probleme sunet în Vista pe iMac
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.12.09

Am un iMac Core 2 duo (2009) pe care am pus acum și Vista cu Bootcamp.

Totul merge ok în afară de sunet, se pare că nu și-a pus driverele cum trebuie. La volume control apare că “no audio output device is installed”. În Device manager la Sound îmi arată două chestii, o dată Cirrus Logic CS4206A (AB78) cu triunghi galben de eroare pe el (la detalii zice că “Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (Code 37)” și sugerează să caut soluții online dar fără rezultat) și pe de altă parte arată și NVIDIA High Definition Audio, care pretinde că “is working properly”.

Dacă dau click dreapta pe volume control și aleg playback devices, în tabul Playback apare doar NVIDIA HDMI Output ca not plugged in și nu e nici o cale să îl conectez.

Toate astea se întâmplă în condițiile în care în Mac OS X am la sunet Intel High Definition Audio.

Nu îmi este necesar neapărat sunetul pentru activitățile care m-au determinat să pun și Windows (XHTML + CSS de testat și în Windows, mai ales în Internet Explorer) dar dacă tot l-am pus, mi-e poftă să mai joc jocuri de acum ‘jde ani grin Am de exemplu Gabriel Knight 2 care abia așteaptă să fie jucat, dar fără sunet nu are farmec… și în Crossover nu vrea :-D

Semnătură 

iMac “Core 2 Duo” 3.06 21.5-Inch (Late 2009)
iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

Dacă pui DVDul cu OSX în Mac (dacă îl mai ai), nu știe să își ia driver-ele de acolo?
Adică în Win - Device manager/Sound/Update driver - îi zici să caute pe DVD.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Păi teoretic de acolo s-au pus, după ce s-a instalat Vista am băgat DVD-ul cu Snow Leopard și s-au instalat driverele pentru tot. Mai încerc totuși.

Semnătură 

iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
Moshu - 13 Ianuarie 2011 07:48 AM

Păi teoretic de acolo s-au pus, după ce s-a instalat Vista am băgat DVD-ul cu Snow Leopard și s-au instalat driverele pentru tot. Mai încerc totuși.

În mod normal, dacă ai pus DVD cu SL după ce ai pus Windows, nu are motiv să meargă, presupunând însă că Windows s-a instalat corect, respectiv că ai un disc integru de Windows. După instalarea de bază, în windows apare un Boot Camp și un utilitar care face unele update-uri Apple. Nu apare niciun update? Ar trebui să apară.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

de la apple:
....
3.Upgrade the drivers to Version 3.1 with Windows Apple Software Update, or manually download them from here.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Jonathan Walsh - 13 Ianuarie 2011 08:10 AM

În mod normal, dacă ai pus DVD cu SL după ce ai pus Windows, nu are motiv să meargă, presupunând însă că Windows s-a instalat corect, respectiv că ai un disc integru de Windows.

Windows-ul e cu licență, de altfel de-asta am optat pentru Vista, că îl aveam deja prin casă, luat de acum câțiva ani; aș fi preferat Windows 7 dar nu îmi trebuie așa tare încât să îmi iau licență și pentru el.

Jonathan Walsh - 13 Ianuarie 2011 08:10 AM

După instalarea de bază, în windows apare un Boot Camp și un utilitar care face unele update-uri Apple. Nu apare niciun update? Ar trebui să apară.

După instalarea driverelor Apple și a utilitarului Bootcamp parcă nu mi-a zis nimic de update, însa am căutat pe net să văd dacă e vreun Bootcamp mai nou și am găsit 3.1, așa că l-am pus.

Bine, între timp am văzut că există si 3.2, l-am dat jos dar nu prea vrea să se instaleze, zice că dezarhivează dar pe urmă dispare tot grin

Semnătură 

iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 13 Ianuarie 2011 08:23 AM

de la apple:
....
3.Upgrade the drivers to Version 3.1 with Windows Apple Software Update, or manually download them from here.

Am deja 3.1, pus manual… încerc însă diseară și prin Windows Apple Software Update, poate are alt efect.

Semnătură 

iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 30.12.09

Alternativ dezinstalezi acel driver din device manager (cu bifa pe delete files) si instalezi driverul din pachetul de aici: http://www.cirrus.com/en/support/lic/lic3.html?uri=/en/pubs/software/CS4207_WinVista_Win7_32-64-bit_6-6001-1-21.zip

Pe aici mai ai un pic de material de citit.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
Moshu - 13 Ianuarie 2011 09:16 AM
dacuBurebista - 13 Ianuarie 2011 08:23 AM

de la apple:
....

Am deja 3.1, pus manual… încerc însă diseară și prin Windows Apple Software Update, poate are alt efect.

Ín mod normal și uzual, există un echivalent al Apple Software Update în Windows, după ce pui DVD-ul cu SL. Acel utilitar instalează orice update ulterior instalării de bază. Nu pot pricepe de ce la tine spui că nu merge automat. Oricum, cred că acel update îți va rezolva problema.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
AllexRo - 13 Ianuarie 2011 09:37 AM

Alternativ dezinstalezi acel driver din device manager (cu bifa pe delete files) si instalezi driverul din pachetul de aici: http://www.cirrus.com/en/support/lic/lic3.html?uri=/en/pubs/software/CS4207_WinVista_Win7_32-64-bit_6-6001-1-21.zip

A mers! grin Am pus driverul de acolo și totul e ok acum.

Update-ul la Bootcamp 3.2 tot nu merge însă (cel de aici: http://support.apple.com/kb/DL1333), pare că dezarhivează ceva dar pe urmă nu mai face nimic. Și văd că nici nu am link-uri de update Bootcamp din Windows. Nu mai contează oricum, cât timp s-a rezolvat problema cu sunetul, numai aia ardea.

Mulțumiri tuturor! grin

Semnătură 

iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Moshu - 13 Ianuarie 2011 11:19 PM

Update-ul la Bootcamp 3.2 tot nu merge însă (cel de aici: http://support.apple.com/kb/DL1333), pare că dezarhivează ceva dar pe urmă nu mai face nimic.

A mers și update-ul, am citit mai târziu că cere Vista cu SP2, așa că după ce și-a pus Windows-ul toată cârca de update-uri a mers și installerul la BootCamp 3.2.

Semnătură 

iPhone 4S 16G