Printare fata-verso pe mac!!!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 14.06.10

Buna tuturor,

Am rugamintea sa-mi explicati si mie ce trebuie sa bifez in setarile de printare pentru a putea imprima fata-verso. Precizez ca am o imprimanta HP Officejet 4500.
In windows si e adevarat pe alta imprimanta (una mult mai perfomanta pt birou) aveam o astfel de optiune (parca bifam ceva de genul top-top) dar acum…nu gasesc nimic de genul asta. In ritmul asta e cam aiurea ca-mi ingreunez f mult munca…

Merci mult pt ajutor!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai imprimanta aia nu stie sa printeze fata-verso
asa vad la specificatii, la optiunea de imprimare duplex

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10

Ca să imprime față verso (duplex), imprimanta trebuie să aibă un mecanism special, aia a ta nu are! Pe site-ul HP scrie clar:  Opţiuni de imprimare duplex – Niciunul (neacceptat)

Poți printa, evident, prin întoarcerea manuală a hârtiei, așa fac și eu, deși nu am nicio imprimantă duplex. De regulă, hârtia așa cum iese se întoarce orizontal la 180 de grade și se repune cu față în jos sau în sus (nu e nicio regulă, unele imprimanta au așa, altele invers). Adică, fața care iese spre tine o întorci pe dos de cum iese și o mai întorci o dată orizontal la 180 de grade. Fă o probă cu o pagină și vezi dacă e cum zic. Dacă nu e cum zic, faci invers și tot o brodești prin perseverență.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Canberra-Bucharest
Macuser din: 18.10.10

A, apropo, titlul discuției e total inadecvat, ce are a face print față-verso cu macul? A, da, dacă imprimanta ar avea sistem duplex, dar nu și driver pt Mac OS, cum se mai întâmplă. Într-un asemenea caz însă, nu ai putea-o folosi deloc, nu numai pe (inexistenta) funcție duplex.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

O mica precizare: ca sa printezi față-verso manual trebuie sa îi dai prima data sa printeze paginile cu soț (even), apoi le intorci si le printezi pe cele fara soț (odd). Atentie si la optiunea cu printatul de la ultima pagina catre prima.
Poate e evident ce am zis, dar mai bine asa decat sa strice ‘jdemii de pagini pana se prinde cum se face.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 14.06.10

Va multumecs tuturor pt info:) si timpul acordat. Mi-au fost foarte utile si sorry ca nu am pus titlul adecvat dar asa m-am gadit eu ca tine si de setarile de print ale mac-ulul nu numai ale imprimatei:D. Deh mai avem si scapari mai ales cand nu suntem f tehnici:D. Merci!