Lipire imagine de paginile documentului în pages.app
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Există ceva opțiune prin care aș putea lipi o imagine gen siglă pe prima pagină și mai apoi, de fiecare dată când introduc o pagină nouă, să apară și pe ultima? Aș vrea să fac din asta un soi de șablon.

Știu că se poate dacă introduc în antet sau la subsol însă nu aspectul ăsta mă interesează.

Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10
sebastianH - 15 Ianuarie 2011 05:02 PM

Există ceva opțiune prin care aș putea lipi o imagine gen siglă pe prima pagină și mai apoi, de fiecare dată când introduc o pagină nouă, să apară și pe ultima? Aș vrea să fac din asta un soi de șablon.

Știu că se poate dacă introduc în antet sau la subsol însă nu aspectul ăsta mă interesează.

Mulțumesc!

Nu știu dacă am înțeles bine: vrei să ai un document Pages care, dacă are minim 2 pagini, să aibă un logo / siglă pe prima și pe ultima pagină; dacă, după prima pagină, tot inserezi pagini, alea să nu aibă logo, logoul să apară doar pe prima și pe ultima. Dacă, de ex., docul are 5 pagini, logul să apară pe pag. 1 și pe 5, iar pag. 2,3 și 4 să nu aibă logo. Asta vrei? Dacă asta vrei, documentul trebuie să aibă 2 secțiuni, iar prima se tot mărește până la x pagini, în timp ce secțiunea a doua va avea, practic mereu, o singură pagină, ultima.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Aproximativ.

Aș vrea să fie un soi se șablon pe care să-l pot folosi fără să tot inserez de fiecare dată sigla vieții (asta pentru diferitele documente în general), iar în ceea ce privește paginile, vreau ca toate să conțină siglă și ca aceasta să apară automat, însă nu vreau să o introduc în antet și nici în subsol caz în care se pot utiliza setările de care ai amintit.

Ce ai amintit folosesc frecvent atunci când am mai multe secțiuni în document și prima pagină, să zicem, e copertă și n-am chef să-i apară număr de pagină sau dacă folosesc mai multe numerotări în document.

Revenind, sigla e poziționată în stânga, în spațiul de margine (am aproape 4,5 cm). Nu am găsit ceva funcție „embed image on every page” sau ceva de genu.

Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

da-i in help Using Master Objects (Repeated Background Images) si te lamureste. si eu am cautat prima oara de mi s-a facut rau cum sa fac pagini A4 cu antet si logo

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Bestial!

Mersi tare tare mult!

De cât timp am vrut să găsesc chestia asta :O. Problema era, cred, faptul că funcția nu avea un nume mai sugestiv, așa accesibil și pentru neofiți.

Mersi mult încă o dată!

Suuper tare!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Se pare că fericirea mea nu a ținut prea mult.

Iar am dat cu capul de ceva și nu știu cum să o scot la capăt.

În mod normal, atunci când introduce cineva un cuprins, acesta se generează automat în baza formatării stilurilor care există prin document. Acum, ceea ce eu nu înțeleg este de ce nu mi se indică pagina fiecărei secțiuni cu puncte în partea dreaptă a paginii pe care se află cuprinsul. Mie îmi apare efectiv titlul secțiunii, iar fix lângă apare pagina, uneori e chiar înghesuit numărul paginii pe ultima literă din titlul secțiunii.

Am tot căutat, dar n-am găsit nimic :o

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 

De fapt, am găsit!

Din Inspector -> Text -> Tab Stops și Leader

Huh!