1 din 2
1
Diferenta intre un MacBook si un MacBook Pro ??
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.09.06

Salut, as vrea foarte tare sa stiu care este diferenta intre un MacBook si un MacBook Pro. In afara de faptul ca ecranul este mai mic, in rest toata configuratia este la fel (din ce am citit pe internet), dar totusi este la jumatate de pret. Daca aveti vreo parere as fi recunoscator sa o aflu si eu. Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

Nu e chiar la fel. MacBook Pro are in plus placa video de 128 de mega (cel de 15,4 inch) sau 256 (cel de 17 inch). Plus alte mici diferente (tastatura iluminata, optiunea de a avea ecran mat, iesire video DVI nu MiniDvi, carcasa metalica, nu de plastic). Oricum, cea mai importanta diferenta este placa video: ia din memoria ram la MacBook, este separata la MacBook Pro. Avantajul la MacBook este ca poti sa iti schimbi tu insuti ramul sau hardiskul fara mari batai de cap, pe cand la Pro inca nu e posibil asta.

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai du-te si tu aici: http://www.apple.com/hardware/ si vezi singur care-s diferentele.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 12.09.06

Pai am fost si am vazut, iar diferentele mi se par minore tinand cont ca pretul este DUBLU, si de aia am si pus aceasta intrebare. Diferenta este de 1000 euro, ceea ce mi se pare enorm pt diferenta marimii ecranului, de la placa video, ca e din plastic, si nu are iluminare pe tastatura.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

io am macbook si as dori un macbookpro. si pe mine ma lasa rece unele aspecte legate de design dar diferenta o vei simti in marimea ecranului si placa video. si o vei simti bine. macbook este perfect pt ceea ce a fost creat dar macbook pro este super perfect! :D

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

nu stiu cum ai ajuns la diferenta asta insa nu este asa, depinde la ce modele te referi… oricum, diferenta este de display care conteaza, tastatura iluminata, macbook vine cu 2 mem de 256 pro cu 1 de 512 sau 1 gb cel de 17, placa video, aluminiu, dupa cum vad ca ai vazut si tu, hdd pe unde conteaza, dvdrw dl pe unde conteaza iar, sunt cateva…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

Are dreptate Szhoul,iar mie personal diferenta de display si tastatura iluminata imi par cele mai semnificative diferente.

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

da, shzoul are dreptate. eu am uitat. memoria si dvddl sunt si ele niste diferente, pe langa placa video si marimea ecranului, care justifica pretul. iluminearea tastaturii, in unele situatii, poate fi un lucru folositor! in rest….whatever!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mie imi foloseste tst iluminata, de multe ori mai raman seara si mai citesc cate ceva si imi este de folos tastatura, nu lumineaza destul display-ul de la pb..

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

eu am inteles ca diferenta importanta este: timpul de folosire.
MacBook ca si iBook este pentru “home use” 3-4 ore pe ziiar MacBookPro ca si PowerBook este pentru “power use” 10-12 ore pe zi

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu nu am auzit de o astfel de caracteristica….nici la mac-uri si nici la pc-uri…..e o tampenie. sau poate nu am inteles eu bine la ce te referi. din ce spui, eu inteleg ca tu ai inteles :D ca macbook-ul trebuie folosit 3-4h pe zi….hmm, inseamna ca al meu deja e aproape de sfarsitul zilelor….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Timpul de folosire a unui mac e de 24 de ore pe zi. Poate si e facut pentru asta. I call it a bulls*it, also!

Ontopic: Nici eu nu vad o prea mare diferenta intre Macbook si Pro, oricum nu la bani. Un macbook cu superdrive, memorie mai multa, HDD mare, indiferent de procesor, cu cat mai mic cu atat mai bine, mi se pare macul (portabil) perfect pentru mine in prezent. Daca ar fi refurbished sau SH ar fi chiar mai mult ca perfect.
Razboiul frecventei nu e pentru mine, chiar ma gandeam sa-mi fac un downgrade la un PB mai lent, mai mic, cu baterie mai buna, functionalitate egala (pentru mine).

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
huk - 16 Octombrie 2006 04:27 AM

Timpul de folosire a unui mac e de 24 de ore pe zi. Poate si e facut pentru asta. I call it a bulls*it, also!

Ontopic: Nici eu nu vad o prea mare diferenta intre Macbook si Pro, oricum nu la bani. Un macbook cu superdrive, memorie mai multa, HDD mare, indiferent de procesor, cu cat mai mic cu atat mai bine, mi se pare macul (portabil) perfect pentru mine in prezent. Daca ar fi refurbished sau SH ar fi chiar mai mult ca perfect.
Razboiul frecventei nu e pentru mine, chiar ma gandeam sa-mi fac un downgrade la un PB mai lent, mai mic, cu baterie mai buna, functionalitate egala (pentru mine).

Mac Book e portabilul prin definitie, ca e mic subtire si usor. Problema e ca nu tine bateria. Sa asteptam Meromul. Poate urca cu o ora.
Portabil e iBook. Tine 5 ore. E suficient.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05

diferentza principala este modul de utilizare!!!

MacBook-urile sunt pentru home use!!!
MacBook Pro pentru lucruri mai profesionale!!

Ce are MacBook Pro in plus:
Posibilitatea de extindere a displayului pe un alt ecran, pe cand MacBook nu poate
Carcasa din aluminiu -> mai rezistent, mai elegant,
Port de expansiune pentru ExpressCard/34 (Compatibila PCMCIA)
Placa Video mai buna
Hard Disk Mai mare
Ecran Mai mare
2 Sloturi pentru RAM

Toate astea daca nu vrei sa faci un slideshow proiectat,
sau sa itzi conectezi ceva pe PCMCIA, sau sa faci editare video,
sau nu vrei asa spatiu mare de stocare, sau asa de mult ram,
sau te multumesti cu carcasa de plastic, nu au nici un rost!!!

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
amaresh - 10 Octombrie 2006 01:04 PM

Pai am fost si am vazut, iar diferentele mi se par minore tinand cont ca pretul este DUBLU, si de aia am si pus aceasta intrebare. Diferenta este de 1000 euro, ceea ce mi se pare enorm pt diferenta marimii ecranului, de la placa video, ca e din plastic, si nu are iluminare pe tastatura.

Stai frumos seara în întuneric sau semiîntuneric și vei simți din plin avantajele tastaturii luminate.
Dacă ai nevoie de superperformanțe pune alături cele două modele și aplicații care cer resurse și vei vedea diferența.
Astea toate fac una mie euro.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05
iaru - 16 Octombrie 2006 04:33 AM

Mac Book e portabilul prin definitie, ca e mic subtire si usor. Problema e ca nu tine bateria. Sa asteptam Meromul. Poate urca cu o ora.
Portabil e iBook. Tine 5 ore. E suficient.

Macbook-ul tine 6 ore.

Work Longer Unplugged
MacBook offers up to 6 hours of battery life. (Up to 2.5 hours of DVD playback, and up to 3.5 hours with wireless turned on.) Here’s how to squeeze out every last second of battery power when you need it, though of course battery life depends on configuration and use.

Turn off AirPort and Bluetooth if you’re not using them
Disconnect peripherals not in use
Quit applications not in use
Eject CDs and DVDs not in use
Choose Energy Saver in System Preferences, click the Show Details button, and:
Select “Better Battery Life”
Set MacBook to sleep after five minutes (or less) of inactivity
Put the display to sleep after five minutes (or less) of inactivity
Check the box next to “Put the hard disk to sleep when possible”
Sursa:
http://www.apple.com/macbook/wireless.html
Si demonstrat pe propriul macbook,pe wireless si lucru pe internet continuu chiar 4 ore:).

Semnătură 

MacBook + Airport Express

1 din 2
1

‹‹ ecran PB - IB ???      Sony Ericsson w810i ››