2 din 2
2
Diferenta intre un MacBook si un MacBook Pro ??
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
calimac - 16 Octombrie 2006 05:53 AM

Ce are MacBook Pro in plus:
Posibilitatea de extindere a displayului pe un alt ecran, pe cand MacBook nu poate
Carcasa din aluminiu -> mai rezistent, mai elegant,
Port de expansiune pentru ExpressCard/34 (Compatibila PCMCIA)
Placa Video mai buna
Hard Disk Mai mare
Ecran Mai mare
2 Sloturi pentru RAM

Extended desktop and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 1920 x 1200 pixels on an external display, both at millions of colors

deci stie si extinderea displayului.
Carcasa de aluminiu arde mai usor, nu e neaparat un avantaj, mai ales cand iti place albul mac.
Sa facem un poll sa vedem cati folosesc portul de expansiune la ceva util.
Mai buna, da, mai utila? Pentru mine nu. Ma joc Warcraft perfect pe un iBook cu doar 32 MB de ram video.
HDD iti iei cat de mare vrei.
Ecran mai mare, asa iti iei de 17 “, intotdeauna va exista mai mare. 12’’ pot fi de ajuns pentru unii.
2 sloturi pentru RAM ??!?!??! si mac book ce are?

512MB of 667MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) on two SO-DIMMs; supports up to 2GB

Concluzia? Tastatura luminata, da, dar 1000 de euroi pentru asta? Am mac si cu si fara, si cred ca as putea trai fara. E frumos efectul wow la PC useri, dar sincer, rareori mi-a folosit, lumina ecranului in general e tot ce-mi trebuie, mai des am stins-o ca ma enerva decat am aprins-o de nevoie. Dar e cool, fara indoiala.

@iaru: iBook 12” e macul bijuterie, dar e cam veche tehnnologia si un pic cam gros pentru un mac nou, modern. Asteptam Meromurile si o baterie mai buna, si eu zic la fel.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Comparaţie între portabilele Apple:
http://store.apple.com/Catalog/US/Images/comparison_chart.html

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

Eact ce am spus:Autonomia bateriei ibook-ului nu este mai mare decat cea a macbook-ului,poate doar egala.Up to 6 hours.

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Gothy
Chiar asta spuneam: cel mult 4 ore. Lucrul pe internet nu dauneaza deloc sanatatii (bateriei). Nici scrisul de texte. Dar ia un program mai pretentios: Photoshop, Freehand, Illustrator, Quark, Painter etc. Nu te tine nici 3 ore.. Si asta nu pentru ca bateria n-ar fi buna (fireste, daca nu scrie Sony pe ea), ci pentru ca inca se consuma mult. Eu, unul, astept Core 2 Duo. Poate va fi acolo loc si de o micutza placa grafica. (Stiu ca ma repet)

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Citeam azi dimineata undeva pe net ca saptamana viitoare apar primele macbook pro cu intel core 2 duo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
gothy - 16 Octombrie 2006 04:59 PM

Citeam azi dimineata undeva pe net ca saptamana viitoare apar primele macbook pro cu intel core 2 duo.

Ei, da, aici incep sa fiu interesat!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cam târziu, Dell şi alţii vând de ceva vreme portabile cu Core 2 Duo.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 17 Octombrie 2006 03:38 AM

Cam târziu, Dell şi alţii vând de ceva vreme portabile cu Core 2 Duo.

ce ne intereseaza pe noi dell, noi avem treaba cu apple smile

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De ceva vreme… hm… adica de vreo 2 saptamiini! Stati sa ajunga vapoarele-n China!
Dar, tanda pe manda, diferenta intre macbook si Pro e PREA MARE!
Si scriu cu majuscule sa se auda pina-n Cupertino. Pretul corect era de la 1700! Daca socotim: display, placa video, tastatura luminata (la cap) si cam atit. E mult si 700!
Deci, pretul corect era asa: 1700. 2000, 2400. Dar cine m-asculta…
Iata de ce se cumpara macbookuri in draci si Pro-uri, nu prea. Pentru ca pretul e exagerat.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Ca posesor de MBP (si in acelasi timp student cu rate la el :D) pot spune ca pretul nu mi s-a parut prea mare. Mai ales ca am convins niste dinstinsi domni sa demareze un mini-proiect de joc pe Mac, made in RO (shhhh…. nu spuneti la nimeni wink ), si asta prin puterea bruta a placii grafice, ajutata de destul de mult RAM si ecranul mare.  DA MacBook PRO inseamna PRO, pentru aplicatii “mondene” iphoto, idvd…. etc da e super-ok macbook-ul, dar cand vrei “sa-i dai in gura” nu poti sa nu te gandesti la un PRO. Si faza ca poate duce si un Apple Cinema Display de 30” cred ca atarna greu la profesionisti (grafica, 3d, video etc.)

In ceea ce priveste bateria, eu il folosesc pentru web-development, si am facu un mic test la birou. MBP 15.4” 2.0GHz, 1,5GB RAM, 256 MB/video si 100 GB HDD versus HP (nu stiu exact modelul) Centrino 2.0 GHZ, 2 GB RAM, 80 GB si ATI FireGL (da, chiar are placa Fire GL -wow). Rezultatul concursului “pe baterie” - conditii normale de lucru si setari “Normal” pentru baterie : MAcBook Pro - 3h20m , HP -1h40m. Eu cred ca spune multe treaba asta.

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

http://www.macrumors.com/pages/2006/10/20061006190658.shtml

Semnătură 

2 din 2
2