Airport sau router wireless? [probleme cu router Edimax]
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: middle of nowhere
Macuser din: 09.10.09

Buna ziua

Sper sa nu fiu off-topic.

Am cumparat un router (Edimax 6424n V2.0) inainte de Craciun. Nu am fost foarte multumit: legatura instabila, se conecta greu. Deoarece ajung tirziu acasa nu am priceput daca vina este routerului sau a ISP.
Am facut trecerea de la firmware v1.10 (original) la v1.21 luat pe situl edimax.ro. Cred ca de atunci nu mai functioneaza pe 802.11n ci doar pe 802.11g. Sau macul se conecteaza doar “g”. Eu asociez trecerea de la “n” la “g” cu schimbarea de firmware dar s-ar putea sa ma insel.

Am schimbat setarile routerului si am trecut de la (2.4GHz b+g+n) la (2.4GHz n).
Cu routerul setat doar pe “n”, nu ma mai pot conecta cu toate ca notebookul suporta b+g+n.
Am sters Airport din Network si am adaugat unul nou dar degeaba.
Are cineva idei cum ma pot conecta pe “n”?

Semnătură 

macbook aluminium late 2008

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

La router se mai conecteaza in acelasi timp vreun computer care stie doar b/g?
Daca da, routerul s-ar putea sa reduca viteza la maximul suportat de cel mai lent device (respectiv g).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

In primul rand incearca sa te conectezi la un alt router cu “n” (la un prieten, la locul de munca, intr-un bar…) si vezi ce se intampla. Asa poti elimina (sau nu) din ecuatie airportul.

Intamplator si eu sunt la al doilea router edimax si din experienta primului iti pot spune ca dupa ce i-am facut update nu a mai mers deloc, absolut deloc nici pe fir nici wireless, a fost schimbat in garantie si cel de-al doilea merge perfect de 2 ani (perfect = o data pe luna il scot din priza pentru 10 minute caci se blocheaza si nu mai da net, dupa 10 minute de “pauza” isi revine si mai merge o luna smile )

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 30.12.09

Din ce-am gasit in manualul routerului, trecerea la modul N inseamna:

2.4 GHz (N): 2.4GHz band, only allows
802.11n wireless network client to connect this
router (maximum transfer rate 300Mbps

adica nu sunt acceptati clienti wifi de genul b sau g.

mactrix, daca routerul este inn mod AP, cu setarea de N, incearca sa modifici si canalul radio.

Stiam ca 802.11n inseamna frecvente de 2.4 Ghz si 5 Ghz - nu vad nimic ref. la 5 Ghz in manualul acestui router o_O

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu in locul tau as schimba router-ul ca sa nu mai ai probleme nici in viitor… Am un coleg la facultate la care de 5 ori i s-a schimbat router-ul Edimax in garantie si pana la urma l-a aruncat la gunoi pentru ca intotdeaua a fost ceva ce nu ii mergea bine.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: middle of nowhere
Macuser din: 09.10.09

@ daniel.t
La router nu mai era conecta nimic. In orice caz, al doilea laptop (W7) stie “n”.
@ AllexRo
Am schimbat canalul in (2.4GHz b+g+n) dar tot pe g se conecteaza.

Ideea este ca atunci cind sint in (2.4GHz n) macul vede SSID dar nu se poate conecta. O fi ceva ramas agatat prin configurile de wireless ale macului? In ultimul timp a umblat prin mai multe retele.

Cred ca voi avea de lucru in weekend. O sa incerc sa pun un firmware mai vechi. Cine stie…..
Cred ca nu e nici o problema sa revin la firmware mai vechi.
Voi incerca si cu un firmware (v1.26) gasit pe un situl rusesc Edimax.ru. Interesant e ca aceasta versiune se gaseste doar acolo. Pe Edimax.com gasesti doar v1.21

BTW laptopul cu W7 tot asa se comporta.

Semnătură 

macbook aluminium late 2008

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 16.02.09

Incearca sa adaugi o locatie noua in Network Preferences.