Cand mi-am luat iPhone-ul totul mergea perfect. Erau date, contacte, mesaje..Ma jucam pe el si totul era ok. Apoi mi-am dat restore from backup de pe fostul 3GS si tin minte ca in acea seara isi dadea restarturi repetate..asa pur si simplu! Incercam sa sterg anumite aplicatii manual…si deodata restart ! Incercam sa sterg niste mailuri din casuta..din nou restart ! Probail anumite procese…mai ales ca stiu ca se mai si bloca..mergea f greu. Apoi si-a revenit ! Totul merge ok..nicio problema! Acum cateva minute insa s-a intamplat din nou. Incercam sa inchid din bara de jos niste aplicatii si hop: Restart. Celebrul mar si cercul care se invarte. Nu am inca jailbreak pe el deci nu e bug de la asa ceva. Acum zic sa nu ma panichez dar nu stiu ce sa cred: problema hardware sau software? si cum se rezolva? ce pareri aveti? este normal ?
Restore faci la ce iOS vrei tu daca ai SHSH salvat, datele le pui inapoi prin sync, daca le ai salvate in Address Book/iTunes/iPhoto. Mesajele si setarile nu le poti pune inapoi daca selectezi “Set up as new iPhone”
Bun! Dar acum m-am mai gandit la o varianta daca este posibil. Sa zicem ca ma updatez la un 4.2.1 fresh. Inainte de asta fac restore la ce am acum pe iPhone 4 ..adica implicit ce aveam inainte pe 3GS( mesaje, contacte, etc ). in cazul asta facand restore from backup e practic un restore facut de pe un i4. Corect ? In acest caz mai am probleme? Aceasi situatie as aplica-o sa spunem chiar si la un restore 4.1
Bun! Dar acum m-am mai gandit la o varianta daca este posibil. Sa zicem ca ma updatez la un 4.2.1 fresh. Inainte de asta fac restore la ce am acum pe iPhone 4 ..adica implicit ce aveam inainte pe 3GS( mesaje, contacte, etc ). in cazul asta facand restore from backup e practic un restore facut de pe un i4. Corect ? In acest caz mai am probleme? Aceasi situatie as aplica-o sa spunem chiar si la un restore 4.1
Nu, așa nu scapi de probleme, ele, problemele, sunt in backup-ul care provine de la 3GS, ori de câte ori l-ai salva și restaura.
Faci un ultim backup cu ce ai acum in telefon. Bifezi să sincronizeze contactele cu Address Book, pozele cu iPhoto.
Faci software restore la 4.2.1.
După reboot iPhone, alegi set up as new phone. Sincronizezi înapoi contactele din Address Book, eventual pozele din iPhoto.
Restul informațiilor din backup - note, sms, call history, samd - le extragi cu softulache ăla, dar nu le mai poți pune la loc pe telefon.
Recuperezi manual ce e mai important.
Din păcate apar astfel de probleme la restore de la un model anterior de iPhone și nu prea ai altă șansă să scapi de belea.
1. dar eu am 4.1 acum..deci n-are rost sa ii mai fac jailbreak.
2. mesajele ma cam interesau cel mai mult
3. daca nu vreau sa fac restore as new iphnone si nici update cum il pot restaura ca un “new iphone” ?
Erase all content and Settings iti sterge TOT de pe telefon, inclusiv sistemul de operare. Asta inseamna ca oricum va trebui sa-i faci un restore/update, doar ca va fi mai greu pt tine. Mesajele, notele, tot ce-ti mai trece prin cap, poti pune inapoi manual dupa ce-i faci restore, cu WinSCP sau alt program pt PC/Mac care iti da voie sa modifici permisiuni.
Pana una alta, inainte sa faci orice, extrage folderul iOS Files cu Backup Extractor.
În cazul ăsta nu fă update la 4.2.1, până nu iese o soluție clară de jailbreak și unlock.
Dacă zici că e blocat și nu are încă jailbreak, ai putea să faci treaba cu reset all contents and settings, cu condiția să ai sim-ul original din rețeaua în care e blocat, telefonul va trebui activat din nou în iTunes.
Dacă telefonul este blocat și nu are jailbreak, erase all contents and settings nu șterge și iOS. Telefonul rebootează în ecranul “Connect to iTunes” și cere activare.
Dacă telefonul are jailbreak, după erase all contents and settings rămâne blocat la reboot și trebuie făcut iOS restore, eventual cu Tinyumbrella și SHSH salvat.