dracu, ca doar tot plin iese. Nu pricep :( Deci, dacule, spune-mi tu mie acus, ce inseamna pentru tine “solidity”? Asa, cu cuvintele tale smile smile

Hai ca am inceput bine anu’

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

cu cuvintele mele smile
photoshop e un program folosit și de oameni care nu au legatură cu tiparul
ai văzut în CS5 cele cinci spații de lucru presetate… eu l-am creat pe al șaselea, cel care mă mulțumește pe mine
sigur cineva are nevoie de opțiunea aia acolo, chiar dacă mie, la tipografie, mi se pare degeaba
probabil pentru o simulare, la vizualizarea pe ecran, e nevoie să te joci cu o culoare specifică
nici eu nu m-am folosit de opțiunea aia până acum, dar cred că e mai bine să fie acolo decât să-i simt lipsa cândva
wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

Solidity exista doar pentru a avea o vizualizare ce se intampla cand lasi culori in mod overprint. Adica cand cineva de la Client Service sau de la client ar vrea sa inteleaga de ce vrei tu sa lasi overprint acolo.

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
dacuBurebista - 09 Ianuarie 2011 08:41 AM

cu cuvintele mele smile
ai văzut în CS5 cele cinci spații de lucru presetate… eu l-am creat pe al șaselea, cel care mă mulțumește pe mine
sigur cineva are nevoie de opțiunea aia acolo, chiar dacă mie, la tipografie, mi se pare degeaba
probabil pentru o simulare, la vizualizarea pe ecran, e nevoie să te joci cu o culoare specifică
nici eu nu m-am folosit de opțiunea aia până acum, dar cred că e mai bine să fie acolo decât să-i simt lipsa cândva
wink

Adică habar n-ai ce face. Vorbe fără fond. Nu era mai bine să spui “nu știu”, sau și mai bine, să nu spui nimic?

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
PallMAC - 11 Ianuarie 2011 10:08 AM

Solidity exista doar pentru a avea o vizualizare ce se intampla cand lasi culori in mod overprint. Adica cand cineva de la Client Service sau de la client ar vrea sa inteleaga de ce vrei tu sa lasi overprint acolo.

mult mai bine îți arată “Art Directors Toolkit”, chiar este o sculă nemaipomenită pentru cei ce lucrează ambalaje la tipar liniar.
solidity channel exact asta face, aduce un pic de control vizual asupra unei posibile probleme de lucru. (overprint la două sau mai multe culori spot)

arame, chiar nu-ți înțeleg agesivitatea?!
acum doi ani am cunoscut un băiat deștept, erai sau mimai?
de faci pe deșteptul acum???

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Aram - 11 Ianuarie 2011 12:42 PM
dacuBurebista - 09 Ianuarie 2011 08:41 AM

cu cuvintele mele smile
wink

Adică habar n-ai ce face. Vorbe fără fond. Nu era mai bine să spui “nu știu”, sau și mai bine, să nu spui nimic?

aram, inteleptul…
smile
o sa vin la sibiu sa te vad ce fond ai tu - poate de data asta o sa ai curaj sa vorbesti cu mine fara sa mai pari un copil suparat…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 23.05.08

Se baga in seama omu!!!
SI NU ESTE PRIMA DATA!