Ok, am retinut faza cu modulul de 2gb. Suna interesant.
Cat despre HDD, as gasi ceva nou de 5400rpm dar nu-mi dau seama daca un astfel de HDD aduce un castig vizibil de performanta fata de ce am acum.
Am citit urmatoarele
- ATA100/4200 rpm - teoretic 100mb/s, practic.. 30? 40? n-am testat, vorbesc din estimari.
- USB 2.0 - 60mb/s, doar ca am inteles ca atat S.O.-ul cat si CPU-ul sunt puse la lucru
- FW400 (n-am 800) - 50mb/s? am gasit eu corect?
Doar asa comparand cifrele, pare varianta corecta.
Pe tine la 4200RPM te omoară seek time-ul, nu viteza de transfer.
Un HDD 7200 RPM pe firewire se va mișca mai bine ca unul intern la 5400 dar un HDD intern la 7200 va fi chiar mai rapid, doarece firewire mai introduce și el mici latențe.
O alternativă ar fi un adaptor IDE44-CF și un card CF foarte performant - și ți-ai făcut un mic SSD
Wow! Super ideea cu adaptor + CF! Ai vazut-o la lucru?
Cred ca [url=http://testere-adaptoare.sorinescu.net/ADAPTOR mini IDE - COMPACT FLASH.html]asta mi-ar trebui.
Folosesc așa ceva intr-o vechitură de laptop și merge - totul depinde de cât de rapid e cardul CF.
Conectorul CF este de fapt IDE - adaptorul ăla nu are nici o electronică pe el.
PS: vezi că pe okazii sau eBay (la chinezi) găsești mai ieftine decât la sorinescu.
PPS: Nu mai știu la macmini G4 dacă CDROM-ul este pe același bus IDE sau pe bus separat. Dacă e pe bus separat, există adaptoare de astea în care poți băga 2 CF-uri care vor fi văzute ca 2 HDD-uri separate (unul master, unul slave)
PPPS: pentru viteză mai mare la hdd încet sau SSD - google după “OSX noatime” și fă șmecheria aia acum.