Bună,
Cum spuneam la o postare precedentă, am trecut și eu pe iPhoto 11 cu ocazia inaugurării macapp store-ului. Îmi place chestia cu faces, full-screen-ul etc.
Acuma am niște nelămuriri legate de places.
Fac poze destul de rar cu iPhone-ul, e un 3GS. Pozele cu iPhone-ul importate în iPhoto apar cu geotagging pentru că telefonul are GPS. Dar nu toate… Până la urmă am descoperit care era problema. Pozele la care nu apărea locația erau prelucrate înainte de import direct pe telefon cu o aplicație numită Photogene. În momentul în care salvam poza editată în Photogene, nu mai apărea în Iphoto nici o informație legată de locația pozei. Există o soluție prin care să nu pierd geotagging-ul după prelucrarea pozelor? Ar trebui importate și prelucrate direct pe mac în iPhoto, sau alt program pe care îl am (preview sau pixelmator)? Să renunț la editarea cu Photogene?
A doua chestie: pozele efectuate cu camera digitală. Cum fac să le adaug location information în Iphoto? Am înțeles că dacă am o poză făcută cu iphone-ul în aceeași locație, îi dau paste location și informația se transferă la toate celelalte poze. Dar dacă nu am poze cu locația respectivă cu iPhone-ul cum procedez? Camera pe care o am e un sony nex3, bănuiesc că nu are gps încorporat! Am văzut că există aplicații pentru așa ceva, puteți să-mi recomandați ceva? Sau există o soluție simplă direct în iPhoto pe care eu nu am reușit să o identific? Menționez că nu am nevoie de precizie maximă, ci doar vreau să îmi apară în places pe hartă toate pozele într-o locație generală (ex. bremen, germania, nu-mi trebuie să apară strada din bremen unde am făcut eu poza respectivă).
Cu mulțumiri,
Seva