Am pe iPhone 4 doua conturi de mail de la serviciu. L-am configurat frumos, totul ok, primesc mail-uri fara probleme, dar nu pot trimite.
Am vorbit cu admin server mail, totul e setat pe telefon ca la el, dar nu merge.
Am incercat de pe un HTC, aceleasi configurari (outgoing server: mail.adresadelaserviciu.ro, user, pass, autentificare SSL:NO, autentificare:password, Port:25) si merge brici.
Ma gandesc ca ar putea fi de vina reteaua de interet, vezi daca ti-e activat firewall-u sau cum e setat routeru. (asta daca ai router)
Incearca sa trimiti dupa alte retele.
Vezi nu cumva ai port-ul pentru SMTP blocat… Eu de exemplu nici cu calculatorul nu pot trimite mail de pe mai multe conturi, deoarece RDS-ul tine blocat port-ul de care as avea nevoie pentru SMTP. Asa am doar doua modalitati, ori nu folosesc acele conturi pentru a trimite mail, ori activez criptarea prin SSL si atunci automat se transmite prin alt port.
@andreiu21: ai dreptate, daca il las sa trimita de pe Orange merge…wireless (rds) nu.
belasajgo - 12 Ianuarie 2011 09:12 PM
Vezi nu cumva ai port-ul pentru SMTP blocat… Eu de exemplu nici cu calculatorul nu pot trimite mail de pe mai multe conturi, deoarece RDS-ul tine blocat port-ul de care as avea nevoie pentru SMTP. Asa am doar doua modalitati, ori nu folosesc acele conturi pentru a trimite mail, ori activez criptarea prin SSL si atunci automat se transmite prin alt port.
s-ar putea sa ai dreptate, dar cum vad daca e blocat portul 25 ?... acasa cu provider RDS (conexiune PPOE) prin router wireless de pe iBook nu merge. o sa incerc maine de la birou prin cablu, dar tot provider RDS (ip fix) sa vedem, desi la birou de pe calc cu Win7 stiu ca merge.
Daca doriti sa trimiteti mail din reteaua RDS exista trei variante:
- folositi serverul lor SMTP: smtp.rdslink.ro, port 25, fara autentificare
- folositi un server de mail care utilizeaza un port nestandard (diferit de 25)
- va conectati in cont (mai intail il creati daca nu-l aveti) si faceti o cerere pentru deblocare port: Autentificare Cont DIGI
Daca esti pe RDS atunci sigur ai blocat protul pentru SMTP (asta ii standard asa pentru toti clientii), dar clientii care vor sa le fie deblocat portul SMTP trebuie sa faca o cerere la ei pentru deblocarea. (Doar clientii care au net prin cablu TV nu pot cere deblocarea portului - cazul meu - dar la tine avand conexiune PPPOE presupun ca ai net prin fibra.)
o alta problema legata de mail
fac 10 poze pe care vreau sa le trimit pe mail, dar ifonu nu ma lasa sa adaug mai mult de 5 poze ca atasament intr-un mail
inafara de optiunea: intru in photos, selectez 5 poze, le dau copy dupa care paste in mail si reiau procesul pentru restul de 5, exista alta optiune de a atasa 10+ poze la un mail?
- se pare ca de acasa, conexiune rds PPOE e blocat portul 25 si nu pot trimite mail, doar primi
- la serviciu, tot rds, dar ip fix (business) merge fara probleme, doar ca desi mi-e bifat “store sent messages on the server” mi le salveaza local :(
o alta problema legata de mail
fac 10 poze pe care vreau sa le trimit pe mail, dar ifonu nu ma lasa sa adaug mai mult de 5 poze ca atasament intr-un mail
inafara de optiunea: intru in photos, selectez 5 poze, le dau copy dupa care paste in mail si reiau procesul pentru restul de 5, exista alta optiune de a atasa 10+ poze la un mail?
5 este numarul maxim de atasamente prin mail…...setat de Apple….solutia cu copy&paste; este singura.