Banuiesc ca functioneaza ca pe iPhone. Cat am folosit gmail cu push prin microsoft exchange nu downloada de pe server doar daca selectai manual. Doar mailurile noi,atat.
sunt nedumerit daca atunci cand deschizi un mail si esti pe modul preview, downloadeaza si eventualele atasamente ale email-ului ? sau numai daca accesez acel atasament si incerc sa-l deschid.
totul se rezuma la cati MB papa pentru a vizualiza email-uri
Nu vreau sa te dezamagesc,vara trecuta am fost in vacanta in italia si la fel am crezut,gasesc wifi gratis.
Sunt multe retele wifi “free”, te conectezi, intra pe pagina web vodafone si iti cere cod pentru acces platit cu cardul iar preturile sunt: 5 euro 30 min, 7 euro 1h si 15euro 24h,adica foarte mult.
Cred ca mai indicat e sa cumperi cartela de internet pentru o luna din tara respectiva,iesi cel mai ieftin.
Eu am fost in Austria de cateva ori si pot sa-ti spun ca la fast-food-ul cel mai cunoscut (nu vreau sa-i fac reclama, pentru ca” I’m not loving it”) am avut wifi realmente gratis. Probabil ca e un standard la ei, deci s-ar putea sa fie la fel in orice tara le-ai calca pragul.
cum as putea optimiza iPad-ul sa consume cat mai putin Kb in traficul pe email
urmeaza sa plec prin europa, si as prefera sa folosesc roaming-ul, dar la 5 euro per MB, trebuie sa controlez cat mai strict consumul de kilo :D
la telefoanele nokia exista optiunea de a aduce un numar limitat de Kb
la iPad cum il pot forta sa aduca cat mai putine informatii legate de email in mare parte, pentru ca asta ma intereseaza cel mai mult, pentru ca browsing nu vor face deloc
Dacă poți accesa e-mail-ul printr-o interfață web (webmail) teoretic ai șansa să consumi cel mai puțin trafic. Bineînțeles, dacă vei opta să descarci imagini etc. asta va costa.
Eu în vacanță în Austria m-am dus frumușel în primul butic GSM care mi-a ieșit în cale și am cerut un sim prepaid cu trafic de date. 1GB cu valabilitate 1 an m-a costat 10 euro. Buticul era întâmplător T-Mobile Austria și tot întâmplător eram pe MariaHilferStrasse, cu puțin timp înainte de ora 17 în ziua în care ajunsesem. Eu l-am folosit într-un 3GS neverlocked, dar găsești la fel de bine și microsim iar iPad-ul nu este blocat pe vreo rețea.
După prima zi de Viena m-am înfundat pe toate AlpenStrasse-le din Alpi și nu m-am putut plânge de loc de acoperire sau viteză de transfer.
Față de costurile la care te expui la roaming, și considerând că vacanța în străinătate este de fapt perioada din an în care ai nevoie cel mai mult de acces mobil la date, cred că cei zece iepuroi vor fi cei mai bine investiți din tot concediul.
Dacă un sim prepaid nu este o opțiune pentru tine - să zicem că treci mergi la NordKapp și treci printr-o țară în maxim două zile - una din măsurile pentru limitarea consumului de date în roaming ar fi să ții “Data in roaming” pe OFF când te deplasezi. La trecerea de la un turn GSM la altul are loc o mică sesiune de date. Care e taxată cu unitatea minimă taxabilă, e scrisă mic undeva prin contract
Dacă mergi pe autostradă faci astfel de treceri de la o celula GSM - sau GPRS, sau 3G - la alta o dată la câteva minute. Se adună de nu te vezi. Activezi “Data in Roaming” numai când vrei tu explicit să verifici mailul sau harta, după care o treci la loc pe OFF.
IOS Mail nu descarcă decât headerele și câteva rânduri din corpul mail-ului, cât să-ți arate în lista de mesaje.
Abia când selectezi un mesaj din listă aduce restul corpului mesajului, cât să ți-l arate. Dar nici atunci nu descarcă atașamentele, acestea apar cu un chenar cu numele fișierului atașat.
Abia când atingi acel chenar se apucă de descărcat atașamentul.
Nu ai ce setări să-i mai faci, implicit are comportamentul cel mai economicos cu putință din punct de vedere al transferului de date.
Vrei să te convingi singur? Partajează conexiunea de internet a Mac-ului pe Wireless, leagă iPad-ul la această rețea și de pe Mac monitorizează traficul iPad-ului în diverse scenarii.
De asemenea ai mai putea să vorbești cu operatorul tău să activezi o opțiune de date cu un număr de zeci de mega incluși. Estimezi de cât ai nevoie, lași o rezervă și tot ieși mai bine pe total.
Ai grijă însă să fii pe “rețelele partenere” și la celelalte condiții ca traficul să intre pe opțiunea cu trafic inclus și nu “pe lângă”. Combinat cu activarea punctuală a roamingului de date n-ar trebui să dea greș.