find + replace ghilimele în Office ori în alt program de editare text
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Am următoarea problemă.
Am un document plin cu ghilimele 99 ..99 şi încerc să le înlocuiesc prin căutare şi înlocuire automată cu 99…66. Cu Office NU funcţionează. Trebuie să le fac manual, pe fiecare.
Ştie cineva vreo metodă cu care se poate face aşa ceva în Office, eventual în alt program? M-ar ajuta imens, mai ales la documentele de sute de pagini.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Tirgu-Mures
Macuser din: 31.10.07

ai doua posibilitati - sau renunti la ghilimelele specifice romanesti si le inlocuiesti cu ghilimele drepte. eu gasesc aceasta solutie ca fiind cea mai simpla si care nu da bataie de cap.
- sau faci in felul urmator - daca ghilimelele sunt folosite corespunzator inseamna ca cele de inchidere - de sus (care sunt 99, desi ar fi trebuit sa fie 66) sunt lipite de ultimul caracter din cuvant (deci nu au spatiu in fata). tu pe acelea vrei sa le inlocuiesti!!! nu si pe cele de deschidere. asadar, inlocuiesti ghilimelele de deschidere (dar selectezi si spatiul dinaintea lor, cel care desparte cuvintele) cu un semn care nu se regaseste in document, dar cu tot cu spatiu - astfel, la find vei avea _99 si la repalce _%, de exemplu. dai replace all! apoi, in find pui ghilimelele 99 si le inlocuiesti cu 66 (din simbols, eventual). după care, inlocuiesti semnele presarate in document - _% cu ghilimelele de deschidere - 99. smile

alin - 19 Ianuarie 2011 04:20 PM

Am următoarea problemă.
Am un document plin cu ghilimele 99 ..99 şi încerc să le înlocuiesc prin căutare şi înlocuire automată cu 99…66. Cu Office NU funcţionează. Trebuie să le fac manual, pe fiecare.
Ştie cineva vreo metodă cu care se poate face aşa ceva în Office, eventual în alt program? M-ar ajuta imens, mai ales la documentele de sute de pagini.

Semnătură 

MacBook 13’’ Intel Core 2 Duo 2.16 GHz, 4 GB RAM, SSD Samsung 830 128 GB + HDD WD ScorpioBlue 500 GB;
iPod Shuffle (2nd), 1 GB;
iPhone 4, 16 GB, neverlocked, iOS 5.1
iPad 4 WI-FI, 64 GB, iOS 5.1

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Mulţam, lupdestepa, a mers…

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Tirgu-Mures
Macuser din: 31.10.07

cu placere! smile

alin - 20 Ianuarie 2011 03:58 PM

Mulţam, lupdestepa, a mers…

Semnătură 

MacBook 13’’ Intel Core 2 Duo 2.16 GHz, 4 GB RAM, SSD Samsung 830 128 GB + HDD WD ScorpioBlue 500 GB;
iPod Shuffle (2nd), 1 GB;
iPhone 4, 16 GB, neverlocked, iOS 5.1
iPad 4 WI-FI, 64 GB, iOS 5.1