Firewire 800 vs. Placa de sunet externa pe Bootcamp Windows 7
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 07.04.10

Salut,

Primul meu post aici, desi am problema de ceva timp. Am un MBP 13” 2.26, 4GB DDR3-1333Mhz, Seagate HDD-500GB, Nvidia 9400 (Mid-2009).
Timp de un an am avut, in Bootcamp, Windows XP SP3, deoarece am nevoie de el pentru cateva programe, intre care si Steinberg Cubase 5, pt care nu s-a gasit crack in varianta pentru OS-X inca.

Am o placa de sunet M-Audio Profire 2626 pe care-o leg la laptop cu un 6-9pin 1394a - 1394b cable. Nu am nicio problema cu placa asta atunci cand o rulez pe OS-X (Apple Logic 9 si Digidesign ProTools HD 9), dar cand deschid bootcamp-ul, acesta nu-mi detecteaza firewire-ul deloc.

Am “ras” Windows XP dupa care am instalat, plin de bucurie Windows 7 Ultimate, cu implicitul update la ultima versiune de Bootcamp.

Toate sunt bune si frumoase in Device Manager (fara ! ?), dar firewire 800 merge doar pentru transferurile de pe hard-disc. Cand conectez placa de sunet, evident, dupa ce i-am instalat ultimul driver de pe site-ul M-audio, sistemul incepe sa devina mai “greoi”. Deschid un proiect in Cubase, fac 2-3 miscari, dupa care am un freeze total, placa semnalizandu-mi pierderea sincronizarii cu MBP-ul. Remediu: in 90% din cazuri - reboot.

Am cautat destul de mult pe net despre asta, dar, din pacate, nici Apple si nici M$ nu vor sa dea explicatii sau solutii.

Ma gandeam sa scriu pt ca, poate, mai sunt si altii in aceeasi situatie care vor sa dea cu mac-ul de perete…

Aici vedeti si ce vorbesc “Fanboys” pe forumul oficial Apple:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1972915

Daca cineva gaseste vreo informatie noua / breakthrough… can’t wait.

Cheers,
Mihai

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 16.02.09

E simplu - cumperi licenta Cubase sub OS X wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Ok, as face asta, dar n-o fac din 3 motive:

1. M-audio Profire 2626 nu poate schimba bufferul decat din aplicatie, iar Cubase 5 sub OS-X nu permite din aplicatie modificarea… deci nu-l pot folosi la mix/master.
2. Daca vreau sa folosec placa de sunet pe orice DAW, sau in orice scop, inclusiv auditie din WinAmp/iTunes ... este imposibil, fiindca isi pierde sincronizarea dupa cateva secunde de functionare.
3. Ipotetic as cumpara Cubase 5, care vine cu DVD de instalare atat pt OS-X, cat si pt Windows si as avea nevoie, din diferite motive (de exemplu am ceva VST-uri cumparate care nu au si varianta AU, deci nu pot fi folosite sub OS-X) sa folosesc Windows pe mac-ul meu, cred ca m-as incarca cu o doza considerabila de frustrare.

Situatii posibile:

A. Sunt utilizator de PC si am licente pe Cubase 5 si Waves SSL4000 VST.
Cubase e pe la 500euro si Waves SSL 4000 costa cam cat un MBP 13” - vreau sa le folosesc in bootcamp ca sa nu mai dau bani pe aceleasi VST-uri in format AU… zbong, nu functioneaza conexiunea hardware dintre o placa de sunet complet suportata atat pe PC-uri (Win) cat si pe Mac (OS-X)...

B. Cumpar FL Studio 9 (400euro) cat timp am PC si apoi imi cumpar un Mac pentru a folosi Logic Studio 9 (4-500euro) sub OS-X, dar vreau sa folosesc, in continuare FL Studio pe noul computer.

FL Studio 9 Minimum System Requirements
2Ghz AMD or Intel Pentium 3 compatible CPU with full SSE1 support
(or) Intel Mac with Bootcamp (running XP or Vista)
Windows 7, Vista, XP & 2000 (32 & 64 bit)
512MB ram, 500MB free harddisk space
Windows-compatible soundcard with DirectSound drivers. ASIO drivers are required for audio recording (FL installer comes with generic Asio4All drivers)

Cum voi folosi FL daca nu pot sa-mi leg placa de sunet la computer, iar cea din Mac, in mod cert nu e comparabila cu o interfata externa FW de 5-600euro ?

Cred ca acest Bootcamp e un fel de hermafrodit foarte dubios la care nu se prea baga nici Apple si nici M$ sa-i verifice erorile.
BTW, am instalat OS-X pe un hard “proaspat”, am dat update la 10.6.6 si apoi am incercat sa creez partitie de bootcamp. Am primit eroare la descarcarea fisierelor cu WindowsSupport, apoi am primit eroare la scrierea acelor fisiere pe un CD si apoi pe hard-disc formatat atat HFS+ cat si NTFS; pe stick USB la fel.
Am ras OS-X-ul, l-am reinstalat si am creat bootcamp-ul inainte sa updatez de la 10.6.3 la 10.6.6 ... guess what, it worked…
Cred ca Apple incepe sa se cam grabeasca cu release-urile si cam sare peste integration testing.

FAIL smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
Mihai Sarlea - 10 Ianuarie 2011 12:48 PM

Cred ca Apple incepe sa se cam grabeasca cu release-urile si cam sare peste integration testing.

FAIL smile

Nu cred că este o problemă Boot Camp, ci o problemă de Windows. Poți testa comportamentul prin firewire 800 pe un PC / portabil PC? Ar fi singurul test relevant.
Din cele ce descrii, eu deduc că e o problemă de comunicare între windows și portul FW 800, nu de Boot Camp. Dacă problema ar fi numai pe un mac, atunci da, te-aș crede. eu cred că problema este aceeași și pe un PC, dar pt asta trebuie să testezi. Oricum, poți iniția un bug report (developer.apple.com, te înregistrezi și-i dai drumul la spus). Ai încercat să intri pe un forum de Windows dedicat problemei tale? Eu, dacă nu-mi aduci contraargumente solide, înclin să cred că are de-a face cu Windows și FW 800. Dar, evident, mă pot înșela.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Din pacate nu am niciun PC cu FW800 pe Windows 7, dar din cate se vede e o problema de driver, din moment ce in OS-X functioneaza.
Voi mai cauta, dar din cate am cautat pe net e o problema cunoscuta si destul de urata.
Nu stiu daca are legatura cu Apple sau cu M$, dar cert este ca nu-mi functioneaza placa de sunet pe FW sub windows Bootcamp.
In Windows 7, pe FW400, pe un PC, merge perfect…
O sa revin cu info cand mai gasesc lamuriri.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
Mihai Sarlea - 10 Ianuarie 2011 02:56 PM

Din pacate nu am niciun PC cu FW800 pe Windows 7, dar din cate se vede e o problema de driver, din moment ce in OS-X functioneaza.
Voi mai cauta, dar din cate am cautat pe net e o problema cunoscuta si destul de urata.
Nu stiu daca are legatura cu Apple sau cu M$, dar cert este ca nu-mi functioneaza placa de sunet pe FW sub windows Bootcamp.
In Windows 7, pe FW400, pe un PC, merge perfect…
O sa revin cu info cand mai gasesc lamuriri.

„e o problema cunoscuta si destul de urata” Bun, bun, de acord, dar e cunoscută pe mac-uri numai sau e cunoscută pe PC-uri sau și pe PC-uri?

„In Windows 7, pe FW400, pe un PC, merge perfect” Păi și pe un Windows rulat pe un mac cu FW 400 crezi că e altfel? Îl testăm pe al meu, de acord? (nu am Windows, dar îl pun pt tine). Deocamdată, nu am niciun mac cu FW 800, am numai cu FW 400.

Dacă nu-mi dai argumente, eu continui să cred că e o chestiune de uindăuz, respectiv de comunicarea prin FW 800 în Windows.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.11.09

Eu sunt aproape sigur ca este vorba despre o problema legata de drivere. Am mai spus-o in alt post, driverele furnizate de Apple pentru Windows sunt cel mult o gluma (ca sa nu zic catastrofa). Incearca sa vezi ce controller de fireware ai, poate poti sa ii updatezi driverul cumva. Legat de sunet, in configuratia default sunt probleme mari de latency-pops-clicks, unele se pot ameliora daca dezactivezi alte drivere Apple gen Keyboard, Lan si Wifi.

‹‹ fara CD      probleme sunet în Vista pe iMac ››