Ma confrunt cu urmatoarea problemam si anume ” IMAC-ul (un intel core2duo la 2,4 cu 4GB RAM etc) pe care il am nu poate capta semnalul prin aiport din locul in care se afla el asezat in camera. In momentul in care l-am mutat putin la fereastra am prins semnal full, dar din pacate casuta in care stau nu imi permite sa-l tin la fereastra, de aceea ma gandeam ca poate exista o antena sau un adaptor ceva care sa ma ajute sa aduc semnalul de la fereastra pana in IMAC ”
Din enunt problema are mici erori, insa am inteles! Exista antene, pentru router, pasive, cu castig 4-12 decibeli, cat si antene active, insa nu e cazul. Atentie unde ai pus Imac-ul, ce interferente si ecranari apar. Mai exista repetor rece, doua antene, insa nu e cazul aici. Da-mi detalii despre despre router, unde se afla el, ce model, etc.
Din enunt problema are mici erori, insa am inteles! Exista antene, pentru router, pasive, cu castig 4-12 decibeli, cat si antene active, insa nu e cazul. Atentie unde ai pus Imac-ul, ce interferente si ecranari apar. Mai exista repetor rece, doua antene, insa nu e cazul aici. Da-mi detalii despre despre router, unde se afla el, ce model, etc.
Aș deduce din ce spune, că „se alimentează” cu semnalul vecinului, altfel ce rost are detaliul cu fereastra?
deci…..despre router nu prea stiu ce sa iti spun, pt ca este reteaua de la un webcafe” de pe linga casuta in care locuiesc.
problema este ca am vrut sa imi pun net si in orasul in care stau, KALAMATA - GRECIA, au doar un pachet de 40 de euro lunar in care ai si telefon fix inclus…....dar pe criza asta iti dai seamam sunt totusi 40 de euro lunar.
ma gandesc ca trebuie sa existe o solutie sa aduc semnalul de la geam pana la imac” chiar si cu ceva legat prin usb, o antena…....who knows”
Placă de rețea WiFi USB compatibilă OS X + prelungitor cablu USB (dacă e mai mult de 5m, trebuie un prelungitor activ, se pot cascada maxim 3 prelungitoare active)
Sau te bagi cu ciocanul de lipit și bormașina în iMac, îi tragi o mufă SMA sau TNC cu un pigtail de pe placa de bază și conectezi o antenă direcțională.
Cum zice Sergiu…
O dilema similara am avut si eu, numai ca era semnal de la o scoala nu cafe http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/28314/
Poti lua un adaptor pe usb, eventual cu antena externa ca cel Edimax si un cablu prelungitor pt. aceasta sau pt. tot adaptorul.
Asa il poti plimba unde ai semnal mai bun.
Daca se baga cu ciocanul de lipit, nu-i trebuie antena directionala, ci una cu castig bunicel, 12dB de exemplu! Atentie, din ce spune el, semnalul wireless pana la el nu ajunge, invers o sa fie totusi o problema, daca nu exista acel castig, pentru ca propietarul cafenelei o sa fie indiferent la straduinta cuiva… Cam mult 40 de euro, insa solutia aleasa de tine este una tipic romaneasca…
_psergiu, cred ca ultima solutie ar fi sa platesc acei 40 de euro abonament decat sa ma bag cu ciocanul si bormasina in el…..nu de alta, dar stiu sigur ca nu va supravietui dupa acesta operatie, iar referitor la solutia mea “tipic romaneasca”, sa zicem ca este una tipic “balcanica”.
din ce m-am mai uitat si eu pe net, am gasit aceasta antena ” http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612220 “, iar daca o cunoastetim poate imi puteti da un sfat despre ea”
Arată bine placa aia USB - are antene sănătoase. Cu un cablu USB lung te sare de 80 EUR.
Și dacă în mai puțin de două luni se prinde proprietarul cafenelei și parolează WiFi-ul sau îl scoate din priză în afara programului sau când nu sunt clienți care cer Wifi ...